Frukt av eple MelbaMelba – det er en av verdens eldste varianter produsert i XIX århundre og er fortsatt konsekvent gledelig gartnere deilige saftige frukter. Datoen for fødsel av epleet Melba regnes som 1898. Allerede de første eplene som ga frøplanter fra åpne pollinering varianter som McIntosh som canadiske oppdrettere i Ottawa at sorten er registrert og er oppkalt til ære for den populære i disse årene sangeren Nellie Melba. Noen få år senere oppstod frøplanter av upretensiøs variasjon av sen modenhet i Europa og i Russland.

Under Sovjetunionen ble epletreet Melba, kjent av bildene til gjeldende gartnere, lagt til statens register og regionalisert i mange regioner i landet. På grunn av den gjennomsnittlige frostmotstanden av sorten og risikoen for fryse av plantene, anbefales det ikke å plante epler i Nord-Russland, inkludert den sibirske og europeiske delen av landet, og også i Fjernøsten.

Beskrivelse av epletreet Melba og dets frukter

Krone epleblomsterGjennomsnittlig størrelse på trær av denne sorten er avrundet eller litt konisk, i unge planter, kronens form. Jo eldre treet, jo bredere kronen blir og jo kraftigere stammen. Men den årlige Melba-planten er praktisk talt rett, dekket av stor grønn løvverk og glatt rød bark.

Og lignified skjelett grener, og stammen av voksne planter selv er dekket av en brun, relativt mørk skorpe med en rødaktig eller oransje fargetone. Apple Apple Shoots Melba:

 • ha en gjennomsnittlig lengde;
 • litt pubescent;
 • dekket med store, litt buede ovale blader;
 • med et stort antall eggstokker kan sterkt lene seg.

Blomstrende sorten begynner relativt tidlig og er ledsaget av en karakteristikk av eple Melba, som i bildet og beskrivelsen av store knopper av en vakker rosa eller lilla fargetone.

Melba preges av den raske inngangen til frukten og høyt utbytte. Allerede i tredje eller fjerde år kan de første eplene rive på et ungt tre, og fra en voksen eple trær gartnere høste fra 85 til 150 kg frukt.

Blomstring av eple MelbaOg opptil 12 år gir epletrær årlig, og deretter er det rikelig med frukting som er avgrenset av en hvileperiode. Frukt på denne typen frukttrær er blandet, men det skyldes hovedsakelig eggstokken, som dannes på ringene.

I midtsonen modner den duftende Melba-frukten i andre halvdel av august. Gjennomsnittlig vekt av svakbørste epler med rund konisk form er 130-180 gram.

På skudd er epler festet med avlange fleksible pedikler. Ifølge beskrivelsen av Melba epletre har frukten en jevn, tynn hud, dekket med godt merket på bakgrunn av karmin med striper av rødt voksagtig belegg. Den viktigste farge av epler, som har en uttalt godteri og en behagelig søt og sur smak, er lysegrønn eller nesten hvit i modne frukter.

Related  Foto, beskrivelse og metoder for kamp mot skadedyr av druer

Delikate, aromatiske frukter MelbaSnøen hvit, og i noen tilfeller med rosa årer, har kjøtt Melba en delikat tekstur, høyt verdsatt som elskere av frisk frukt og kokker som tog av epler av denne variasjonen syltetøy, mashed og flavored marmelade. Smaks variasjon Melba epler av eksperter som utmerket, og bekrefter at sammensetningen av frukt per 100 gram som utgjør 10,5 gram sukker, 13,4 mg askorbinsyre og 10 g pektin.

Fruktene fjernet fra grenene kan lagres i opptil 100 dager, transport tolereres godt og de mister ikke kvalitet til vinteren, granen holdes ved lave temperaturer.

Med en masse fordeler i Melbas epletrær, er det ifølge beskrivelsen to ulemper:

 • lav motstand mot en slik vanlig sykdom av frukttrær som scab;
 • muligheten for å fryse i alvorlige og små snøvintre.

