Nyttig reddik på sengenBlant de tidlige grønnsakene er radise en av de første stedene i popularitet. Og dette er ikke overraskende, fordi en slik forhastet og vennlig avling av naboer i hagen kan skryte av bare grønne løk og noen andre grønne avlinger, men ikke rotavlinger.

I alle slags snacks, salater, kalde supper og andre retter, er det en reddik med rund og langstrakt form. Til rådighet for gartnere av en karakter av en reddik med hvite, rosa, røde og jevnt sated violete og gule rotlinger. Men ikke bare variasjonen av arter og korte modningsperioder tiltrekker seg oppmerksomheten til denne kulturen, men radikegenskapene er gunstige for kroppen.

Saftig pulp av rotkulturer, som har en forfriskende sweetish smak med behagelig skarphet, er mettet med aktive fordelaktige stoffer, hvor mangelen er opplevd av menneskekroppen etter vinteren.

Hvilke vitaminer er i reddik? Er denne grønnsaken nyttig, og hvor best å velge reddik og spise den?

Vitaminsammensetning av reddik og dens kaloriinnhold

Vitaminradis salatReddik inneholder også vitaminer B1, B2, B5, B6, B9, PP, E, og 25 mg vitamin C, mineralsalter og som har antimikrobiell flyktig.

Kaloriinnholdet i radise er veldig lavt, i 100 gram rotgrønnsaker inneholder fra 15 til 20 kcal. Samtidig består matvaren av 100 g produkt:

  • 1, 2 gram proteiner;
  • 0,1 gram fett;
  • 3,4 gram karbohydrater;
  • 3,1 gram sukker;
  • 1,6 gram kostfiber;
  • 93 gram vann;

Også i sammensetningen av masse og grønn reddik er en liten mengde organiske syrer, stivelsesholdige stoffer og aske.

Lavkalorisk kilde til vitaminerMakronutrientsammensetningen av rotterien er bestemt av det høye innholdet av kalium, kalsium og magnesium, fosfor og natrium. Mikroelementer er representert av jern, sink, kobber og jod, bor og mangan. En gjenkjennelig smak av reddik er gitt av sennepolje, som har antiseptiske egenskaper.

Related  Hvordan klemme Petunia – Nyttige tips

Hvordan velge den mest fordelaktige reddik for kroppen?

Bruk bare sunne rotgrønnsakerFor helsemessige fordeler av radise i sammensetningen av salat eller okroshki var maksimal, er det viktig å velge elastiske, sunne røtter med en jevn hud. Radish fortaber raskt sin juiciness, roten blir myk, myk, og mengden næringsstoffer reduseres. Hvis svarte flekker er synlige på peeling av enda en solid rot, er dette det første tegn på utvikling av muggsvepp. Det er ikke nødvendig å vente på glede ved bruk av en tallerken fra en slik reddik eller god, men skade er ganske mulig. Derfor er friskheten av reddik den avgjørende faktoren av bruken.

Ikke glem at toppen av denne kulturen ikke er mindre mettet med verdifulle stoffer for kroppen enn rotkulturer. Det er bedre å bruke det til mat umiddelbart etter høsting, ettersom blader vil i løpet av noen timer.

Nyttige egenskaper av reddik

Både nyttig og velsmakendeReddik røtter og topper inneholder svært få kalorier, men rik på aktive stoffer og kostfiber, noe som gir grunnlag for å snakke om nytten av dette grønnsak i mange problemer med fordøyelse og absorpsjon av mat. Roten avlinger som er inkludert i oppvaskene aktiverer tarmens peristaltikk, noe som bidrar til rettidig utløsning av fordøyelsessystemet og gir en myk, avføringsvirkning. Ikke mindre nyttig for forstoppelse og radish greener, hvorfra infusjon er gjort.

Radis, hvis kaloriinnhold er svært lavt, har lenge blitt respektert av folk som ønsker å kvitte seg med overskytende kilo med helsemessige fordeler. Hjelp i dette kan kostfiber. Passerer gjennom tarmene, renser fiberen, fjerner den akkumulerte slaggen. Glykosider som finnes i radiken er irriterende, fremmer produksjonen av magesaft og den raskeste fordøyelsen av mat.

