pilhakuro nishikiWillow Hakuro Nishiki er fundamentalt forskjellig fra den vanlige vilt gråtende slektningen, men tilhører samme familie. Det er en lav staude busk med grener som peker oppover. Mange designere foretrekker denne variasjonen på grunn av sin relative upretensiøsitet og evnen til å danne en uvanlig krone på treet. I tillegg er bladene på pilen Hakuro Nishiki malt ikke bare i grønt, men også i andre farger og nyanser.

Hakuro Nishiki er fra Japan, men kan også vokse i tempererte klima.

Beskrivelse og egenskaper av sorten

uvanlig farge av pil Hakuro NishikiBusker har avrundet form. Den voksne planten kan nå 2-3 meter i høyden og det samme i diameter. Til sammenligning vokser en gråt pil til 25 m. Grenene er vertikale, men som pilen vokser, forstyrrer de i form av en vifte eller fontene som danner en ball.

Barken på den helblodede pilen Hakuro Nishiki er malt i en grå-grønn farge, og til slutt blir den grå. Skuddene er brune, med en rød tinge. Bladene er avlange, de er blekrosa i farge. Over tid får de en lys grønn nyanse, falle gul og falle.

Regler for planting og omsorg

frøplanter av pil Hakuro NishikiVed planting av pil Hakuro Nishiki og omsorg for det vil klare selv en spirende horticulturist. Dette er et ganske upretensiøst utvalg, som kan transplanteres i voksen alder. Det viktigste er å velge riktig sted for å plante unge busker, og de vil føle seg gode og vokse raskt. I tillegg er det nødvendig å trimme Willows av Hakuro Nishiki for å danne den riktige kronen av avrundet form.

For å vokse hjemme, kan du kjøpe ferdige busker.

Forberedelse av frøplanter og planting i friluftsliv

ung pil Hakuro NishikiYves ble født i Japan, men hun tilpasset seg perfekt til det tempererte klimaet med temperaturendringer i vinter og sommer. Som andre varianter av pil, foretrekker denne sorten fuktig jord. Det optimale stedet for planting av frøplanter er kyst av naturlige eller kunstige vannlegemer. Ellers er det nødvendig å konstant overvåke nivået av jordfuktighet og hindre busker fra å tørke ut.

Related  Beskrivelser og bilder av populære varianter av balsam og dens typer

Reproduksjon av pil Hakuro Nishiki skjer på to måter:

 • stiklinger – de høstes tidlig på våren, hvoretter de umiddelbart kan plantes i åpen bakke;
 • podning på andre trær – grunnleggende teknologi for å skape pil Hakuro Nishiki på stammen.

Den viktigste måten å reproduksjon av pilen hjemme er stikker. Stiklinger er grener av grener, som er hentet fra voksne busker tidlig på våren. Det viktigste er å ha tid til å motta dem før begynnelsen av vegetasjonsperioden, for ikke å skade moderfabrikken. Stiklinger trenger ikke noen forberedende forberedelse: det er nok å tørke kuttens sted litt og senke det i jorda. I en varm periode vil planteløpet drepe og begynne å vokse. Blossom busker begynner rundt det tredje året av livet.

Noen spesialister tåler steklinger i varmt vann i flere timer – så de vokser raskere, og i det første året kan de legge opp til 90 cm.

Planting av helbladet pil Hakuro Nishiki og omsorg for det er mulig hjemme. En annen måte å få uvanlige trær på er å kutte. En sting er et tre med en solid, jevn trunk, hvor toppen er plantet med japansk pil. Oftest, for dette formålet, blir geitpil brukt, som har en rett treskuff.

Omsorg for trær

Formet kronen av pil Hakuro NishikiPlantering av japansk pil Hakuro Nishiki og omsorg for det tar ikke lang tid. Den vokser perfekt uten ekstra gjødsel og daglig vanning, hvis du velger riktig sted for planting busker. Det er noen regler som gjør en pil vokse høy og sunn:

 • planten tåler stagnasjon av fuktighet bedre enn å tørke opp jorda, så det bør bli vannet hele tiden;
 • for planting er det bedre å velge et sted med høyt grunnvann;
 • for gjødsel kan du bruke organisk gjødsel – kompost eller humus;
 • For å forebygge soppsykdommer sprøytes bladene med soppdrepende midler:
 • Det er bedre å ta frøplanter fra busker i regionen der de er planlagt å plante – slik at de tilpasser seg raskere til klimatiske forhold.

