kålplanterProsessen med å vokse kålplanter er nesten identisk for alle typer kål. I denne artikkelen vil et eksempel på dyrking av hvite kålplanter bli vurdert.

I henhold til modenhet og tid kan det deles inn i:

 • Tidlig modning (sådd i første halvdel av mars);
 • Srednespeluyu (sådd fra 15. mars til 15. april);
 • Sen modning (sådd i første halvdel av april).

Hvordan sår kål til frøplanter?

For såing av kålfrø for frøplanter, anbefales en jordblanding, som består av en del av frøet og to deler av humus. I denne blandingen anbefales det å legge aske, basert på 1 kg av blandingen, 1 spiseskje ask. Dette beriker jorda med ytterligere mikroelementer og forhindrer utseendet av visse sykdommer av plantene.

kålplanterSåkål for frøplanter må begynne med tilberedning av frø. Før frøprosessen starter, må frøene behandles ved bruk av konvensjonelle metoder for frøberedning før såing.

Før sådd blir frøene nøye valgt. Kålfrø helles med 3% oppløsning av bordsalt i 5 minutter. De oppdrettede frøene smelter sammen med vann, og de resterende frø vaskes grundig og tørkes. For såing velges frøene til de store og midtre fraksjoner.

Plante kål for frøplanter er gjort av desinfiserte frø. Fra frøene som forårsaker frøene kan dekontamineres med en løsning av kaliumpermanganat, skyll dem deretter med vann. Men slik behandling gir en liten prosentandel sannsynlighet. En større effekt kan oppnås ved varmebehandling. For å gjøre dette, er frøene plassert i en gasbind og i varmt vann i 20 minutter. Vanntemperaturen skal ligge innenfor 48-50omtrentC, fordi Ved lavere temperaturer vil den nødvendige effekten gå tapt, og ved høyere temperaturer kan frøene miste sin spiringskapasitet.
Det er en annen fremgangsmåte for dekontaminering av frø: de holdes i hvitløk oppløsning (30 g hvitløk rastolchonnogo oppløst i 0,5 vannglass) i en time. Etter dette må frøene skylles med rent vann og tørkes grundig.

Related  Hjemmehjelp for et unikt melontre

På emballasje av frø kan det angis at de allerede har gjennomgått den nødvendige behandlingen. I dette tilfellet er det nødvendig å utføre bare varmebehandling, som er nødvendig for å øke motstanden av frø til soppsykdommer.

Plante frøene i esker 20 * 30 * 7. I jorda presses spor med en dybde på 0,7 cm i en avstand på 3 cm fra hverandre. Frø sår inn i disse sporene. Etter sådd blir jordoverflaten jevnet og dekket med en film. De første skuddene vises på den fjerde dagen etter sådd. Bokser med frøplanter anbefales å bli utsatt i de mest opplyste stedene.

De viktigste metodene for dyrking av frøplanter

Det er to generelt aksepterte måter å dyrke kålplanter:

 1. Den første måten. Så snart plantene oppstår, blir plantene ladet opp (ekstra spirer blir fjernet). Avstanden mellom de gjenværende frøplanter av 1,5 cm. En uke senere de resterende skuddene blir transplantert (dykk) i skuffen (tre eller plast) med en maskevidde på 3 3 cm. Sverdspill plante nødvendig å utdype ned i bakken cotyledon bladene. Etter 2-3 uker frøplanter fra kassettene transplantert inn i potter, størrelse 6 * 6 cm. Spirene ekstraheres fra kassettene med jorden klump, og deretter plassert i koppene til frøbladtrinnet blader og dekket med jord. Den siste fasen blir transplantasjonen av plantene direkte i bakken.
 2. Den andre måten. Kålplanter fra boksene transplanteres umiddelbart inn i koppene, og omgår transplantasjonsstadiet til kassetter. cup størrelse for tidlig modning frøplante er 5 * 5 cm, og for late–. 8 * 8 cm Transplantation hoved rot kuttes med 1/3 lengde. Dette er nødvendig for at rotsystemet skal forgrenes bedre. Spirer i koppene er dypet til cotyledonbladene ved hjelp av en spike.

Related  Hvordan vokse Begonia knollen fra frø, knoller og stikkontakter hjemme – ekspertråd

Voksende spirer av tidlig kål

For dyrking av frøplanter av tidlig kål er det nødvendig å observere noen regler.

Fôrplanter bør utføres i tre faser:

 1. Etter utløpet av 7 dager fra det øyeblikket du plukker i kassetter. Basert på 1 liter vann, 2 g ammoniumnitrat, 4 g superfosfat, 1 g kaliumgjødsel oppløses.
 2. Etter en periode på to uker fra tidspunktet for den første befruktningen. Doseringen av komponentene dobles.
 3. To dager før plantene plantes i en fast jord. På dette tidspunktet har plantene allerede et utviklet rotsystem og 6-8 ekte brosjyrer. For 1 liter vann oppløses 2 g ammoniumnitrat, 4 g superfosfat og 6-8 g kaliumgjødsel.

Sprinkling av plantene utføres i moderasjon. Categorically, ikke tillate overflødig jordfuktighet.

kål

For å oppnå sunn spire av kål, er det nødvendig å gi det et 14-16 timers lys regime. Avhengig av typen av lampestrøm er kunstig belysning, er de anordnet i en avstand fra frøplanter 10 til 50 cm (målt som plantene vokser, må avstanden justeres). Den anbefalte tiden for å slå på kunstige lyslamper er fra kl. 08.00 til 23.00.

For harmonisk spiring av skudd og utvikling av planter, må følgende termiske regime følges:

 • Før utseendet til de første skuddene – 18-20 omtrentC;
 • Sprouted frø – en solrik dag 15-17 omtrentC, overskyet dag 13-15 omtrentMed om natten 7-10 omtrentC;

Ta vare på kålplanter hjemme er nesten det samme som standardaktivitetene. Før plantene plantes i permanent jord, må det begynne å temperere to uker før den foreslåtte transplantasjonen. I de første stadiene blir plantene gradvis vant til kald luft, som de åpner vinduene for.
I andre etasje blir plantene utført på balkongen i 2-3 timer om dagen, men beskytter plantene mot direkte sollys. Gradvis øker tiden, og sollysbeskyttelsen fjernes. Når herdingen utføres, er plantene praktisk talt ikke vannet. Ved siste trinn av temperering, hvis natttemperaturen overskrider 2-3 omtrentC, frøplanter for natten er igjen i frisk luft, tidligere dekket med en film som strekkes på rammen.

Related  Valget av kjemiske midler som ødelegger Colorado potetbille, men er trygt for mennesker

Planteplanter i permanent jord

Planteplanter i permanent jord utføres:

 • For tidlig modne varianter – slutten av april og begynnelsen av mai;
 • For medium-modning varianter – sent mai – tidlig juni;
 • For sen-modnesorter – midten av mai.

Det bør huskes at kål er svært utsatt for kulde, så det anbefales å dekke det om natten. Etter landing må de første dagene av plantene beskyttes mot direkte sollys.

Video: Kålplanteringsteknologi