Druer kan angripes av skadedyrVingården tiltrekker seg mange dusinvis av skadedyr. Rundt 800 arter av insekter er registrert over hele verden, som kan skade avlingen av denne avlingen. Og ikke bare bær lider, men også røtter, flerårige og grønne skudd, blomstrer og blader.

Uten et riktig konstruert system for plantevern, forebyggende og terapeutisk behandling av druer fra sykdommer og skadedyr, er det fare for å miste 30-50% av avlingen, og noen fiender av denne avlingen kan helt ødelegge plantasjen.

Druemidder og metoder for å bekjempe dem

Druer ødelagt av et kryssDe vanligste skadedyrene av druer i verden er mange arter av flått, som fôrer på saften av grønne deler av planten, svekker vingården. Med generell skadelighet frigis insekter, noe som forårsaker mest skade på nyrene og bladene på druene.

Hvis tiden ikke forhindre reproduksjon av insekter og begynne å bruke fremgangsmåtene i kamp med drue midd, deres leve negativt påvirker modning av skuddene, og kvaliteten og kvantiteten av bær, og de berørte deler av planten kan vokse kolonier av bakterier og sopp, inklusive patogener slike alvorlige sykdommer som dunete mugg og pulver dugg.

Beskadigede vintrebladHibernating på ugress eller inne i nyrene av kvinnelige kvaler på våren, allerede ved en temperatur på rundt 7-8 ° C begynner å spise og legge egg. Resultatet er at blomstringene og skuddene er skadet, de resulterende børstene er mindre enn før nederlaget ved krysset, og gevinsten er svakere. Hvis myten treffer knopper, blir de rødme, blir tette og smuldre.

Skaden fra et insekt som gir i løpet av sesongen fra 6 til 11 generasjoner, øker i sommermånedene, når maten til drue kløen skyldes juice av den grønne delen av busken.

Spor av skadedyr nærvær vises som deformasjon av den ytre side av arket plate, utseendet av synlige tegn på haugene, som tilsvarer likeledes belagt med filt eller florbane av små fordypninger.

Jo sterkere lesjonen av bladet, jo svakere i vevets metabolske prosesser. Hvis du ikke tar uhensiktsmessige tiltak for å bekjempe drue kløe, bretter feltete flekker på baksiden av bladene sammen, bladplaten brettes, og faller nesten ut av prosessen med fotosyntese. Bladet svekkes og visner. Noen ganger under feltdekselet er også modne børster.

Tilstand av løvverk etter drue kløe infeksjonHvis i begynnelsen av sesongen legger mitten på vinkelenes nederste nivå, så uten riktig kontroll, kan den også slå seg ned i yngre skudd. Spredningen av myten fremmes av tørt varmt vær, en vindende vind, fra syke deler av planten til sunne insekter, kommer i beskjæring, planting eller podning. For å minimere risikoen for avlingstap fra en drue-kryss, må metoder for å kontrollere dette skadedyret omfatte agrotekniske teknikker og sprøyting med moderne insekticider og acaricider.

Related  Lære å vokse søte meloner utendørs og hjemme

Svak eller frosset om vinteren, må skudd fjernes. På høsten eller tidlig på våren, når druene av druene ennå ikke har begynt å vokse, behandles vintreet og potensielle steder for drue-kløe aggregering med en 2% løsning av DNOC. Mot det vinterende kvinnelige krysset vil en 3% løsning av nitrafen være effektiv. Siden insekter ofte skjules av en formet filtjakke, blir det spesielt oppmerksom på baksiden av bladene når du behandler druer fra sykdommer og skadedyr.

Et langt bevisst mål for bekjempelse av drue kløe regnes som en todelt behandling av plantinger med svovelpreparater. Det er viktig at lufttemperaturen er over 20 ° C, og det bør være 10-14 dager mellom prosedyrene.