Radis er nyttig for pasienter som lider av hjerte- og karsykdommer. Kolesterol akkumulerer i veggene av blodkar, svekker deres elastisitet og permeabilitet, som negativt påvirker tilførselen av blod, vev og organer, og fører til alvorlige helseproblemer. Reddiker med brennverdi lavere enn for mange andre vegetabilske avlinger, samt hans nærmeste pårørende: reddik, pepperrot, sennep og nepe greener, forebygge ikke bare fedme, men også til akkumulering av kolesterol og åreforkalkning.

Det finnes reddiker i stoffer som har en positiv effekt på blodsukkernivået. Derfor kan denne grønnsaken også inkluderes i menyen til personer som er avhengige av diabetes eller allerede lider av denne alvorlige sykdommen.

Sunn ernæringI skelen av fargerike radishrøtter er det naturlige anthocyaniner, ifølge de nyeste studiene, som aktivt motvirker utviklingen av kreftceller. Med utseendet på varianter av mørke fiolette flekker, er de gunstige egenskapene til reddik når det gjelder bekjempelse av kreft bare økende.

Related  Kakekomkose av kirsebær er en trussel mot hagen din

Takket være phytoncids kan radis brukes som et naturlig og svært velsmakende middel for å bekjempe infeksjoner, inkludert sesongforkjølelse og tilhørende bronkitt, rhinitt og laryngitt. Rødisjuice, som ryddesaft, vil hjelpe med hoste, nesestopp og andre ubehagelige symptomer. Vitamin C vil stimulere og gi styrke til å bekjempe ulempe.

Det er interessant at det er mulig å bruke de fordelaktige egenskapene til reddik til kosmetiske formål. Kashitsa fra en rotbeskjære vil impregnere en hud med fuktighet, vil gjøre toning opp og bleking, og vil også bidra til å takle inflammatoriske prosesser. Og vitamin E tilstede i radiken aktiverer hudregenerering og foryngelse.

Syltet reddikDet er allment kjent at røtterødder er uunnværlige i kalde sommersupper og snacks. Det er en perfekt ingrediens for salater, et vitamintilskudd og en side rett til kjøttretter og poteter. Hovedsakelig reddik blir spist rå, fordi i løpet av den termiske behandlingen mister rotkultur de fleste av de fordelaktige egenskapene til reddik, og utseendet og saftig konsistens.

Rød radise dressingFå folk vet at rødet kan marineres og slikt snacks blir en ekte dekorasjon av bordet om vinteren. Enda mindre oppmerksom på grønnsakene, men etter hvert er de nyttige egenskapene til radikens topper ikke mindre enn de av rotbeskjæringene. Denne delen av planten i en ung frisk form går til okroshki og salater. Toppen kan holdes om vinteren i form av en saus, der sammen med de knuste urter legger olivenolje, salt, krydder og knuste valnøtter eller pinjekjerner.

Er det alt bra for reddik?

Vitaminrot kan ikke brukes av alleTil tross for den unike sammensetningen og settet av nyttige egenskaper, kan ikke radise anses som en kultur for generell bruk. I enkelte tilfeller, i stedet for de forventede helsemessige fordelene, kan reddik forårsake forverring av trivsel.

Related  Flerårige blomster i hagen og frukthagen: iris, peon og krysantemum

Dette skyldes tilstedeværelsen i rotbeskjæringene, og delvis, i løvet av planteglykosider, som irriterer mageslimhinnen og forårsaker aktiv produksjon av syre. Med økt surhet, kolecystitt og pankreatitt, samt i gastritt og magesår retter av fersk reddik kan utløse uønsket forverring.

Alle kan vurdere fordelene eller skadene for radise for sin egen helse, men hvis det er kontraindikasjoner, bør man ikke tro at man skal gi opp en tidlig grønnsak ubetinget. Myke fargestoffer og hvite radise-kvaliteter har en mykere smak og effekt, og for eksempel er det praktisk talt ingen glykosider i daikonet.

Video om fordelene med radise

https://www.youtube.com/watch?v=P_Sy9HGHDcM