Dekorasjonen av vinduskarmen kan være kongelig pelargoniumI hagen, i vinduskarmene, balkonger og selv på byens blomsterbed med utbruddet av sommeren, kan du se de farge blomstrende busker Pelargonium, populært ofte kalt geranier. På grunn av upretensiøsitet og enkelhet i omsorg, er Pelargoniums velfortjent elsket av blomsteravlere. Men få mennesker, dessverre, mistenker at blant familien til disse “Cinderella” er det også deres “dronninger”.

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale skiller seg fra sine nærmeste slektninger i det mest frodige blomstrende og noe mer lunefullt i naturen.

Særegenheter av storblomstret pelargonium

Flerfarget kronblad fargestoffer - Pelargonium er forskjellig fra andre fargerSom det sømmer seg en plante med et så stort navn i hjemmet konge Pelargonium, avbildet, å bry seg mer krevende enn de vanlige varianter av geranium sone, og blomstene er ikke så lang tid. Men da han så en flott tid, samlet i blomsterstanden-paraplyer blomster i alle former og farger, er det umulig ikke å tenne et ønske om å vokse som en vakker plante i vinduskarmen.

Royal Pelargonium, i høyde når 30-60 cm, er forskjellig fra andre varianter:

 • foldede blader med en tett, grov til berøringsplaten og kantede kanter;
 • stor, opp til 7 cm i diameter med enkle og doble farger.

Dekorative blomsterstander legge til flere farger av kronbladene, men hvis sone geranium blomstringsperioden avsluttes i høst, den siste blomsterstanden på den kongelige Pelargonium fade i andre halvdel av sommeren.

Som et resultat kan du beundre hatter med luftige, lyse farger i 3 til 5 måneder, og det er dobbelt fornærmende hvis knopper ikke vises på bushen om våren.

Hvorfor blomstrer det kongelige pelargoniet ikke?

Med uriktig omsorg stopper pelargonium å blomstre eller blomstrer ikke i tidePlantering av en ung plante i bakken, venter amatørblomstoppdrettere ivrig etter utseendet på spektakulære blomsterstendigheter over grøntområder, men noen ganger må de møte skuffelse. I stedet for blomster gir storblomstret geranium bare grønne, og raskt voksende skudd mister snart syn og strekker seg. Hvilke feil ble gjort når man tok vare på det kongelige pelargoniet hjemme, og hvorfor, som på bildet, ble planten nesten uten blomster?

Faktisk, hvis Pelargonium ikke blomstrer i den nødvendige tiden, kan det si:

 • om feil valgt temperaturregulering eller mangel på belysning;
 • at planten er plantet i en overdreven stor potte eller mottar gjødsel av en inharmonisk sammensetning;
 • om tidlig transplantasjon;
 • om analfabeten beskjæring eller dets fullstendige fravær.

Related  Vi dekorerer landstedet med en fantastisk hestkastanje

Hvordan bryr seg om kongelig pelargonium, slik at planten regelmessig blomstrer, var sunn og tapte ikke dekorativitet hele året?

Sommerpleie for kongelig pelargonium hjemme

Pelargonium er en upretensiøs blomstNår det gjelder upretensiøsiteten til pelargonium, blir kjennere av denne arten ikke lurt i det hele tatt.

Til kongelig Pelargonium følte og fornøyd eiere med rikelig blomstring, må blomsterhandleren holde seg til bare noen få regler som vil legge suksessen til hele dyrkingen.

Storblomstrede varianter av Pelargonium krever lys og de liker å bli utsatt for de lyseste solfylte vinduene. Bare i de varmeste dagene trenger plantene en mørkningsbrenning, i andre tilfeller er begrensningen av lys en risiko:

 • strekker og bare skudd;
 • reduksjon i intensitet av blomstring;
 • dropping allerede dukket opp knopper.

Vakker blomst med frodige blomster hjemmeI motsetning til beslektede arter tolererer det kongelige pelargoniet ikke drakter og kalde vind, hvis en slik plante er plantet i en hage, vil det sannsynligvis heller ikke blomstrer. Derfor reiser de kongelige pelargonier hjemme, og sommerpleie inkluderer beskyttelse mot utkast. Planter føler seg godt og rikelig blomstret på glaserte solterrasser og loggiaer.

Ved overdreven tørrhet i sommer kan pelargonium sprøytes med vann ved romtemperatur, og sørg for at solens direkte stråler ikke når de fuktige blader og blomstrer.

Growers, ivrig denne spektakulære kulturen, å vite at i varmt vær plantene mer utsatt for angrep av bladlus og andre skadedyr som er parasittiske på stilker og blader, seriøst svekke Pelargonium. Og her svaret på spørsmålet: “Hvorfor blomstrer kongelig Pelargonium ikke?” Vil være åpenbart.

Tidlig vanning vil hjelpe planten til å se bra utI dette tilfellet, ikke glem om vanning og topp dressing av blomsterplanter. Selv om Pelargonium lett tåler tørre perioder og ikke er veldig krevende på jordens sammensetning, uten vann og ernæring, vil det absolutt ikke gi riktig mengde blomster. I den varme årstiden krever store blomstrende varianter en særlig rikelig vanning, som utføres når jordens øverste lag tørker litt.