Når plantene ble angrepet av en midd, et middel for kjemisk behandling, herunder Fufanon, Neoron og Akhtar, aktellik eller Tevit Jet, valgt ikke bare basert på deres effektivitet, men også sikkerheten i forhold til bier og mennesker.

Grape bladlus eller phylloxera

Drue bladlusEkstremt farlig for rotstokken og varianter av europeisk pest av druer – er en drue plante lus, forårsaker skade på eksisterende beplantning i alle former, enten det er larvene, nymfer, bevingede insekter og jord.

Denne plassen oppstod i Europa i midten av XIX-tallet, og forårsaket ødeleggende skader på de mest berømte vingårdene, og spurte dyrkingen av denne avlingen i Frankrike.

For sesongen bladlus gir 7-8 generasjoner, som et resultat av infisert roten form av phylloxera anlegget betydelig svekke deres rotsystem er umoden, og uten bearbeiding av druer fra vintreet sykdommer og skadedyr er drept i løpet av få år. For å takle dette skjemaet kan bare være helt fjerne de berørte busker. Ark form, preget av utseendet på baksiden av bladet galls som inneholder egg av bladlus, er vanligvis oppdaget i det andre året.

Eggbladlus på vinbladetSiden dette farlige skadedyret er karantene, er kontrolltiltakene for å forhindre spredning av bladlus, samt å bruke phylloxer-resistente grunnstammer. Mot arkformen gjelder Actelik, Dilor, Confidor Maxi og Etaphos. Den første behandlingen utføres når knoppene er masset, og den andre på scenen når det er 9-12 blader allerede på skuddene.

Brev og andre greener som ødelegger greener

møllGrozdevoy larver, drue og en to-års blad-spising knopper, delikate blomster og knopper av druer og eggstokk og har allerede modning bær. Som et resultat roter de berørte delene av vintreet eller vil og dør. På drue buskene, også larver av scoop og møll, som mate på nyrer og blader, parasitere. Uten skikkelig oppmerksomhet kan alvorlig skade på de grønne delene av anlegget bli forårsaket av mole miner, hvis larver utvikler seg i bladvevet og mates på det og gjør vridningspassasjer.

For å beskytte avlingen fra bladruller og scoop, utføres behandling av druer fra sykdommer og skadedyr med insektsmidler i perioden når sommerfugler flyr ut.

Caterpillars scoopHvis det finnes egg og larver på druene, er det viktig å forsiktig fjerne de skadede delene av planten, slik at skadedyr ikke sprer seg. Beskytt avlingen kan være gjennom tre påfølgende behandlinger Fozalon, Abhush, Sumicidin eller biologics of modern series.

Related  Effektiv bruk av superfosfat av gjødsel

Thrips: en beskrivelse av skadedyrsbrukken, bilder og behandlingsmetoder

Kast på druebladeneParasittiske grønne del drueplanter mindre i lengde er 0,6 til 2 mm, insekter integument Pierce skudd og blader og suger saft, noe som resulterer i en busk av forsinkelsen fjæren.

På bladene som er berørt av thrips, først, langs kantene, og deretter langs hele platen, vises de brente områdene, overflaten deformeres og gradvis vrir seg.

Blader av druer helt påvirket av thripsLignende lesjoner kan ses på unge skudd, antenner og senere på bær. Som i tilfelle av drue-kryss, er metoder for bekjempelse av disse insekter bruk av fosfamid eller BI-58, karbamyl og metomyl.

Skjold og mealybugs

Skjold på vintreetDruer skudd tiltrekker seg mange skadedyr. Små scutes og mealybugs, som fører en stillesittende livsstil, legger seg på vintreet, suger saftene. Det fører til svekkelse av de berørte delene av anlegget, deres tørking og reduksjon av utbyttet. Tilstedeværelsen av skalaer gir ut glatte flekker med honningdugg, som tildeles av disse insekter. Imidlertid er skade på planten mot slike skadedyr ikke begrenset til svekkelse av skuddene og løvverk på bosteder mealybugs og skala insekter raskt utvikle sopp, det er lommer av farlige sykdommer for druer. Hvor bor disse skadedyrene, som er representert på bildet, og hvordan behandles den berørte bushen?

