Pelargonium duftende på stedetBlant de mange gruppene av pelargoner, er et spesielt sted tatt av Pelargonium duftende. Denne typen plante er ikke preget av vakker blomstring. Men de dekorative blader og aroma som kommer fra planter med en flyktig berøring, blir husket. De duftende duftene som er avbildet på bildet, kan ikke formidle duften, men det vil hjelpe deg å gjenkjenne det når du møter.

Pelargonium er forskjellig fra andre arter

Engelsk Pelargonium med lukten av krydderFørst oppdaget Kapp det gode håp anlegget Pelargonium triste ble brakt til Europa og ble grunnlaget for en stor gruppe av duftende Pelargonium. I tre århundrer ble mange varianter av geranium tilsatt, som varierer i bladbladets form og farge. Uendret nærværet av jern i blader og stengler, som ved den minste berøring, et vindpust, avgir duft. De lukter av eple, rose, kanel, sitron, muskatmos. Det er mer enn 150 dufter som er i stand til å produsere pelargonium.

Zhelezyki er de fineste hårene, som ned, vokser på et bladblad og på en stamme. De frigjorte phytoncides er skadelige for mikrober i rommet. Noen ganger kalles en duftende plante som et muldre, fordi hvor pelargonet har bosatt seg, vil moten ikke starte. Blader av denne blomsten er skiftet ting, fjerner dem for sommerlagring.

Pelargonium dentateBladene av noen slags duftende pelargonium er dekorative, ikke alltid i innendørsforholdene, denne typen geraniumblomster. Blomster små, enkle. Men det er sorter som strekkes med disse babyene, noe som gir inntrykk av at planten er sommerfugler. I naturen pelargonium duftende busk, nå mer enn en meter i høyden. Derfor, i en kulturell setting, ønsker anlegget å okkupere så mye plass som mulig.

I naturen og i land med et varmt klima, denne gaten hage anlegget. Ved hjelp av pelargonium duftende arrangere hengende hager, dekorere trapper og fasader. Det anses hensiktsmessig å sette en vas med pelargoner i romslige lyse rom.

Essensielle essensielle essensielle oljer, brukes i parfyme. Derfor, hvor klimaet tillater, blir duftende pelargonium dyrket på plantasjer for å produsere essensiell olje.

Related  Hvordan og hvorfor er kalkende fiskedammer

Hvordan bryr seg om pelargonium duftende?

Pelargonium duftende sitronDisse prydplanter forplantes lett. Det er nok å klemme stilken og holde den i vann eller rot i bakken. Hvis rooting utføres i bakken, bør stammen holdes i luften for en stund, slik at såret kan tørkes. Legg deretter en fuktig bakke og dekk med en hette i en uke. Vann jorden, hvis jordklumpen har tørket, kan du forsiktig rundt koppen som lukker Novosadka.

Denne typen pelargonium tåler ikke torvsubstrater, så jordblandingen består av hagen, sand og humus i like store mengder. Før du ordner en plante i en pott, må du lage et dreneringslag og desinfisere bakken. Det er mulig å plante i potten en stilk som har plantet røtter, eller en busk som er frøet av frø. Det viktigste er at røttene har nok plass, og uten overflødig volum. I en stor krukke bruker ikke planten mat, land samler patogener, sure, røtter begynner å smerte.

Pelargonium duftende med aromaen av eple og muscatEn pott med en blomst er arrangert på det lyseste stedet. Pelargonier er ikke redd for direkte sollys. De kan dyrkes i suspenderte blomsterpotter, men med tilstrekkelig lys. Vanningsanlegg er en moderat topp dressing med en liten andel av nitrogengjødsel. Overfeeding av nitrogen vil øke dekorativiteten, men duften vil redusere, kan forsvinne.

Fluffy Pelargonium må klemmesSom en av egenskapene av denne typen og riktig pleie er det knipt og beskjærer et husplante. Uten denne operasjonen kan den bli til et ikke-forgrenende vintreet, som bøyer opp og ned, opptar hele plassen på vinduet. Derfor bør dannelsen av busken startes fra de første dagene av dyrking, søker forgrening.

Som enhver geranium, duftende, tolererer ikke stagnasjon av vann i jorda. Derfor bør vanning være moderat uten overmodernhet. Rotrot vil drepe anlegget. Derfor er det bedre å vanne når jordens rusk tørker. En transplantasjon vil være nødvendig så snart røttene fyller potten og vises fra dreneringshullet. Den beste tiden for transplantasjon og sterk beskjæring vil være tidlig på våren.

Related  Et spesielt sted i landskapsdesignen til Tui Hoseri

Pelargonium duftende i lengderetningenTil slutt vil vi presentere flere bilder av duftende pelargonium, for å verifisere rekke planteformer.

Duftende Pelargonium KrølletePelargonium krøllete i naturen er en busk med woody stilker. Bladene har krøllete kanter, bøyes nedover, lukter som en sitron. Blomstene er små, 2 kronblad er bøyd oppover, tre er langstrakte. Det er grunnlaget for mange hybrider.

Pelargonium duftende Lady PlymouthEn gråhåret dame med openwork-blader, hvorfra det er umulig å se bort, dette er et sjeldent plante med en jasmin-smak. Det er bra, selv uten blomster, men små hvite rosa uklare blomster gir bush-raffinementet.

Pelargonium duftende panikkPelargonium duftende paniculate representerer en liten busk. Blad med den minste berøringen avgir lukten av muscat, mynte roser. Blomstrer om sommeren til oktober. Han liker ikke vintervann, du må bare sørge for at jordens klods ikke er tørr. Tørrhet av luft bærer lett, men belysning krever maksimal.

Video om pelargonium duftende del 1

Video om pelargonium duftende del 2