kruška SeveryankaSeveryanka (Severyanka obraza) uzgajan hibridizacije dvije varijante 1959. Jakovljev PN Pear Severyanka, opis i fotografije, biljka koja je prikazano u nastavku, nalaz posebno za sjevernim krajevima, iz koje, u stvari, i dobio ime. Do danas, kruška je široko rasprostranjena u Urals regiji.

izgled

cvijet kruška SeveryankaKruška Severyanka se klasificira kao srednja veličina. Snimke su dobro razvijene. Praktično zaobljena, široka piramidalna i srednje gusto krunirana. Duge i debele grane napuštaju stup. Kore je sive boje. Snimke zelene nijanse srednje debljine, a ne lužnate grane karakterizira mala kosa. Lišće složenog oblika, savjeti su široki i šiljivi. Kruška Severnyanka crveni obraz ima tamno zelenu boju lišća. Baza ploče je okrugla, i malo je konkavna. Kratke zelene peteljice, sablje poput stipules su prosječne veličine.

cvjetajuća sorta SeveryankaTijekom cvatnje, stablo je prekriven snijegom bijelim cvjetovima. Cvijet ima oblik tanjura, bijelih latica s jednakim rubovima ne diraju se snažno. Jedna cvjetnica sastoji se od 4-6 cvjetova. Ispod anteri su stigme usta.

voće

kruška Severyanka KrasnoshchekayaRaznolikost krušaka Severyanka se ne razlikuje od svojih velikih plodova. U prosjeku, jedno voće teži 80-85 g, što je ispod prosjeka drugih sorata

Maksimalna težina krušaka sjevernih je 120 g.

Kruške su skraćene – konusne. Kost je debela i debela, ali istodobno nije gruba. Široki i mali tanjurić. Sjeme je veliko i malo. Boja plodova za razdoblje žetve je zelenkasto-žuta s laganim crvenom bojom. Nakon nekog vremena, kruške dominira žuta boja s malom mrljom zelenog s ružičastim rumenjem. Krema boje kreme nije gusta. Plod ima sočan okus, ne sitno, tanko, s slatko kiselim bilješkama. Aroma nije jaka. Voće sadrži 11,8% šećera i 0,38% kiseline. Kruške se mogu koristiti ne samo za hranu nego i za kuhanje i konzerviranje.

 

žetva

stočarstvo kruške SeveryankaOpis fotografija kruške sjevera uključuje produktivnost sorte. Plodovi sazrijevaju početkom kolovoza. Kruške su čvrsto fiksirane, ali čim su zrele, padat će za nekoliko dana.

Kruške su uklonjene s stabla otprilike tjedan dana prije punog sazrijevanja – to im omogućuje produljenje roka trajanja do 2 mjeseca.

Prinosi iz mladog stabla dobivaju nekoliko godina nakon sadnje. S 6-7 godina starog stabla primaju do 20 kg krušaka po sezoni. Odraslo stablo donosi 45-60 kg krušaka godišnje, a pod povoljnim uvjetima pokazatelj može doseći 100-110 kg.žetva

Related  Upoznajemo vrste i sorte kupina s fotografije s opisima

Klimatski uvjeti

Skupina Grusha, čija mišljenja kažu, o svojoj nepretencioznosti, široko je prisutna u sjevernim regijama zbog svoje stabilnosti. Stabla savršeno podnose hladne i teške zime. U slučajevima vrlo visoke temperature i zamrzavanja, izbojci se brzo vraćaju i stablo nastavlja donositi plodove.

Otpor sušama je prosjek. S oskudnim kišama i nedostatkom zalijevanja, plodovi postaju manji i gube svoje osobine okusa.

Sadnja i skrb

izbor mjesta slijetanja kruškeNajbolje mjesto za sadnju bilo koje voćke je sunčana strana. Sadnja i skrb za krušnu sjeveru vrlo je jednostavna, ali da biste dobili dobru žetvu, morate se pridržavati nekih pravila. Za slijetanje, odabire se prostrano mjesto gdje praktički nema skica. Kruška sjedi u jami 60 metara dubine i 90 cm širine, dno je unaprijed ispunjena hum i jama je napunjena vodom. Čim se tekućina apsorbira, sadnica se lagano stavlja u zemlju i pokrije se zemljom i ponovno zalijeva.

Kupite samo dvogodišnje sadnice, vjeruje se da se takva stabla najbolje prilagođavaju.

Glavni aspekti skrbi:

  1. Briga za sjevernu kruškicu znači česte zalijevanje tijekom ozbiljnih suša.
  2. Stablo se oplođuje jednom godišnje. Za zimu, sadnice i već utvrđena mlada stabla su dobro izolirana, jer otkriveni biljka može patiti od teških mraza i umrijeti.
  3. Kako bi stablo moglo pravilno rasti, svake godine je potrebno oblikovati krunu. Postoji nekoliko vrsta obrezivanja: stanjivanje i sanitacija. Razrjeđivanje stabla povećava njezin vijek trajanja i postiže visoku stopu prinosa. Sanitarni obrezivanje provodi se samo kada je potrebno, kada stablo pati od bolesti.obrezivanje krušaka za plod
  4. Kruške, poput ostalih stabala, izložene su raznim oboljenjima i napadaju štetnike. Kako bi se osiguralo da vaše stablo ne pati od nje, potrebno ju je pravovremeno obraditi s posebnim rješenjima koja se mogu kupiti u bilo kojem trgovini vrtovima.

Related  Nove i stare sorte grožđa (3. dio)

Foto i opis Severyanka kruške, čak i početnik vrtlari može se shvatiti da je sorta je idealan za uzgoj u hladnim područjima. Raznolikost karakterizira proročanstvo i nepretencioznost, a male kruške idealne su za svaku upotrebu.

Video o kruškama Severyanka