dekorative busker i hagenPå landsbygda kan du ikke gjøre uten store stauder. Vakre dekorative busker for å gi og hage dag etter dag skape en unik atmosfære, bidra til å dele rom i soner, bestemme naturen til nettstedet. Buskene har et sted i hekken og med ordningen av kantene. Planter av forskjellige størrelser og former – dette er en utmerket bakgrunn av flerårige blomster og flagger, samt lyse dekorasjoner for hele hagen.

Hva er buskene? I dag tilbys mange eiere mye:

 • dekorative og løvfisker;
 • planter, i ulike perioder dekorere hagen med sin blomstring;
 • høye bergarter;
 • bakdekk eller lav hage busker.

Frodig blomstring eller fantastisk variert fargestoff av planten er veldig mye, men å velge dekorative planter for hytter, blir oppmerksomhet ikke bare betalt for deres skjønnhet, men også til omsorgets kompleksitet. Jo mindre arbeidskraft kreves for dyrking, jo lengre busken beholder sitt levende utseende, jo mer verdifullt er det for en sommerboer.

planting av en dekorativ buskSlike upretensiøse og likevel utrolig effektive planter er mange. Blant dem er det de som finnes i hver hage og uforglemmelig glemte busker. Beskrivelser og bilder med navn på dekorative busker til hytter vil være en god hjelp til å velge de mest verdige plantene.

Vakre busker til hytter: bilder med navn

Et uutslettelig inntrykk er igjen av busker, dekket om våren eller sommeren med blomsterdeksler. Hvis du lager en katalog med bilder av de mest upretensiøse busker for hytter, vil de første sidene inneholde varianter av hagesilke, chubushnik, på grunn av likheten til aromaer ofte kalt jasmin.

syrin

Lilla Ordinære varianter KomsomolkaI mai er hager og land tomter over Russland dekket med lilla, rosa, lilla og hvite skyer.

Det blomstrer lilacs, spektakulær busk:

 • høyde opptil tre meter;
 • med spisse eller brede lentikulære løvverk;
 • med skudd dekket med en gråbrun bark;
 • med racemose blomstrer fra enkle eller dobbeltsmakende duftende blomster av forskjellige farger.

lilla ungarskI naturen er det flere dusin arter av lilla. Kulturelle varianter og hybrider er mange ganger større. Alle planter er godt vinter i midtbandet. De høye, vakre buskene som er avbildet på bildet, er å foretrekke til solfylte steder og vokser lett på alle jordområder.

For å opprettholde dekorativiteten i tide, fjern den blekte børsten, kutt ut rotvæksten og gradvis forynge de voksne lilla buskene.

chubushnik

Terry blomster av ChubushnikHagejasmin eller, riktigere, blomstrer chubushnik litt senere enn lilla. I hagen og på dacha sprer en vakker prydbusk en utsøkt duft, i hvite, enkle eller semi-doble blomster som ligger i enden av mange skudd, tiltrekker utsikten og hundrevis av insekter av pollinatorer.

variert løvverkEksisterende varianter av Chubushnik skiller seg fra hverandre når det gjelder blomstring, form og størrelse på corolla. Utledet selv de varierte buskene av denne arten. I dette tilfellet er alle planter veldig hardt, ikke utsatt for skadeangrep og er sjelden berørt av sykdom.

Som lilla, krever chubushnik beskjæring etter blomstring, og skudd som har fylt 5 år, blir også kuttet ut for foryngelse. For å støtte skjemaet, vil det bidra til å fjerne røttene og tynningen av bushen.

Spirea

Japansk spiraeaBilder av disse mest upretensiøse buskene for å gi uavhengig anledning til en begeistring. Veldig annerledes i utseende, er spireane dekket med hvite eller rosa blomster, som strekker seg med dekorative løvverk og er delt inn i to store grupper. Planter som blomstrer på våren er massivt dekket med blomsterhett, som raskt smuldrer. Om sommeren begynner blomstringen av andre arter, og forvandler hagen i lang tid.

På grunn av tilstedeværelsen av både kompakte former og store varianter, spiraea hjelper til med å skape hekker, er de uunnværlige i gruppeplantinger, men også alene vil ikke gå seg vill på stedet, og bli den lyse utsmykningen.

Vanghetas spireaMed tradisjonell omsorg føles dekorative busker på landsbygda bra i solen og i penumbraen, sett seg ned på områdene med lett, løs jord.

