Pepperrot på hagenPepperrot er en tradisjonell russisk grønnsak, som er rik på essensielle oljer. I mange århundrer har det vært kjent som en av de medisinske plantene, som er “alltid til stede” – hvilken russisk hage uten å knulle!

Fra biologisk synspunkt er det flerårig med absolutt vinterhardhet. Gartnere og lastebilbønder misliker ham for det faktum at en velrotet plante begynner å vokse så mye at det raskt blir til en irriterende luke som er vanskelig å utrydde.

Men voksende pepperrot i hagen, kan du gjøre for vinteren nyttig og velsmakende krydder. Det vokser spesielt raskt på en rik på humus og varm jord, og behovet for næringsstoffer er oppfylt ved innføring av kompost eller full mineralgjødsel.

I en ettårig kultur uten vanskeligheter kan du få en jevn og rett, velformet rot. For planting må du bruke den såkalte “kutting” – en rot 30 cm lang, som utgraves om høsten og lagres i sand på et kjølig sted.

Landing utføres i april. Før planting må denne stilken tørkes av med en fuktig klut i midtdelen, og fjerner friske nyrer og forhindrer forgrening. Da skal de forberedte røttene plantes i en avstand på 50 cm fra hverandre. Landingen gjøres skrå, mens den øvre delen fordybes med 5 cm, og den nedre delen, hvorfra de nye røttene vil vokse – med 10 cm.

Når unge planter vises, må de inspiseres for å forlate bare de beste. For å gjøre dette anbefales det å rydde røttene nøye i juli, hevet og fjernet fra den øvre delen av roten (opptil 25 cm) røde sider. Etter denne prosedyren må du sette røttene på sitt opprinnelige sted. Og slik at de ikke ødelegger denne prosedyren, må du fylle opp røttene med jord, klemme dem og hell godt.

Related  Spiselig og uspiselig sopp paraply

Etter at bladene dør, er det på tide å høste pepperrot. På høsten, før du setter røttene på et kjølig sted for lagring, må du igjen kutte alle røttene. De som er tykk i det minste med en blyant, er det mulig å bruke til å plante pepperrot neste vår.

Video om pepperrot vokser i forstadsområdet