Imidlertid, med riktig forsiktighet og oppmerksomhet til planting av epletrær, Melba lenge og gir regelmessig gode høstinger av deilige, aromatiske epler.

Beskrivelse av epletreet Melba

Egnet for langtidslagringPopulariteten og høyverdien av Melba-merkevaren fremgår av det faktum at flere interessante varianter og varianter er opprettet på grunnlag av og med direkte deltakelse:

 • Den verdsatte, oppnådd etter mange trinnvalg på grunnlag av Melba, Purple Ranetki, Pepin saffron og Belflerman;Varianter Treasured og Red Early
 • Tidlig aloe, oppdrettet av oppdrettere av Russland på grunnlag av Papirova og Melba;
 • Rød tidlig, også hentet av innenlands spesialister som følge av å krysse utvalget av vår og melba;
 • Caravel av kanadisk utvalg, laget på grunnlag av Melba og Crimson Beauty;Tidlige og skarlagede varianter
 • Prima, dette er resultatet av arbeidet fra spesialister fra USA, mottatt en helt motstandsdyktig mot scab-frukt plante.

I tillegg kan du se i Melba kloner i grønne planter i epletrær med større og fargerike frukter, økt vinterhardhet og motstand mot en scab som er farlig for frukttrær. Det er sorten Red Melba og Melba Daughter, distribuert i nærheten av St. Petersburg og andre områder av det nordvestlige landet.

Plantering av Apple-treet Melba og omsorg for frøplanter

Plantering og omsorg for Melbas epletrær krever ingen spesielle ferdigheter og kunnskaper fra horticulturisten, men det er verdt å ta alvorlig valg av et sted for dyrking av frukttrær.

Frukt klar til å høsteI et godt opplyst område av Melba-epleet, som i bildet, vil de sikkert være fornøyd med store rødfrukter. Hvis lyset ikke er nok, er eplene små, de akkumulerer mindre sukkerarter, noe som påvirker smaken negativt.

Det er ikke tillatt for et tre å lide av stagnasjon av fuktighet, hvis årsak kan være:

 • vårens smelting av snø;
 • lang høstfelling;
 • nærhet av jordvann.

Hvis det er en slik risiko, på et sted som er beregnet for å plante epler, gjør en kraftig drenering eller utstyre kunstige høyder. For epletrær er jord nødvendig, ikke bare med god tilførsel av næringsstoffer og ledende fuktighet, men også luftgjennomtrengelig nok. Hvis frukttræret er plantet på en tett leirejord eller chernozem, kan sand, torv og dolomitt og lime mel ikke unngås med overdreven surhet.

Related  Regler for pleie og planting av japansk kvede

Utmerket smakIntensiteten av vekst og størrelsen på eplekronen Melba forårsaker ordningen med å plante denne kulturen:

 • Ved roing anbefales hagen å holde en avstand på ikke mindre enn 8 meter mellom rader og 3 meter mellom planter.
 • Hvis en firkantet skjema brukes, er avstanden mellom landingsplassene omtrent syv meter.

Under planting og vedlikehold av epletrær anvendes i de videre organisk og mineralsk gjødsel som er innført i jorden i form av radikale dressinger og fremmer hurtig plante avhengighet, tidlig vekst og fruktsettingen aktiv.

Riktig planting av frøplanterVed det tidspunktet epletreet plantes, må jorden slå seg ned, og organikkene skal skylles, slik at det unike treet ikke kommer til å trene. Planteplanterets rotsystem er nøye og veldig forsiktig rettet, og etter å ha fylt gruven med jord, bør rotnetten ikke dekkes med jord. Siden Melbas epletrær, ifølge beskrivelsen, kan bli påvirket av frost, er det i høst nødvendig å beskytte det unge treet til et stabilt snødeksel kommer frem på stedet. For å gjøre dette kan du bruke noen skjulte materialer som slipper inn luft og gir ikke tilgang til stangen til gnagere og skadedyr.

I de første årene etter å ha plantet et eplet, blir planten underkastet en normalisering, fjernet på våren alt i begynnelsen, og deretter de fleste knopper dannet. Dette tiltaket vil tillate det unge eplet å akklimatisere raskere og få styrke til dagens fruktlagre. I de etterfølgende årene reguleres belastningen på treet, bryter av en grønn ovarie, størrelsen på en mutter.