For å forlenge blomstringen og bevare plantens styrke, er det mulig, hvis det er i tide å fjerne tørkede blomster som har mistet dekorativiteten.

Funksjoner av vinterpleie for storblomstede geraniumer

I høst og vinter varierer omsorgen for pelargoniumEtter forvitring av de luksuriøse blomstene, bør pelargonium gjenopprettes, men hvis den er igjen til neste vår på en varm vindusvindu, kan neste blomstring ikke vente. Hvordan kan jeg ta vare på pelargon om høsten og vinteren? Ved høstens begynnelse, når temperaturen synker, ta vare på det kongelige pelargoniet ved endringer i hjemmet. Anlegget er gitt i tre måneder:

 • temperatur i størrelsesorden 12-15 ° C;
 • sjeldne vanning, som bare støtter den reduserte aktiviteten av pelargonium;
 • tilstrekkelig belysning.

Top-dressing stoppes for hele vinterperioden. Hvis alle forholdene til omsorg er oppfylt, legger planten et tilstrekkelig antall blomsterknopper og med utløpet av vinterstuporen blomstrer det frodig.

Gjennomføring av transplantasjon og topp dressing av Royal Pelargonium

Riktig valgt pott og jord - en garanti for vellykket utviklingAll slags pelargonium utmerker seg av den raske veksten av den overliggende delen av planten. Hvis bushen er ganske voksen opp over sommeren, sammen med jorden ekstrahert fra potten, er røttene helt dekket med en jordklump, på slutten av vinteren blir den kongelige geranium transplantert. Primeren for denne kulturen må være løs, godt gjennomtrengelig for luft og beholde fuktighet. Med tanke på hvorfor kongelige pelargonium ikke blomstrer, må blomsterhandleren ta hensyn til det riktige valget av jordblandingen. Et godt alternativ er en blanding av like deler av desinfisert hage, sand og torv.

Related  Hva kan være vakrere enn en hekk av barbær

Siden plantens rotsystem ikke tåler stagnasjon av fuktighet, krever pelargonium et kraftig dreneringslag, og det blir ikke mindre oppmerksomhet ved planting til valg av potten. Det er på grunn av transplantasjonen i en altfor stor tallerken at mange dyrkere er skuffet i kulturen, og det kongelige pelargoniet blomstrer ikke.

Å komme inn i den voluminøse potten, øker anlegget raskt den grønne massen, men helt “glemmer” om settet med knopper.

En lignende prosess oppstår med feil blanding av gjødsel. Hvis i øverste dressing under dannelse av knopper og blomstring, nitrogen dominerer, vokser stilker og blader, men knoppene blir mindre. De beste blandingene for topp dressing Pelargonium har økt innhold av kalium og fosfor, som gir rikelig og lang blomstring.

Pelargonium beskjæring

Pelargonium krever systematisk beskjæring og forming av kronenGrunnen til at kongelig pelargonium ikke blomstrer kan være feil eller utilstrekkelig beskjæring. Siden anlegget er i sterk vekst, og knoppene er dannet på tuppen av skuddene, de økte netto blomsterknopper lett, i juli og august prischipyvaya eller kutte av toppen av stilkene også regrown. Dette tiltaket vil tillate:

 • stikkene som skal brukes til reproduksjon
 • for å oppnå praktfull blomstring i kommende sesong;
 • stimulere veksten av unge skudd;
 • gi bushen en kompakt, attraktiv form.

Beskjær planten bedre gradvis, ikke alvorlig skade pelargonium, og etter operasjonen må anlegget mates. På slutten av vinteren, med begynnelsen av den nye knoppformasjonen, er beskjæringen fullført.

Stiklinger av pelargonium

Pelargonium reproduserer ved stiklinger hele åretStiklinger kan roteres hele året, men i den varme sesongen er det mye lettere.

Da plantematerialet tar sterke skuddtips, har minst to par blad og kutt 5 mm under knuten. Nedre bladene blir best avskåret umiddelbart og gir ikke mer enn 3 øvre blader. Etter dette blir kuttene på steggene behandlet med knust trekull og forlatt i luften i 18-24 timer.

Related  Foto med beskrivelse av arter og varianter av enebær for hytter

Sann, det er en annen måte. Etter 10 minutter etter separasjon fra moderplanten kuttet stiklinger:

 • behandlet med grunnstammen;
 • plantet i en blanding av sand, humus og torv;
 • i 2-3 dager dekket med ikke-vevet materiale.

Gode ​​resultater oppnås ved planting av stiklinger i fuktede torvtabletter.

I alle fall blir plantingen vannet med en løsning av fytosporin, som vil beskytte deler fra utviklingen av rot. Og hvordan å ta vare på pelargonium etter at stiklinger har gitt røtter?

Stegglinger roter og utvikler seg godtFrem til den tid da stikkene, som er ved en temperatur på 19-23 ° C, skaffer rot godt, varer fra 8 til 12 uker. På slutten av denne tiden:

 • Unge planter plantes på et fast sted;
 • Klem hovedskyten over det tredje par bladene, noe som vil føre til at bushen gir nye sidestengler.

Hvis hjemme, omsorg for kongelig pelargonium, som i bildet, er bra, utvikler de unge plantene godt, og neste vår gir små, små, små busker de første blomstringene.

Hvordan rotte stiklinger av kongelige geraniumer – video