Blossoms dillTil tross for dillens upretensiøsitet er det ikke alltid mulig å skaffe de ønskede greenene. Og skylden for dette er plante sykdommer som smitter planter, de forårsakende agenter av de fleste er skadelige sopp.

Ifølge resultatene av langsiktige observasjoner utført av spesialister av frø og avl gårder, pulverisert mugg, phomosis og cercosporosis er den største fare for dill planting. Dette er imidlertid ikke en komplett liste over dill sykdommer. Hva om dillen blir gul, eller blir den grønne svingen svart og krøllet? Å identifisere sykdommen i hagen kulturen og bestemme tiltakene av kamp vil bidra til å beskrive sykdommer og bilder av berørte planter.

Pulveraktig mugg av dill

Pulveraktig mugg på dillSpenst av soppen Erysiphe umbelliferarum sykdom er vanlig i alle landets regioner og påvirker ikke bare dill, men de fleste av de tilhørende avlinger, for eksempel gulrøtter, pastinetter, selleri og fennikel.

I den beskyttede jorden finnes et pulverformig muggemiddel i drivhus der det er ugress på ugress, og på pulverformige senger, påvirker pulverformig mugg ofte avlinger i varmt, fuktig vær.

Et karakteristisk trekk ved sykdommen – det er hvitt, som en spindelvev først, og deretter på spor av hvitvask eller melkeplakk, bestående av mykelsvamppest. Emerging på grønne flekker fanger alle nye overflater, til sykdommen påvirker alle plantens luftorganer. Løvverk, som har spor av pulveraktig mugg, mister sin smak, aroma og smak.

Dette er den pulverformige mugg på dill under et mikroskopSom med de fleste patogener av denne typen, svamper sporer vinteren i planterester som ikke fjernes fra senger, og forblir også på ugress. Spesielt villig til å argumentere for tvister Wild Paraplyarter.

Peronosporoz av dill

Peronosporoz av dillLignende i utseende påvirker dunkle mugg eller peronosporose også antennedelen av planten. De største infeksjonssprengningene observeres i vått vær, ved en temperatur på 18 til 20 ° C.

Da infeksjonen utvikler seg fra utsiden, blir løvverk av gul, blir brun. Og på baksiden er et tykt hvitt belegg klart synlig. Et lignende bilde utvikler seg på paraplyer, frø og skudd. Over tid tørker anlegget, berørt av peronosporose, praktisk talt opp.

Hva skal jeg gjøre når frukten blir gul dill? Kilden til sykdommen ligger i de fallne og ikke høstede deler av planter, ugress, og sykdommen kan spre seg gjennom allerede infiserte frø. Derfor, i intet tilfelle bør vi tillate på grunn av utseendet av ugress og partikler av den infiserte haulmen.

Femosis av dill

Femosis av dillÅrsaken til at dillen dvaller på sengene, kan gjemme seg i vevene av planter som er berørt av den forårsakende agenten av phomosis. Sykdommen er utbredt fra Nechernozemie til Krasnodar-regionen og Volga-regionen, forårsaker alvorlige skader og store plantasjer, og amatør planting i hjemmet hager.

Manifestasjoner av sykdommen kan ses på unge skudd, sammen med stengler med svarte stengler, eller i andre halvdel av sommer på voksne dillbusker.

Blight sopp Phoma anethi sacc penetrerer alle vev i en plante som tilsynelatende reflekteres i utseende på stengler, blader, knopper, og til og med på røttene av mørke flekker langstrakt form med merkbar svarte prikker. Det er den viktige aktiviteten av denne soppen kan være svaret på spørsmålet hvorfor er svart dill på senger. Siden utviklingen av soppen i den infiserte anlegget dill varer ikke mer enn 2 uker, pest per sesong gir mange generasjoner, og kan føre til flere bølger av sykdom. Sporer med vind, regn og insekter sprer seg, men forblir i døde deler av planter som har falt i jorda, frø og ugress.

Når fennikel er infisert med phomosis på stadium av dannelse og modning av frø, mister sistnevnte spiring og blir kilder til infeksjon.

Cercosporosis of dill

Cercosporosis of dillCercosporosis har mye til felles med fomosis av dill og, faktisk, før utviklingen av denne sykdommen. Dette er også tydelig på bildet av dill, og kampen mot sykdommer inkluderer også generelle tiltak. Hvorfor blir dill svart på sengene? Fra infeksjoner spres av sopp Cercospora anethi, lider alle over bakken organer fennikel, som plasserer innføring av soppen mørke eller brune flekker, og til slutt ta forlenget langs fartøyene og form.

Når modning av sporer begynner, blir flekkene dekket med en tett, lettere blomstring. Kilden til infeksjon er lagret på modningsfrøene, så vel som på de tørre rester som ikke er fjernet fra sengene.

Sort fennikelben

Tapet på dillskudd fra det svarte benet skjer ofte i hothouse gårder eller når dyrking av avlinger i drivhus på tomten.

Sort fennikelbenKilden til sykdommen er frøene infisert med soppinfeksjon. Som et resultat av deres aktivering begynner råtningen av rotkraven, noe som gjør at fennikelen blir svart, forsvinner stammene av planter i de første dagene etter fremveksten av ugress, og tørker opp. Utviklingen av det svarte benet går helt opp til begynnelsen av åpningen av de virkelige bladene. Og i forhold med høy luftfuktighet synker og dør 50% av avlingene.

