Frøplanter av poteterVoksende poteter i trange forhold i forstadsområdet tillater ikke fullverdig veksling, spesielt for plantasje av poteter. Dumper i jorden blir fordøyd, overført via knoller. Hvis det ikke er utveksling av plantemateriale, anses en utmerket avling som seks knollvekster fra bushen.

Måter å øke utbyttet av poteter

Voksende poteter fra frøSpørsmålet om hvordan å dyrke en god høst av poteter, forvirret hver gartner. Alle ønsker å redusere arealet av høstavlinger på grunn av avkastning. For å kunne vokse en potetbed av poteter trenger du:

  • å observere en veksling;
  • oppfylle agrotekniske krav
  • Bytt ut plantematerialet regelmessig.

Med denne tilnærmingen blir en rekke poteter fra hundre en realitet. Potetknollenes eiendom er gradvis akkumulerende sykdommer, med mange år å miste smak og utbytte, alle vet det.
Hvordan vokse en god potetavling er garantert? Du kan oppdatere frøene ved å kjøpe elitmateriale i frøplanter og avlsstasjoner. Det er dyrt, og noen noduler må fortsatt multipliseres. Som et resultat, vil om 3 til 4 år falle igjen.

Etter noen år degenererer noen potet og krever en ny erstatning. Den beste måten er å få et sunt plantemateriale fra frøene.

Poteter fra frø

Frøkolleksjon for etterfølgende plantingDyrking av poteter fra frø kan bli en fascinerende og nyttig yrke. Bær på buskene inneholder frø, men bærer ikke arvelige sykdommer. Det vil si å få en bush av poteter fra frøet, vi får super-elite plantemateriale. Bare frø mindre enn en pinnehode og ikke inspirere tillit til resultatet.

Du kan kjøpe frø i en spesialisert butikk, og du kan få den fra plantasjen din alene, og samle store balabolkas fra busker i høst. Deretter må de holdes til den svake staten på vinduet og velg frøene i en beholder, skyll, tørk og sett på et tørt mørkt sted til slutten av mars. Både de og andre frø i bæren har en splitting av egenskaper. Av frøene vil vokse sunne busker, men ikke alle vil gjenta egenskapene til livmorplanten.

Related  Hva er en artisjokk og hvordan å bruke den

Hvordan vokser plantene?

Såing potetfrøDet er flere punkter som må tas i betraktning:

  • frøspredning varer i 2 år;
  • frøplanter tolererer ikke et valg;
  • jord bør ikke inneholde patogener.

Presowing frø forberedelse er behandlingen med kaliumpermanganat etterfulgt av vasking og tørking av små frø. Jorden skal representere en løs næringsblanding, nødvendigvis siktet. Flere kopper med dreneringshull er installert i pannen. Jorda er hellet på to tredjedeler av et glass i 100 ml og flere frø legges ut på overflaten. Det er nødvendig å lett sand overflaten, dryss fra sprøytepistolen for å forsegle. Dekk koppene. Frøplanter vises i 2 – 3 uker.

Du kan ikke vannspirer med bløting av et blad.

Frøspirer fra poteterKorrekt vanning av poteter på dette stadiet er gjennom en pall, som for begonier. Jorden selv vil trekke fuktigheten. Av de få spire som dukket opp, må du legge en sterkeste, resten klippe med manikyr saks. Veldig svakt rotsystem av frøplanter er dårlig restaurert. Derfor er det nødvendig å unngå stadier av traumer når du plukker. Frøene lagres i overflod, og buskene dyrkes til to dusin. For den personlige økonomien er ikke lenger nødvendig.

I fremtiden vil det kreve omlastning i mer kapasitetsbeholdere. Dermed vokser frøplanten til en stabil varme uten gjentakende frost. Planteperioden er 60 dager pluss 2 uker for skudd. Således bør frøet senkes ned i bakken i to og en halv måned før den stabile varmen i regionen. Slik bryr du seg om poteter dyrket i frøplanter?

Ta vare på frøpoteter

Potet sengerPlante i en løs fruktbar jord vil plantene utvikle seg raskt. Det bør bemerkes at buskene vil variere i utseende. Gartnerens mål er å vente på høsten og ta frøene fra de mest vellykkede prøver, til den siste minste knollen. Korrekt vanning av potet er ikke å våte bladplaten ovenfra, men å vann langs de høye furene. Etter at potetene har blitt ristet, blir vannet strømmet i furene, og forholdene er opprettet for å suge hele roden. Slike vanning for sommeren trenger 2.

Overmoist poteter er skadelige. Hvis bakken er fuktig på en dybde på 10 cm, er alt i orden.

Kartofler får fuktighet fra luften gjennom bladets skinnende plate. Etter en stund vil en plantasje vokst fra frøplanter skille seg ut i sin sunne form. Det er viktig å holde uret klar. Hvordan å plante potetmos er kjent for alle grønnsakgartnere. Her må du bare nøye undersøke hver bush. Et slikt ugress som en quinoa er stedet der utviklingen av phytophthora begynner. Og for elite poteter er det helt ubrukelig for henne å være rundt.

Related  Det er veldig viktig å vite når man skal plante bønner i åpen bakke i forskjellige klimasone

Ikke dårlig i sommersesongen for å bruke 2 – 3 sprøyte plantasjen med EM-1 Baikal. Dette preparatet skaper forhold for bedre utvikling og fylling av røtter. Mikroorganismer har en gunstig effekt på utvikling av planter og forbedring av jord.

høsting

Nytt plantematerialeHvis du ser etter poteter som favorittanlegget ditt, vil resultatene overraske deg. Hver bush vil gi opp til tjue knoller av forskjellige størrelser. For å velge fra busken du liker, trenger du hele høsten. Ikke kast selv de minste potetene. For å få en full bush ut av det, er det nok bare å holde knollen.

En knoll med en spiker vil være en full buske neste år.

Alt valgt materiale skal vaskes og holdes i diffust lys i et kjølig til lysegrønt. Kanskje neste år kommer det nye materialet fra sitt eget utvalg. Å fikse egenskapene er den neste oppgaven.

Hvor ofte bytter de frøene til poteter?

Mottatt fra frøene av plantemateriale for andre år i agronomer kalles superelite av den første reproduksjonen. Fra det for det neste året blir skiltepoteter blitt super-elite. Den neste gjengivelsen gir matpoteter og elitfrømateriale. Etter tre år begynner utbyttet å falle, og det er nødvendig å lete etter friske poteter for avl igjen. Det er lettere hvert år å dyrke flere busker fra frø, og gradvis forberede friskt plantemateriale.

Hvordan vokse poteter fra frø – video