I høst er unge skygger konsentrert på foten av skudd – ettåring, de er festet og vinteret. Om våren gir modne insekter liv til en ny generasjon som kommer fra under skjoldene til døde kvinner.

Pudderholdige måltidormPulverformet mulberry med en hvitaktig løs voksaktig masse som et belegg kan forårsake alvorlig skade på druer. Vinteren som larver under barken av voksne skudd, og selv støtter espalier, er skadedyr med utbruddet av varme flytte til de grønne delene av planten, på skudd og blader, der de blir voksne. Med mealybugs og ulike typer skygger, sliter de med bearbeiding av alle de overliggende delene av bushen, så vel som detaljene i trellisene. Sprøyting utføres tidlig på våren, før nyrene åpnes, og nødvendigvis under sterkt press, slik at stoffet trer inn i leggingen av cortex.

Related  Kolon kirsebær – dekorasjon av en liten hage

Skosari eller weevil biller

Vingårder er skadet av flere arter av viklebille, som knytter ut knoppene og bladbladene av ung løvverk, og larvene kan alvorlig skade rotsystemet.

Beetles-weevils skade druerVoksen biller og larver av dette skadedyret i jorden på en dybde på 15 til 30 cm. Aktiviteten til insekter begynner med vårenes ankomst, når luften varmer opp over 10 ° C. Behandlingen av druer fra sykdommer og skadedyr, inkludert weevils, utføres gjennom insektmidler, fra april til mai, når billene er aktivt fôring, og også i juni når unge mennesker forlater jorden. Vingården sprøytes to ganger med et intervall på 10 dager ved bruk av klorofos og fosalon, jorda i gangene løsnes til en dybde på minst 15 cm.

Beskyttelse av druer fra veps

Wasps bosatte seg på drue bushHvis mesteparten av året øker kolonien av hveps aktivt antall og ser etter proteinfôr til fôring av avkom, begynner insekter i august å forberede seg på vinteren og deres diett endres radikalt. Fra hestene, som nå er utelukkende interessert i søtt, lider opphøpet av mange høstavlinger, inkludert druer. Og på grunn av den tynne huden av druer bærer disse skadedyrene seriøst å redusere utbyttet og negativt påvirke kvaliteten på børster.

Derfor er beskyttelse av vingården fra hestene en oppgave av primær betydning for horticulturisten.

Å takle veps er ikke lett fordi det med farlige bær blir bruk av insektsmidler farlig.

Den Aspen NestDet beste resultatet kan oppnås hvis du starter skadedyrskontrollen på forhånd og bruker alle eksisterende metoder. Ødeleggelse av røtter er bedre brukt om kvelden når insekter samles om natten. Når vi skal utføre en slik oppgave, må vi ta alle tiltak for personlig sikkerhet. Plassen av skadedyrskonsentrasjon behandles med høy hastighet, aktiv mot insektmiddel.

Feller for hvepeBruken av industrielt produserte og hjemmelagde feller vil ikke bidra til å kvitte seg med insekter, men med en systemisk tilnærming vil det betydelig redusere tallene sine. I begynnelsen av sommeren er fellen utstyrt med kjøtt eller fisk agn, og i august og september er fartøyet fylt med sirup eller et annet søtt produkt. Når fyllingen er fullført, blir enheten rengjort og hang ut i nærheten av vingården.

Hylle av modne bunter fra vepsNår børstene begynner å modnes, dekker de med masker eller et ikke-vevet materiale for å beskytte druene fra hestene, andre insekter og fugler. Et slikt ly skal være tilstrekkelig fri til ikke å forstyrre fyllingen av bær og forhindre kondensering inne og utvikling av rot.

Video om sykdommer og skadedyr av druer