høsting av pærerFor å hjelpe gartnere som planlegger å legge en ung hage eller plante flere frøplanter, er et utvalg av materiale på pæresorter, en kort beskrivelse av navn og beskrivelse, samt bilde av frukten.

Pære Permyachka

utvalg PermyachkaDenne seleksjonshybriden av tre varianter (tema, Helena og kosmisk) refererer til sommertypen av pærer. Den frøplante vokser raskt til en anstendig størrelse, danner en krone i form av en pyramide, og begynner å bære frukt for det tredje året. Harvest kan fjernes i slutten av august, vekten av frukten er 160 gram, og med riktig pleie det når 300 g. Pære kjøtt er veldig saftig og søt, uten surhet.

Som pollinator bør du plante en klasse Severyanka til Permyachka.

Egenskaper av pæresorten: Permyachka:

 • rask vekst og høyt utbytte (krever støtte til grener);
 • store søte frukter.

Til tross for fordelene, bør sorten ikke dyrkes i nordområdene, siden vinterhardheten er gjennomsnittlig for dette klimaet. I tillegg lagres frukten ikke mer enn 10 dager, og i den regntunge sommeren er utsatt for sykdom med grå rot.

Pear Lover Clapp

slags Lubimus ClappaSorten ble oppnådd som et resultat av utvalg fra frøene til pæreskogens skjønnhet, anerkjent som en av de beste blant sommerens varianter. Unge plantene vokser raskt og danner en krone i form av en pyramide. Det voksne treet overskrider ikke 4 m i høyden, kronen blir sjelden, og grenene – henger ned.

Frukt gjør ikke snart, bare fra det 7. plantingsåret. Frukt modner i slutten av juli, mens de på et ungt tre er svært store (opptil 250 g), men i en voksen pære – halvparten så mye. Kjøttet smaker litt surt, men saftig og ømt, med en krydret aroma.

Pear favoritt Klappa – samobesplodna, så for en rikelig høst, Panna varianter, Bere Boek, Saint Germain er plantet i nærheten.

Fra fordelene av sorten kan identifiseres:

 1. Rikelig fruiting.
 2. Motstand mot tørke og frost.
 3. Store frukter.
 4. Ingen spesifikke krav til jord.

Ulempene med pære kjæledyret Klappa er:

 • kort holdbarhet (2 uker);
 • lav stabilitetsterskel før scab;
 • avstøpning av modne frukter igjen på grenene.

Grad Allegro

Allegro gradeSorten er avledet fra fri pollinering av pæren Høst Yakovleva. Saplingen vokser raskt og danner kronen, litt hengende. Høyden på et voksen tre er middels. Frukt fra en alder av 5, pærer modnes tidlig i august. Vektens vekt overstiger ikke 150 g, massen er myk og saftig, “honning”, uten det stikkende notatet og syren.

Siden sorten er selvfruktbar, er det nødvendig å plante den sammen med pærer Chizhevskaya eller Augustow dew.

De positive egenskapene til Allegro er:

 1. Høyt utbytte.
 2. Søte frukter.
 3. Ujevn modning av frukt (du kan bruke dem gradvis).
 4. Motstand mot skarpe endringer i klima og frost.
 5. Høy motstand mot scab sykdom.

Related  Riktig fôring av stikkelsbær etter høsting

Av manglene kan tildeles en svært kort lagringsperiode – ikke mer enn en uke.

Grusha russisk skjønnhet

utvalg russisk skjønnhetSorten ble oppnådd som et resultat av valget av pærer Bere Ardanton og Daughter Blankova. Det andre navnet Beauty Chernenko pære mottatt til ære for forskeren som skapte den. Høstsorten, som vokser i de sørlige områdene, er forskjellig fra andre i en merkelig krone – skuddene styres strengt oppover i form av en pyramide. Avlingen gir bare fra seks år, men fruktene er store (opptil 300 g), langstrakte. Ripen tidlig på høsten, ha en veldig delikat kjøtt, saftig, med en liten surhet. I dette tilfellet forblir fargene på frukten grønn og blir gul med tiden. Holdbarhet – ikke mer enn 1,5 måneder.

Fordeler med den russiske skjønnhetspæren er det store utbyttet og den store størrelsen på frukten.

For pollinering ved siden av den russiske skjønnheten, anbefales det å dyrke varianter med middels blomstringsperioder, for eksempel Lyubimitsa Yakovleva.

Stor popularitet av sorten ble ikke oppnådd som følge av lav stabilitet før frost. I tillegg er det verdt å merke seg slike ulemper:

 1. Behovet for konstant kronformannelse.
 2. Ulempen i implementeringen av omsorg og høst på grunn av høye trehøyde.
 3. Med en rikelig høsting er det mulig å bryte grener som et resultat av egenskapene til veksten, der det er vanskelig å etablere støtter.
 4. Under tørken har frukten en bitter smak.
 5. Svak motstand før scab, spesielt i regnfull sommer.