Related  Hvordan velge en gressklipper for en sommerbolig?

Rowanberry rowanberry

blomstring av et fjell ashberryDen nærmeste slektningen til spiraea er fjellet aberbær, også vil ikke forlate likegyldig gartneren, opptatt av blomstrende buskkulturer. Avhengig av variasjonen varierer bushens høyde med utskårne blader som ligner rowan, varierer fra en meter til to. I første halvår begynner blomstringen, som varer opptil 3 uker. På denne tiden er den myke kronen av busken dekket med hvite tufts av blomsterstand. På høsten varierer utseendet på busk med fargeleggingen av løvet, som blir lystgull fra en lysegrønn.

I midten belte, dekorative busker for hytter, bilder og navn som er gitt i materialet, perfekt dvale uten ly og ikke er lunefull selv med minimal omsorg. Ryabinnik er ikke et unntak. Men jo bedre anlegget på nettstedet, desto større er risikoen for veksten.

For å begrense dannelsen av røtter, under planting, grave i skifer, plastkarm eller tett geotekstil.

physocarpus

boble-rose blomstrerVesicleberry har mange dyder. Bilde på bildet er den mest upretensiøse busk for sommerhus fra vår til høst, og vil være dens dekorasjon takket være:

 • tett dekorativt løvverk av grønn, gylden eller lilla farge;
 • Den spektakulære blomstring som oppstår i første halvdel av sommeren;
 • Det vises på stedet av hvit corollas rødlig-lilla frukt.

Blæren, relatert til ånder, fjell ashberry, irge og andre ornamental busker, er absolutt upretensiøs, den er preget av rask vekst og lett vedlikehold. Planten av de mest spektakulære former beskytter skjønnheten i sol og i skyggen, men busker med lilla løvverk er best plantet på åpne tomter.

Japansk kvede

kvede japanskI mai begynner blomstringen av japansk kvede. Frukten av denne planten ligner en ekte kvede, men mye mindre og hardere. De er spiselige. Men bushen, høyden på forskjellige arter som varierer fra 0,5 til 2 meter, er verdsatt ikke som frukttreet, men som en dekorativ kultur.

Japansk quince bushEn vakker fruktbusk for hage og hage har en bred viltvoksende krone, dekket av hardt, langstrakt løvverk av mørkegrønn farge. Toppet av dekorativitet skyldes utseendet på mye gul, oransje eller, avhengig av sorten, store røde blomster.

Japansk kvede er frostharde, lyse, ikke redd for tørke og hårklipp, tolererer planting på noen, selv sure jord. Noen planter i andre halvdel av sommeren blomstrer gjentatte ganger.

kaprifol

bush kaprifolBlå kaprifol med spiselige, tidlige frukter er en populær hageplante. Men når du dekorerer et område, blir andre typer busker ofte glemt, hvorav mange er ekstremt dekorative og upretensiøse.

honeysuckle fruktI russiske forhold føler buskene i honeysuckle av nåtiden, tatarene, kaprifoljen og andre arter seg godt. Planter i høyde fra en og en halv til tre meter tykt slikket. Unge greener og skudd har en blåaktig tinge. I juni er buskene dekket med rørformet hvite, gulaktige, rosa og oransje blomster som gir en delikat aroma. Etter utmattingen vises rød, oransje eller mørk frukt.

I landet tar en dekorativ busk rot i sol og i skyggen. Det føles godt på noen jord, noe som gir en økning på opptil 50 cm per år.

Almond Trilobate (Louisiana)

mandel trilobateEt lyst ornament av stedet vil være en plante av tre-lobed mandler. En dekorativ busk eller et lite tre med en høyde på opptil 3 meter blomstring før utseende av løvverk, dekket av en lys sky av enkle eller semi-doble blomster. Corollas kan males i rosa, crimson, korall. Åpen i mai sitter mange blomster tett på skuddene, så kronen virker helt rosa.

I midten belte kan planter fryse, så unge mandler er skjermet om vinteren, og steder beskyttet mot vinden er valgt for planting.

hortensia

hortensia panikulereHvis det er mange skygger på nettstedet, føles mange prydbusker på landsbygda undertrykt, vokse dårlig og blomstre. Redning for sommeren bosatt vil være en nyanse av hortensia. Hun er like god til enkeltplanting og i en gruppe. Sfæriske eller viltvoksende busker hortensia, takket være innsatsen til oppdrettere oppmuntrende truckers hvit, rosa, blå og grønnaktig blomsterstander, som kan nytes i hagen, og i vase livet som tørkede blomster.

