Blomstrer en japansk kamelia i en krukkeBlant representantene til familien Theaceae, har Camellia Japanese eller Camellia japonica et spesielt sted på grunn av den fantastiske dekorativiteten, variasjonen av eksisterende varianter og muligheten for å vokse både ute og hjemme.

Innfødt land av anlegget er fjellskogen i Kina, så vel som øya Taiwan, de sørlige regionene i Japan og den koreanske halvøya. I naturen ser Camellia japansk ut som et mellomstort tre eller en busk med en høyde på ca 6 meter.

I anlegget:

 • rarefied, men ganske voluminøs krone;
 • skarpe elliptiske blader opptil 11 og en bredde på ca 6 cm, med en skinnende blank overflate der divergerende vener er tydelig synlige;
 • store enkelt- eller parrede blomster, som kommer fra sinus.

Ulike varianter av kamelia i hagenI dag ga naturlige varianter av japansk kamelia, som på bildet, blomsterbutikker tusenvis av originale varianter, forskjellig i fargen på blomster, deres størrelse og form.

Ikke uvanlig:

 • spotted og striped corollas;
 • halvdoble former med et fluffy gult senter;
 • Terry blomster av Camellia japansk, skiller seg fra en elegant hage rose.

Stripet Camellia blomstBlomsten forblir fargerik og saftig i nesten en måned, og etter pollinering vises en frukt på stedet der flere store frø modner.

Betingelser for å holde et rom blomst av japansk kamelia

Hvis hagen i Camellia føler seg komfortabel og ikke for krevende å ta vare på, så er det i romslige forhold en stor blomstrende plante en test av kunnskapen og tålmodigheten til blomsterhandleren.

Med mangel på oppmerksomhet eller analfabeter, kan camellia japansk hjemme kaste av knopper som allerede har dannet seg. Og noen ganger blir planten kvitt selv bladene.

Det er best å dyrke en kamelia i en vinterhage eller i vinterhageDen beste kulturen akklimatiserer i vinterhagen eller drivhuset, hvor det tildeles et sted hvor hele lysets varighet ikke varer mindre enn 12-14 timer. Hvis camellia mangler belysning, nekter den å blomstre eller gjør veldig elendig.

Mens knoppene danner knopper, må du ikke berøre, flytte eller rotere potten. En lunefull skjønnhet kan dele med knopper, men når blomstene av japansk kamelia avslører, kan det være trygt:

 • Omorganisere til det beste stedet i rommet;
 • sett i friluft, hvor kronen ikke vil bli truet av direkte sollys;
 • sett på en lys loggia.

Camellia liker fuktig luftOm våren og sommeren, når planten vokser aktivt, er kameliaer komfortable med normale hjemmetemperaturer, men fra høstforholdene må det endres. Knoppene legges til 5-6 ° C, og den lange og frodige blomstringen av den østlige skjønnheten kan oppnås ved 8-12 ° C.

For kamelia er den økte luftfuktigheten viktig, den kan opprettholdes ved hjelp av improviserte midler, husholdningsapparater og vanlig vask av kronen med varmt kokt vann.

Vanning, topp dressing og annen pleie for den japanske kameliaen

For å danne en kompakt busk, beskjæringOmsorg for japansk kamellia består av:

 • fra nøyaktig vanning, hvor intensiteten og frekvensen avhenger av sesongen og tilstanden til planten;
 • fra fôring i vårsommerperioden;
 • fra trimingen utført i andre halvdel av høsten og la redde kulturen en kompakt krone hjemme;
 • fra transplantasjonen av den overgrodde bushen.

Mens den grønne pythonen blomstrer, trenger hun økt oppmerksomhet. Vann anlegget veldig forsiktig, fordi det i kaldt vann fra jordens overflate fordamper sakte, og bestemmer jordfuktigheten ved røttene er ikke alltid lett.

Hvis rotsystemet skal forbli i jorden i lang tid med mettet fuktighet, kan ikke råtta og andre infeksjoner unngås.

Camellia bonsaiI en tett vanning legger du til litt sitronsaft eller eddik, noe som forbedrer følelsen av den japanske kameliaen og, som på bildet, og gir lysstyrken til blomstene.

På scenen av knoppdannelse, bør busken få regelmessig støtte i form av en kompleks gjødsel for azalea. Topp dressing utføres etter 10-14 dager, og om sommeren er det mulig å gjødsle planten bare en gang i måneden.

Camellia japansk transplantasjon

Overføring av en plante til en annen beholderUnge prøver av japansk kamelia overføres til en ny pott hvert år, men jo eldre planten, desto sjeldnere er denne unødvendige bushen nødvendig.

Gjennomføring av overføring av kamelia er nødvendig før aktivering av vekst, ellers er kulturen lang og smertefullt akklimatisert. Hvis det ikke er et akutt behov for en transplantasjon, kan du forenkle pleie av japansk kamelia, og erstatte bare det øverste laget av jord i potten.

For en romslig Camellia japansk blomst, er et surt substrat med en pH i størrelsesorden 3,0-5,0 enheter nødvendig. Hvis jorda er mindre eller surere, vil det påvirke bushens tilstand og blomstring.

Den enkleste måten å plante en lunefull plante er å skaffe en ferdig primer for azalea, og deretter øke surheten til og med ved å tilsette sitronsyre eller eddiksyre til vanningsvannet.

Hvordan vokse en camellia – video