Fôring av Melba Apple Blossoms

Rikelig blomstring og frukting avhenger av omsorgFor vennlig fruiting, bør den første toppen dressing av eple treet gjennomføres tidlig på våren. Som med planting i jord under råtnet krone, blir organiske stoffer fra 5 til 15 kg per meter. Og ved tilberedning av plantasje blomstring, bortsett fra humus eller gjødsel i matingen bør inneholde NPK eller enkeltvis 45-55 g kaliumklorid og 120-145 g på eplesuperfosfat. En god topp dressing for Melbas epletre vil også være tre aske. Antallet og volumet av gjødsling gartner kan justeres avhengig av de spesifikke forhold av eple dyrking, jord fruktbarhet og klimatiske egenskaper.

I løpet av sommeren, inntil den andre halvdel eller august, eple 2-3 ganger som ble matet med flytende nitrogen-forbindelser, f.eks fortynnet 1: 10 med infusjon humus, gjødsel, kylling gjødsel, eller “grønn gjødsel”, basert nesle, korn eller landbruks gress.

Når massemodning begynner, er det viktig å begrense kvittokvoten av trær, som forhindrer modning av skudd og forberedelse av epletrær for vintering.

Funksjoner av vanning epletrær om sommeren

For veksten av frukt trenger vanningFukt er nødvendig for trær, fra det øyeblikket epletreet er plantet og gjennom plantens levetid. Dersom om våren jorda blir vannet med smeltevann, så om sommeren, når eggstokken oppstår og modningen av avlingen begynner, kan det ikke utelukkes epletrær uten vanning. Avhengig av jordens evne til å opprettholde fuktighet og værforhold, bør hvert voksen tre få 10 til 18 liter vann hver uke.

Vanning av epletrærne om sommeren er spesielt viktig i perioden juli til august, da varianter av sommermotstandsperioden aktivt vokser frukt. Hvis frukttrærne på dette tidspunktet får mindre vann, under kronen kan du se den fallne umodne frukten.

Men tapet av innhøstingen venter gartneren, ikke bare i år, men også i neste sesong, fordi sommermånedene er aktivt legge blomsterknopper, som skal sikre realiseres i fremtiden. Aktivt vanning av epletrær om sommeren til midten av august, og fukt bare jorda i koffertene bare hvis det er nødvendig. Overflødighet av fuktighet ved slutten av sesongen påvirker ikke lenger kvaliteten på frukten, men det påvirker modningen av skuddene som har dannet seg negativt.

Related  22 originale måter å løse problemer med hagen og hagen på – bruk av natron

Mulching rundt bagasjerommetDet er om sommeren at mulching av jorda under kanten av Melbas eplet blir ekstremt presserende. Denne teknikken opprettholder jordens løshet og tillater ikke fuktigheten som anlegget trenger å fordampe.

Formasjon av kronen og beskjæring Melba

Prinsippet om beskjæring av frukttrærKompetent og rettidig beskjæring av epletrær er en garanti for tres helse og regelmessig frukting. Den beste tiden for denne prosedyren er tidlig på våren, når den aktive bevegelsen av juice og oppvåkning av nyrene ennå ikke har begynt på frukttrær.

De første årene med epleliv krever forming beskjæring, noe som resulterer i en sunn, sunn krona klar for vanlig frukting.

For den raskeste leggingen av fruktgrener blir den sentrale lederen kuttet til en tredjedel, noe som begrenser vertikal vekst av treet og stimulerer utviklingen av laterale skudd. Voksentreet reduserer gradvis utbyttet, og den viktigste fruiting overføres til den øvre, utilgjengelige delen av kronen. I dette tilfellet trenger Melbas eple, som på bildet, både en årlig sanitær og en foryngende beskjæring. For ikke å ødelegge anlegget for mye, blir fjerningen av store grener utført gradvis, og erstatter flere skudd i året.

Video om Apple Melba