Related  Kreativ blomsterbeddesign er enkelt

hekker fra pil Hakuro NishikiUtvalget av pil Hakuro Nishiki, som andre representanter for familien pil, foretrekker godt opplyste områder. Det kan også vokse på delvis mørkede steder, hvis det kommer sollys på dem i løpet av dagen. I mørket vokser det sakte, og bladene virker svake. Til jordens type er pilen upretensiøs. Men hvis du plantet den på en leirejord, bør det tilsettes sand eller torv til det for bedre konduktivitet av fuktighet.

Japansk pil er motstandsdyktig mot temperaturendringer og tolererer trygt vinterfrost. Hvis frosten er sterk, kan noen skudd fryse, men dette skader ikke hele bushen. Slike grener trenger rett og slett å bli kuttet i løpet av den første vårhåringen.

Bare foreldede trær er følsomme for frost, nemlig stedet for inokulering av Hakuro Nishiki til et annet utvalg. Denne siden er pakket inn om vinteren for spesielle materialer – agrofiber eller lutarsil.

Kronbeskjæring

pil Hakuro Nishiki i landskapsdesignSiden denne piletrekk er en busk med lange, jevne grener, kan deres vekst justeres. Med kompetent og rettidig beskjæring ser anlegget tykt og frodig ut. Denne prosessen har også sine egne særegenheter:

 • Den første forming beskjæring utføres på våren, før begynnelsen av vekstsesongen;
 • Ikke vær redd for å kutte ut unødvendige skudd – bushen gjenoppretter raskt form på grunn av veksten av nye;
 • I det første året er ikke mer enn 4-6 nyrer igjen, og legger til hver ny lengde en nyre hvert år.
 • På slutten av høsten utføres den siste klippingen, for hvilken tørre eller syke grener er kuttet.

Som et resultat av kompetent arbeid med kronens form, blir pilen som en ball. Hvis den vokser på en stamme, ligner treet en stor løvetann. På stammen til et shamrock-tre er det også nødvendig å kutte av overskytende skudd.

Japansk pil i landskapsdesign

pil Hakuro Nishiki på blomsterbedFoto pil Hakuro Nishiki i landskapsdesign – dette er et pent, lite plant med en avrundet krone. Disse buskene er avlet spesielt for dekorative formål, de er plantet på gårdsplassen til huset, så vel som i parker og rekreasjonsområder. De kan plantes alene eller i kombinasjon med andre planter. Stor etterspørsel brukes til japanske kjever.

Related  Planting og omsorg for anlegget Honeysuckle

Det finnes flere muligheter for dekorativ bruk av Hakuro Nishiki:

 • noen busker, plantet på rad, danner en uvanlig hekk;
 • Enkle busker eller shtabovye trær er best plantet på bakgrunn av grønn masse, så de vil bli fordelaktig tildelt;
 • pilen ser bra ut og vokser raskt rundt små kunstige dammer;
 • hun blir ofte plantet sammen med en annen representant for Willow familien – Willow Matsudan.

pil Hakuro Nishiki landskapsdekorasjonSiden denne planten umiddelbart fanger øyet på grunn av sin uvanlige nyanse, vil den se harmonisk ut i enhver hage. I tillegg, selv om vinteren, vil det variere røde skudd. Hovedregelen er å velge godt raffinerte nettsteder som landingssted. Ved siden av høye trær med en bred krone vil japansk pil ikke vokse sunt, da de vil blokkere det fra solens stråler.

pil Hakuro Nishiki ved kysten av dammenPå bildet av pilen ser Hakuro Nishiki ut som en sfærisk busk med forskjellige nyanser av rosa, grønn og grå farger. Hovedformålet med hennes avl er landskapsdesign, dekorasjon av hager, parker og rekreasjonsområder. Hun er ganske upretensiøs – til tross for at hennes hjemland er Japan, er hun tilpasset å leve i et temperert klima og tolererer godt frost. Spesielt fort vil det legge til veksten, hvis jorda under den er konstant våt. Ved dyrking av denne varianten av pil, vil en nybegynner også kunne klare seg og danne kronen helt enkelt.

Formasjon av kronen av Hakuro Nishiki – video