Kultur er preget av lang blomstring, allsidighet i bruk og tilpasningsevne til skygge. Hortensiaer foretrekker sur jord og rikelig vanning.

Upretensiøse busker for hytter: bilder og navn på vakre planter

Den frodige blomstringen av busker i dacha tiltrekker alltid oppmerksomhet og gjør stedet “spesielt”. Men kronbladene blir uunngåelig, og grønnene slås sammen med den generelle bakgrunnen og er ikke lenger så attraktive.

Related  Foto av forskjellige typer spiraea – unike prydplanter for landskapsdesign

Som brukt i utformingen av busker var interessant om sommeren og høsten, i tillegg til blomstrende planter, er det nødvendig å plante prydplanter og originale fruktavlinger. Hvis du ser deg rundt, viser det seg at navnene på vakre busker for landet, som i bildet, veldig mye.

euonymus

frukt av spindelgress europeiskI skogene i det sentrale Russland kan møte utrolig busk med ribbestengler, lyse frukt, dekorert med slående oransje-rosa skall og etterlater at høsten er malt i en lys rosa og fiolett-lilla nyanser. Denne europeiske spindelen er en utfordrende plante som kan dekorere en høyde eller bli et høydepunkt i en gruppe andre busker.

krypende brosjyrenI dag er krypende varianter av spindelblad med grønt eller flettet løvverk veldig populært. Høyde Beinved Fortune, for eksempel, ikke overstiger 20 cm. Denne kulturen vil være like nyttig under kalesjen hage trær, busker under høyt vakreste i landet, eller som på bildet, steinene og flerårig gress.

Snowberry

frukt av snowberryNår man snakker om de beste buskene for utformingen av forstadsområdet, kan man ikke ignorere snøleoparden. Denne løvfisken opp til en meter høy oppdager ikke lyse farger eller blomstrende løvverk. Høydepunktet av snøleoparden er en veldig lang blomstring og dekorativ hvit eller rosa frukt som vedvarer på bare grener selv om vinteren. Om sommeren er skudd tett dekket med rosa små blomster og eggstokker av varierende grad av modenhet.

I midtbanen, som er avbildet i bildet upretensiøs, busker for hytter, er det ifølge navnet ikke frysende eller død fra tørke, skummelt.

Det beste stedet for planting er solfylte områder eller en gjennomsiktig skygge ved siden av andre dekorative stauder eller som en del av en levende kant.

Currant er gylden

Gullblomster blomster

Currant for mange gartnere er en favoritt og verdifull fruktavling. Men ikke alle vet at, foruten den hvite, svarte og sorte vinbaren, er det andre interessante varianter.

Et slående eksempel – Golden currant, som uten innsats vil ikke bare gi eieren av nettstedet en generøs innhøsting av deilige bær, men også dekorere hagen. Spring stor busk med spredning krone høyde på 2,5 meter blir først belagt med et glatt tre- eller fire-toed løvverk og deretter strødd tråder som er samlet i børsten, mange gulaktig-oransje rørformede blomster. Utmerket honning, gylden currant tiltrekker seg mye insekter på stedet, og blomstringen varer opptil 3 uker.

frukt av den gyldne gyldenI juli synger de lyse brungylte eller nesten sorte søte frukter, som er likte både barn og voksne. Mot høstløvet på en busk blir første oransje eller rosa-rød, så lilla, karmin og fiolett farge, fortsetter inntil snøen.

Viburnum

viburnum sargantaKalina kan ikke kalles en veldig upretensiøs busk, men skjønnheten og fordelene ved bærer betaler seg den innsatsen som er nødvendig for å ta vare på planten. I de russiske hagen kan du se både dekorative arter av viburnum og vanlige, like bemerkelsesverdige prøver. På våren og i de tidlige sommerdagene er viburnumbusken bokstavelig dekket med elegante hvite kranser og frodige blomsterkroner. Blomstring varer opptil to uker.

Viburnum buldenezhDen lyse røde frukten av den vanlige viburnum ser nærmere på høsten, og fargen på løvet begynner å forandre seg, som blir grønn til en crimson en.