Dill påvirket av svart bein sykdomUtviklingen av det svarte beinet tilrettelegges ikke bare ved overdreven vanning, men også:

  • skarpe temperatursvingninger;
  • mangel på ventilasjon i drivhuset;
  • gjentatt bruk av samme jord i drivhusene og drivhusene, samt voksende frøplanter;
  • Fraværet av løsning og den resulterende skorpe på jordens overflate;
  • økt jordsyrlighet
  • lav belysning;
  • utilstrekkelig tynning av avlinger.

Det er derfor dildyrene sverger på sengene.

Risikoen for å spre det svarte benet øker mange ganger, dersom ubearbeidede frø, muligens infisert med phomosis og cercospora, brukes under såing.

Fusarious wilting av dillplanter

Fusarious wilting av dillplanterFusarium på dill begynner med nedre bladene, først dillgrønnen blir gul, og fargen endres til rødlig eller brun. Spredning, sykdommen fanger de øvre lagene, og plantene forsvinner gradvis. Graden av infeksjon kan dømmes av tverrsnittet av stammen, hvis fartøy også kan skaffe en gulaktig, brun eller rød farge. Hvis fennikel på hagen blir gul, hva skal vegetabilsk gartner gjøre?

Pathogens Fusarium sopp akkumuleres og vinter i jorden. Jordskadedyr kan derfor være bærer. Svamp kan komme inn i dillvevet med uforsiktig løsning, så vel som med nematoder. Risikofaktor for utvikling av fusariose er vanlig vanndampning av jorda, samt økt jordtemperatur.

Det er ekstremt uønsket å tillate stagnasjon av fuktighet i jorda og reproduksjon av jordskade.

Verticillium vilje

Vertikilliumvising av dillSvamp, forårsakende middel til denne sykdommen, påvirker plantens kar. Som et resultat av infeksjonsutviklingen mister fading dill buskene fullstendig evnen til å motta ernæring og fuktighet, og det vaskulære systemet er tilstoppet. De første tegn på sykdommen kan ses i midten av juni, og hele bildet utvikler seg allerede i andre halvdel av sommeren, når dillet blomstrer og danner frø. I begynnelsen blir den smittede dillen bare gul bare i varmt vær, da løvet forsvinner helt, vrider og blir brun.

Kilder til en farlig sykdom for dill er Verticillium dahliae jord smittet med sopp, dårlig reparting gjødsel eller kompost.

Kontrolltiltak for dill sykdommer

Siden grønne kulturer, inkludert dill, er ekstremt tidlige, kan de ikke brukes til å kontrollere patogener og skadedyr.

Og som du kan se på bildet av fennikel sykdommer, kan kampen mot dem ikke begrenses til engangsbehandlinger. Derfor bør hovedoppmerksomheten rettes mot forebygging og forebygging av utvikling av farlige infeksjoner for avlinger.

Sykdomsbeskyttet fennikel vokser godt og blomstrerFor å forhindre spredning av sykdommer gjennom frø og hindre sopp fra å ødelegge skuddene, er det ekstremt viktig å velge bare de testede friske frøene, og også å utføre frø desinfeksjon før planting. Dette kan gjøres ved å suge frøet i vann i 20-30 minutter med en temperatur på ikke høyere enn 45 ° C. Samtidig dør svampen, men embryoen lider ikke, noe som gjør det mulig å få sunne planter og en rikelig høst av friske greener.

Riktig plantet dill er syk mye mindre ofteFor såing er det nødvendig å tildele velopplyste, ventilerte områder med lett løs jord. Jord med syrereaksjon blir utsatt for kalkning. Ikke la dill bli sådd i mange år på samme sted. Crops av denne kulturen er best vekslet med belgfrukter, nattehade, meloner. Siden umbellate kulturer er ofte rammet av visse sykdommer og skadedyr, er det ikke nødvendig å legge seg sammen med senger av gulrøtter, dill eller selleri.

Det er umulig å tillate overdreven tetthet av avlinger, som bidrar til svekkelse av planter og utvikling av alle typer infeksjoner.

Jord og flygende skadedyr kan vellykket spre soppinfeksjoner. Årsaken til at dillbladene er krøllete, det kan være en koloni av bladlus som bosetter seg på planter. Men hvis insektene kan vaskes med vann, forårsaker svampene som kommer inn i vevet som følge av punkteringer uopprettelige konsekvenser. Og her er det viktig å ta alle tiltak for å beskytte dild ikke bare fra bladlus, men også nematoder, wireworm, gulrotsmøller og fluer.

Sikre plantekaret, ved regelmessig å fjerne all grøtplantasje, både på sengene selv og på deres omkrets. Ved lukting og etter høsting må plantevernene som holder patogener ødelegges.

Hva om dillen blir gul i sengene, rødmer eller bladene på planten vri?

For å beskytte fennikel mot soppinfeksjoner og andre sykdommer, vil regelmessig gjødsling av paraplyavlinger med fosfor og kaliumgjødsel hjelpe. Hvis gjødsel brukes kompost eller gjødsel, som er perfekt bevart sporer av sopp, er det bedre å erstatte dem med fabrikkgjød gjødsel. Et godt middel er foliar dressings av dill og andre grønne planter med en svak borax løsning.

Bekjempelse av fusarium-blomstrende planter – video