Tidlig avlingTidlige gulrøtter er et lagerhus av vitaminer, så nødvendig om våren. Men frøene til denne kulturen spirer sakte og kan produsere svake skudd. Å gulrøtter raskt sprouted og ga en god høst, må du presow frø behandling. Det finnes flere muligheter for å forberede seg på å plante gulrøtter.

Sprouting gulrot frø i et lerret bag

Spiring av gulrotfrøDenne metoden kan ikke kalles den raskeste, men det gir mindre problemer. Når flekker oppstår, graver du i laken en linbag med frø. Merk dette stedet med noe og dekk det med snø. Etter 12-14 dager er frøene klar for planting. Denne metoden hjelper ikke bare å akselerere spiring av gulrotfrø, men også for å herde dem.

Hvordan spire i luftet vann

Dette vil kreve:

  • 3-liters bank;
  • akvariumluftator.

Frø fylles med vann i boksen og plasser aerator (akvariumkompressor). Kontinuerlig lufttilgang fremmer rask spiring av gulrotfrø. Bytt vannet hver 12-14 timer. Så snart frøene kommer på, press inn innholdet av krukken gjennom osteklokken.

Denne prosedyren kan forenkles hvis inokulumet er dekket i en gasbind og legges foran kompressor dysen som pumper oksygen.

Etter 3-4 dager er frøet klar for planting. Ved dårlig vær kan frøene pakkes i våt gass og en plastpose. I kjøleskapet blir de lagret i flere dager.

Spirer i et fuktig miljø

Soaking frøeneBunnen av en bred tallerken er foret med toalettpapir eller gasbind. Over er et tettere stoff. Stryk frø med et tynt lag. Dekk dem med et annet lag med klut og fukt rikelig. Ikke fyll frøet med vann. Overflødig fuktighet er svært skadelig, da det blokkerer tilgangen til oksygen som er nødvendig for plantens levetid.

Related  Hemmeligheter for voksende courgette: råd fra erfarne sommerboere

Dekk skålen med glass og sett på et varmt sted (20-25omtrentC). Fuktighet og varme vil akselerere spireprosessen. Snu forsiktig inokulumet hver 10-12 timer. Dette vil gi tilgang til oksygen. Etter 2-4 dager kan frøene bli sådd i jorda.

Accelerert spiring av gulrotfrø krever observasjon og oppmerksomhet til utseendet til de første skuddene. Så snart embryoen går gjennom, piercing skallet, vises røtter. Unge røtter er veldig ømme, de er lett å skade når de blir sådd. Se opp for frøene og så på en gang, så snart de er ferdige. Hvis været ikke tillater såing umiddelbart, kan frøet oppbevares i kjøleskapet som beskrevet ovenfor.

Anvendelse av vekststimulerende midler

Spiring av frøEn god effekt gir presowing soaking av frø i løsninger av mikroelementer. Du kan kjøpe et ferdig universelt sett, som inkluderer bor, magnesium, molybden, kobber, jern, sink, kobolt. For eksempel, Kemira-vogn. En slik løsning blir avlet i varmt vann, fuktede frø i den. For å lette sådd, bør frøene tørkes i løs tilstand.

Et gammelt folkemidlet som lærer hvordan man raskt spiser gulrotfrø: Legg 1 ss varmt vann på 1 l varmt vann. tre aske og insistere i to dager. Tøm infusjonen forsiktig slik at den ikke stiger fra bunnen av sedimentet. Frø av gulrøtter eller løk setter i en gasbind og legger inn infusjon. Å tåle 8-10 timer. Du kan så.

Moderne agronomi tilbyr et bredt spekter av legemidler som fremmer den akselererte spiring av gulrotfrø og andre avlinger. Noen av dem:

  • energi. Fortynn 10 dråper til 0,5 liter vann. Frø er plassert i en lommepose og i en beholder med en løsning.
  • Bioglobin. Mettet planter med protein og vitaminer, som øker spiring og fruiting.
  • vimpel. Fremskynder frøspiring og spiring effektivitet med 15-20%.
  • Gibberellin, Ecost, Thiourea, EPIN og andre lignende stoffer.
  • Ledere i presowing behandling av mange agronomer tror zirkon og albite. Disse stoffene bidrar til en kraftig økning i frøets spiring og prosentandelen av spiring.

Related  Må jeg plukke blomster fra poteter?

Hvis det ikke finnes spesielle medisiner for deg, eller du ikke har mulighet til å betale nok oppmerksomhet til presowing behandling, kan du akselerere spiring av gulrøtter på raskere måter.

Hvordan akselerere spiring av gulrøtter enkle midler

Damp av frøFyll med varmt vann.

Det er best å bruke en termos for dette. Hvis det ikke er der, hell frøene i en glassburk og pakk det godt for å bevare varmen. Vanntemperaturen skal være fra 45 til 55 omtrentC. Varigheten av slik behandling er 30 minutter.

Dampbehandling.

Dette er en enkel folkemåte. Legg i en plastramme på bena (stativ) i en plastbøtte. Stram den med nylon (gamle strømpebukser). Du kan bare bruke en tefilm og finne frem til det. I en sil, frø frøene, plasser den i en bøtte. Hell deretter varmt vann slik at det ikke når frøene. Lukk lokket tett og la det stå over natten. Spirehastigheten av frø øker flere ganger.

Soak over natten.

Dette er den vanligste og rimeligste måten å forberede frø på. Frø av gulrøtter før planting kan fylles med vann og forlates på et varmt sted. For en dag bør de hovne godt. Neste dag kan du så. I dette tilfellet, for rask spiring av frø skal være rikelig vannet senger hver dag i flere dager.

Bruk vodkaen.

For å akselerere spiring, er det nødvendig å suge gulrotfrøene i vodka før planting. Frø av denne grønnsakskulturen inneholder et stort antall essensielle oljer, noe som reduserer spiring. Alkohol fremmer fordampningen av disse oljene. For rensing av frø er det tilstrekkelig å holde dem i vodka i 10-15 minutter. Etter det skal gassbindet med frø skylles grundig under rennende vann.

Related  Generøs for høst Grusha Williams – favoritt blant varianter

Hydrogenperoksid eller kalium-humat.

Soaking inoculum i 20 minutter øker spredningen av frøene og en tredjedel av prosenten av spirende gulrøtter. Humatatet av natrium er fortynnet i form av farge. Intensiteten til løsningen bør lignes på svart te (hvis du brygger et glass te med en pose). Hydrogenperoksid for soaking blir påført i en konsentrasjon på 0,5%.

Treårig aloe juice stimulerer veksten

Raske og vennlige skuddAloe aloe juice aktiverer plantene godt. Blad, hvorfra du klemmer ut saften, forkjøl i kjøleskapet i flere dager. Legg merke til at aloe-treet må være minst tre år gammel. For akselerert spiring av frø, lag en løsning på 10-15 dråper av denne saften og 0,5 liter vann. Den samme løsningen kan brukes til vanning av innendørs planter.

Forbereder frø til planting – video