Voksende dill i beholderePsykologer sier at den slags grønne kremplanter bidrar til å overleve vintertiden. Hvis på vinduskarmen vokser dill og andre urter, vil fordelene fra slike plantasjer bli mange ganger større, fordi plantene ikke bare husker sommeren, men også suppler dietten med vitamingrønt.

Til tross for sin upretensiøsitet i hagen, trenger dillen mer oppmerksomhet i forholdene til en leilighet, men som svar på riktig pleie vil du gjerne ha med duftende løvverk og en lang vegetasjon. Hvordan vokse dill hjemme? Hvilke egenskaper av såing og omsorg for denne kulturen eksisterer, og hva kan forhindre en rikelig høsting av grønne på vinduskarmen?

Utvalg av en dill utvalg for en vindueskarm

Dill på vinduskarmenHvis planting av persille eller selleri forventes å forekomme til neste år, kan planten blomstre, når den vokser dill fra frø i et tørt varmt mikroklima i rommet, nesten ikke danner løvverk. Derfor er utbyttet av hagen på vinduskarmen først og fremst avhengig av valg av sort for såing.

I dag er det flere dusinvis av verdige varianter, godt etablert på det åpne bakken. For en potteplante vil planter som maksimalt lang og rikelig produserer en grønn masse, fungere.

Et eksempel på slike varianter kan tjene:

  • Asparges bukett.
  • Superdukat.
  • Strålebjelke.
  • Obilnolistny.
  • Kibray.

Å danne en tett grønn busk med dillplanter på vinduskarmen, føler seg bra.

Om nødvendig kan aktivt voksende skudd bli plukket, i stedet for å forårsake forgrening og utseendet til et nytt løvverk.

Voksende dill fra frø hjemme

Stiger dill i potterSom andre umbellate kulturer, dill forskjellig i tett spiring. Årsaken til dette er essensielle oljer, som beskytter frøet, men senker også sin sagging. Hvordan vokse dill hjemme og bringe greenness til livet?

Related  Vi blir kjent med interessante varianter av mirakel-gresskar lagenarii

Hvis du ikke tar spesielle tiltak, vent på spiring, selv med vanlig vanning vil du ha minst to uker, og for å øke hastigheten på den biologiske prosessen, før du sår frøene gjennomvåt. For å gjøre dette, bruk varmt vann eller en løsning av biostimulerende midler, og i sistnevnte tilfelle, etter daglig opphold i en løsning av Kornevin eller Ribav-Extra, kommer spirer i 3-4 dager, og spiringshastigheten øker til 100%.

Hvilke beholdere er egnet for dyrking av dill fra frø? Under såing av dill lag en bred beholder eller pott med dreneringshull. Kapasiteten er valgt på en slik måte at flere planter plantet i intervaller på 7-10 cm, ikke var for overfylte. Dreneringslaget, 1,5-2,5 cm tykt, er laget av små utvidede leire eller steinkrummer.

Fennikel vokser hjemmeJorden for voksende dill hjemme bør være løs, vel beholde fuktighet, ikke sur og fruktbar. En ferdig jordblanding for vegetabilske avlinger eller frøplanter er perfekt egnet, og det er mulig å skaffe jord ved å blande i like store mengder hagejord, torv, sand og humus. Såing utføres i fuktig jord til en dybde på omtrent en centimeter. For å unngå å unngå overdreven plantetetthet, blir frøene lukket med et intervall på 2-3 cm, sprinkling på toppen av torvlaget og forsiktig å komprimere jorda.

Som fremveksten av spiring, blir de dessuten tynnet, slik at plantene ikke forstyrrer hverandre og ikke strekkes på grunn av mangel på plass, ernæring og lys.

Egenskaper av omsorg

Fennikel vokser på balkongenEt slikt tiltak er imidlertid klart ikke nok. Belysningen selv i det sørvendte rommet er lavere enn i hagen, og luften er noen ganger tørrere og varmere enn det ideelle temperaturområdet for avlingen på 16-22 ° C. Derfor er det vanskeligere å vokse dill på vinduskarmen enn i det åpne bakken.

Related  Populær i Russland produsenter av de beste varietalfrøene

Selv om kulturen er kaldt motstandsdyktig, og dillbusker vokst hjemme, vil ikke miste evnen til å vokse selv når temperaturen faller til +8 ° C. Men å være i et varmt rom, med mangel på vanning, planter nekter å danne blader og raskt frigjøre blomsterstengler. Dill reagerer perfekt på fuktighet, men her er det viktig å huske: “Jo høyere temperatur, hyppigere og rikelig vanning.”

  • Hvis vinduskarmen er kult nok, kan overflødig fuktighet føre til rotting av rotsystemet og plantens død.
  • I varmt vær eller når oppvarmingen er på, blir mangel på fuktighet raskt gjenkjent av de flaccid skuddene som er misfarget.
  • Ved temperaturer over +25 ° C bør dill på vinduskarmen sprøytes regelmessig, dette vil hjelpe planten til å takle økt tørrhet i luft og varme.

Vanning utføres som jorda tørker opp i små porsjoner, og hindrer dannelsen av en tett skare på jorda.

Frodige busker av dill på vinduskarmenSlik at, ettersom busken vokser, de ikke lider av mangel på næringsstoffer, to ganger i måneden blir de matet på vinduskarmen med dill. For å gjøre dette kan du bruke komplekse tilsetningsstoffer med et lite nitrogeninnhold, slik at dette elementet ikke akkumuleres i innkommende greens.

Lysforholdene for dyrking av dill fra frø

Unge planter trenger lys og fuktighetGrønne kulturer i leiligheten tildeles de lyseste stedene, og pass på at solens direkte stråler ikke faller på grytene.

Hvis dill såing selv hjemme går fra mars til august, på godt opplyste windowsills planter skaper frodige busker og krever ikke ekstra belysning.

Men oftest vokser dill hjemme om vinteren. Og her kan vi ikke gjøre uten en kunstig belysning av landinger. Det er best å henge en spesiell fytolamp i en høyde på 50-60 cm fra hjemmeplantasjen, noe som gir spekteret nødvendig for planter. Hvis dette ikke er mulig, vil fluorescerende hvite lyspærer gjøre. Med tanke på belysningen bør lysdagen for dill på vinduskarmen vare i 13-15 timer. Et slikt tiltak er spesielt viktig i fremveksten, til plantene er hevet og styrket.

Motta den nødvendige mengden lys, buskene vil ikke bøye seg mot vindusglasset, strekke seg ut og se seg svekket.

Hvordan vokse dill på vinduskarmen, slik at strømmen av greener på bordet er uavbrutt? I motsetning til persille, i lang tid å frigjøre nye blader i stedet for samlet, nær dill etter kutting, er greenene praktisk talt ikke dannet. Derfor, 14-20 dager etter den første såingen, blir den neste batch frø sådd. I dette tilfellet vil dillet alltid ha klar-til-høste dill med kommersielle greener ca 10 cm lang.

Related  Vi blir kjent med typene og varianter av brombær fra bildet med beskrivelser

Hvordan vokse dill hjemme om vinteren – video