Kulturens fordeler inkluderer frostmotstand, stabil blomstring, tilpasningsevne til sol og skygge, samt dekorative gjennom vekstsesongen.

frukt av viburnum vulgarisMen med generell upretensiøsitet krever viburnum oppmerksomhet på grunn av behovet for permanent vanning og beskyttelse mot skadedyr. Denne vakre ornamental busk for å gi og hage er veldig “glad” for bladlus, som fra Kalina er lett avgjort på andre nært beslektede planter.

Related  Beskrivelse av varianter av enebær for å hjelpe dacha

briar

frukt og blomster steg rynketTallrike bilder av upretensiøse busker for hytter med dette navnet er utstilt av planter, veldig ulikt eksternt. Dette skyldes at “dogrose” er et kollektivt navn, som kombinerer dusinvis av arter av dyrkede og ville roser.

Alle, i motsetning til hagesorter og hybrid skjønnheter, er upretensiøse og sjenerøst deler deres skjønnhet og nyttige frukter med sommeren. Bindingssete på et sted rose rynket med enkle eller doble blomster diameter på 8 cm, sweet-krydret aroma og farge i alle nyanser fra hvit til dyp rosa. Denne busken er rynket, kalt busk, store blader og flatt frukt med et saftigt oransje kjøtt og en masse pubescent frø inni.

Hagebusker, knyttet til parkroser, har en universell hensikt, blomstrer fra mai til slutten av sommeren. Takket være dette og høstfarget gult løvverk er buskene dekorative fra tidlig på våren til sen høst. Rose rynket vokser godt på alle jordtyper, fryser ikke om vinteren, og med vanlig beskjæring kan den lett holdes innenfor angitte grenser.

rose blomsterIkke mindre dekorative rose sizaya, med lilla-sølvblad, rosa blomster og spiselige lyse røde frukter. Busk opp til 2 meter i høyden blomstrer midt om sommeren, uten tap, det venter på alvorlige vintre og er ikke redd for tørke.

Den fotofile planten er ikke krevende for jordens fruktbarhet, men den er redd for stagnasjon av vann og reagerer dårlig på jordens økte surhet.

shadberry

blomstrende irgi kanadiskeIrga er kjent for dacha-eiere av Urals og Sibir, men det vil ikke være mindre interessant for de som bryr seg om områdets skjønnhet i andre deler av landet. Planten med en høyde på 2 til 5 meter er ikke bare preget av sin vinterhårdhet. Frodig blomstring våren, Irga er en utmerket honning plante.

Samlet i en pensel av hvit eller melaktig skygge fyller hele helbusk, og i andre halvdel av sommeren blir de i rundene, og etter hvert blir de friske. På denne tiden er busken malt i alle nyanser av rosa, lilla og lilla.

høsten forlater irgiEnkel, oval eller nesten runde blader irgi våren og sommeren har mørk grønn med en lilla glød farge, noe som gir vei til høstferien karmin, oransje, purpur og lilla farger.

moden frukt irgiIrgi frukt er velsmakende og sunn, så en tørkebestandig busk som ikke er redd for frost, blir ofte dyrket som fruktavling. Men rike blomstrende og lyse høstløv gjør det til en verdifull dekorativ plante.

hagtorn

blomstrende ornamental hagtornEn annen buskavling med gunstige frukter, hagtorn har lenge vært verdsatt som en verdifull plante for landskapsdesign. I tillegg til varianter med vanlige hvite blomster, er det i dag populære eksemplarer med rosa, enkle og terrykranser.

Blomstrende hagtorn forvandler hagen hele juni, og nærmere høsten er buskene dekket med rødlilla frukter. En høy, vakker busk for en dacha, som i bildet, er bra både i ensomplanting og i en gruppe, ved siden av andre busker og urteplanter i mindre størrelser.

hagtornFor å plante hagtorn, velg velopplyste områder med løs jord. Uten tøff omsorg vil planten være fornøyd i mange år med et utmerket utseende, og en sjenerøs høst.

Listen over verdig oppmerksomhet av prydplanter slutter ikke med de ovennevnte navnene og bildene av vakre busker for hytter. Fortsatt mange kulturer kan dekorere et område, ikke krevende fra sommerboeren hverken daglig beskyttelse og arbeidskrevende bryr seg. Et utmerket eksempel er den migrerende barbæren fra skogen. En lys forsythia vil belyse blomsterbedet. Et uforglemmelig inntrykk på betrakteren er produsert av en spektakulær handling, cotoneaster og aronia. Valget er stort, og med en forsiktig tilnærming kan en nybegynner plukke planter etter deres smak.

Video av vinterharde prydbusker