Pæreørret

sort ørretGamle variasjon, det kalles også Forella eller ørret, foreløpig importert fra Sachsen (autentisk ukjent). Navnet, beskrivelsen og bildet av pæresorten er knyttet til irriterende fargelegging av frukten, som endres på forskjellige stadier av modning. Pærer er fullt modne i slutten av september, er små i størrelse, men veldig søte og saftige, med lette notater på kanel. Kronen trenger regelmessig tynning, slik at solens stråler treffer alle pærene, og de modner jevnt.

Related  Hvordan riktig plante og ta vare på Irga

Blomstring i det varierte ørret skjer tidligere enn i andre varianter, og for pollinering er bier nødvendig. Så fruktene vil få samme riktige form.

Nyrer som er bundet opp, anbefales å tynne ut – i dette tilfellet vil størrelsen på alle fruktene være de samme.

Beskjæringsutbyttet er godt, fruktes allerede i det andre året etter planting, men det har en ganske lunefull karakter på grunn av en spesiell følsomhet for de nevnte sykdommene (spesielt under blomstring):

 • skabb;
 • bakteriell brenning;
 • nederlag bladlusene.

Høstbarheten til høstingen er liten: ved romtemperatur – ikke mer enn 2 uker. De kan forlenges til 1 måned hvis temperaturen er redusert til 5 grader Celsius.

Plante en frøplante, er det viktig å umiddelbart bestemme på et fast sted, fordi pæren ikke kan re-transplanteres. Denne sorten vokser sjelden, hovedsakelig av horticulturists, som samler unike varianter (kanskje på grunn av deres sårbarhet).

Pære av Nick

Nick gradeVinter variasjon oppnådd som følge av å krysse pærer Dattergry og Talgar skjønnhet. Voksen tre av middels høyde, har en sjelden rund krone, vokser ikke veldig fort. Frukt fra en alder av 5 år er høsten rikelig. Frukt modner i slutten av september, kjøttet er saftig, søt og surt. Vekten av en pære er i gjennomsnitt ca. 130 g, men det er også store prøver på opptil 200 g.

Pear Nick er delvis selvgjødende, da pollinatorene er egnede varianter av Rogneda, Svetlanka, Dyushes.

De viktigste fordelene ved klassen er:

 • store frukter;
 • godt utbytte;
 • høy vinterhardhet;
 • resistens mot sykdommer som scab, klyasterosporiosis, entomosporiosis;
 • langsiktig lagring (opptil 100 dager).

Ulempen med Nicks peresort er det raske tapet av løvverk og hakking av frukt, hvis du ignorerer beskjæringen.

Related  Varianter av Blackberry Agavam og regler for omsorg for henne

Pære hviterussisk sent

karakter hviterussisk senVinter variasjon, hentet fra pære frø av Good Luisa. Træret er et mellomstort tre (ikke mer enn 5 meter høyt), men med en tett krona i form av en ball, med endene av grener peker oppover. Frukt allerede fra 3 år av livet i september, og dermed produktiviteten er gjennomsnittlig. Frukt overstiger ikke 120 g, med en grov hud til et brunt punkt. Massen er litt vanskelig, men saftig og litt fet, med litt surhet.

Siden sorten er delvis selvbefruktende, anbefales det å plante den med en pære Oljeløs Losishskaya.

En av de viktigste fordelene ved den hviterussiske pæren er en veldig lang periode med fruktlagring (opptil seks måneder). I tillegg tåler treet seg selv vinteren ganske bra og fruktes raskt. Men om vinteren er forutsatt alvorlig, er det bedre å skjule bagasjerommet.

Det er imidlertid også ulemper:

 • gjennomsnittlig motstand mot scab sykdom;
 • fortykkelse av kronen, som krever regelmessig beskjæring;
 • en tett struktur av massen som ikke alle liker;
 • Ved et stort utbytte blir fruktene grunne;
 • Som en følge av en kald regnfull sommer blir pærer surere.

Pære Wonder

slags MirakuløsVinter variasjon, hvis foreldre er Daughter of Dawn og Talgar Beauty. Har en veldig praktisk pleiekrone (ikke mer enn 3 meter i høyden) i form av en pyramide. Frukt i 6 år av livet, er høsten fjernet i slutten av september. Massen er sur-søt, litt tett, pærer stor nok (ca 200 g).

Pære Wonderland er en av de mest elskede varianter av gartnere på grunn av følgende egenskaper:

 • høy produktivitet;
 • utmerket vinterhardhet;
 • Langsiktig lagring av frukt (150 dager);
 • motstand mot sykdom.

Ulempen med sorten er kanskje en: Hvis du ikke tynner kronen, vil frukten falme med tiden.

Den navngitte, beskrevet og presentert i bildepæresorter er bare en liten del av varianter av denne søte frukten. Men fra denne listen er det ganske mulig å velge et utvalg, med tanke på egne smakkrav og klimatiske forhold for dyrking. Lykke til med å velge og god høst!

Video om pæresorter