petuniaVolumetriske flerfarget busker med terry-, ampel-, bicolour- og monokrome petunier har vunnet hjerte av erfarne gartnere og nybegynnere. Fra midten av våren og til de første frostene pryder blomstene, som er utrolige i sin variasjon og dekorasjon, ikke bare landets tomter, men også balkonger i flere etasjes hus, verandaer av hytter, bybjelker, kafeer og restauranter. Blomster er upretensiøse, krever ikke faglig innhold og spesielle forhold, men er gunstig favorisert for pleie av blomsteravlere.

Forutsetninger for pinches petunia

Riktig dyrking og formasjon er en viktig betingelse for å skaffe en vakker og sunn busk. I tillegg til rettidig såing og dykking er det nødvendig å korrigere petunia riktig. Dette betyr at i et bestemt stadium av vekst trenger det å fjerne de øvre skuddene. Denne prosedyren vil sikre forgrening av stilkene og dannelsen av en rekke knopper på buskekroner.

For å utføre denne manipulasjonen trenger du følgende:

 • praktisk saks eller sekretærer;
 • styrket frøplanter med 4 – 5 store blader på toppen;
 • kapasitet til å samle fjerntliggende stiklinger.

Hvordan skal jeg klemme petunia?

petunia seedlingsFør du klemmer petunia, er det tilrådelig å gjøre deg kjent med grunnleggende krav til å utføre denne prosedyren.

 1. Å observere veksten av frøplanter, er det nødvendig å velge en periode når den er litt styrket og begynte å vokse raskt oppover. Det kan ha opptil 5-6 blader, men ikke mer. Hvis du savner dette øyeblikket, vil plantene strekke seg ut. Faktisk prischipka petunium vil ikke ta lang tid. Det er nødvendig å kutte stammen med en finger eller en beskytter over 5 til 6 blader.
  Så et nytt vekstpunkt dannes, hvorfra flere skudd vil begynne å vokse i forskjellige retninger samtidig. I denne perioden kan frøplanter sakte utvikling, men samtidig litt sterkere. Når sideskuddene går, vil bushen bli mer avrundet.
 2. Hvis du planlegger å plante frøplanter i det åpne bakken, er det bedre å klemme det etter røtter. Det vil ta noen dager å tilpasse seg. I denne perioden må vi forsøke å skape gunstige forhold for at planter skal ta rot:
  • plantet frøplanter må være løs, observere forholdene for landbruket teknologi;
  • overvåke hyppigheten av vanning og sprøyting;
  • å bringe under roten en spesialisert styrking av gjødsel.

petunia i et glassHvis utvikling skjer i drivhuset, kan du klemme petuniaen etter dykking.

 1. Hvis kuttskuddene ikke er så små, kan de brukes som stiklinger. For roten å slå rot, plasseres den i en beholder med vann. Tidligere må du fjerne de ekstra bladene, og la noen få på toppen. Når det er røtter – transplantert i jorda. Så du kan få flere unge frøplanter.

Nyttige tips

 • Under prishchipki prøver å minst traumatisere spirer, bruk rene verktøy;
 • en måned etter hendelsen og utseendet på sterke sidegrener, kan man klemme på toppen av petunierne;
 • å bokmerke store knopper på nye trinnsoner, bruk egnede gjødselstoffer, de vil gjøre blomstene lysere og større.

etter klemtTil den formede dekorative busken fornøyd med sin vakre utsikt så lenge som mulig, vil han trenge konstant omsorg. Fra såddstidspunktet vil det ikke være nødvendig med transplantasjon, klemning, sprinkling av spirer. Ikke glem å vann godt og mat, fjern tørkede blomster og skudd. På stedet for beskjære gamle blomster, vil nye grener med knopper vises. Velpleide fargerike petunier, uten tvil, vil være i takknemlighet for å tilfredsstille deg med rikelig og lang blomstring.

Slik klemmer du en petunia (video) riktig