Unge nåler av enebær kinesisk MPH NadorBarnekulturer har tradisjonelt vært brukt i landskapskunst i Kina, Korea og Japan. Lokale arter, inkludert kinesisk enebær, som ble tilgjengelig for europeiske gartnere, ble raskt populære.

Beskrivelse av enebær av kinesisk

Nåler av enebær kinesiskDen første omtalen av den kulturelle plantingen av enebær kinesisk (Juniperus chinensis) dateres tilbake til slutten av XVIII århundre. Evergreen coniferous anlegget har tiltrukket seg oppmerksomheten til landscapers uvanlige bartrær, og utstå piggete voksne grener, men en tettsittende, som grønne skjell på unge skudd.

Først, ganske myke nåler ikke mer enn 3 mm, da, som skyten vokser opp, øker lengden til 12 mm. De slenger seg bak skogen, blir tøffere, på hver av dem vises på et par lys, nesten hvite striper. Som alle junipers, en innfødt i Kina og andre regioner i Fjernøsten, er preget av uheldig vekst og sjeldne fruktbærere. Mørk blå dekket med et tett lag av rock-raid knopper med 2-3 frø i denne arten kan ha en runde eller avlange, ulike størrelser, men alltid modnes i det andre året etter utseendet.

Enken av kinesisk er ikke bare variabel i bær, men også i plantene selv. I naturen er det også store trær med en pyramidalkrone opp til 20 meter høy, og krypende busker med tynne skudd opp til 2,5 mm i diameter og ikke mer enn en halv meter i høyden.

Beskrivelser av populære varianter av enebær kinesisk

Bonsai basert på kinesisk enebærKulturens variabilitet, dets upretensiøsitet, høy dekorative og tilpasningsevne gjorde enebær kinesisk en av favorittplantene til bonsaistene. Ikke mindre, denne arten er etterspurt i landskapsdesign. I katalogene til planteskoler og avlsbedrifter i dag er det rundt 50 forskjellige varianter av denne enebaren.

Juniper Kinesiske Blå Alpene (Blå Alpene)

Seedling enebær Kinesisk blå alperEnebersortet av de kinesiske blåalpene er et av de vanligste varianter av denne eviggrønne nåletrær. En plante med blågrønne nåler i voksen alder danner en busk med en høyde på 2 til 4 meter. Men for å nå en slik størrelse vil enebær ta mye tid. En tett spredende krone med flerårige grå eller sølvnåler er utsmykket med hengende unge skudd. Bare 10 år vokser busk til 2 meter høyde med en kronediameter på omtrent en og en halv meter.

Related  Thuya gjengir enkelt og enkelt av stiklinger

I midtbeltet, er den enebær blå Alpene relativt vinterharde. Ved mangel på snø og sterke frost på grenene, om våren er det merkbare flekker og brente nåler. For å plante busker, må du velge steder med forventning om fremtidig vekst av plantingen. Anlegget ser bra ut som en dominerende blant lavt voksende avlinger, kan være nyttig i gruppeplantinger, tjene som en dekorativ bakgrunn for blomstring stauder.

Juniper av den kinesiske Stricta (Stricta)

Sædling av enebær av kinesisk StrictaDenne enebær-sorten vil aldri gå seg vill blant de ornamental buskene i hagen. Ifølge beskrivelsen og bildene av den kinesiske strengens enebær, har denne planten en tett konisk krone, bestående av oppad tette grener. Skuddene er dekket med grønnblått, og om vinteren sølvgrå stikk nåler. Voksenplanter bærer frukt, og danner mange rundede blåviolette bær.

Kultur, som sine nærmeste slektninger, er holdbar. Med minimal omsorg og rett sted i hagen lever enebæren opp til 100 år. Men på grunn av den langsomme veksten av en slik busk blir det en høyden på bare 2-2,5 meter. Denne egenskapen til anlegget brukes i landskapsdesign og landskapsarbeid. Planter skaper rot i små hus og til og med i containere.

Juniper av den kinesiske Stricta Variegata (Stricta Variegata)

Juniperus Stricta Variegata i en beholder for plantingI naturen går mange spontane plantemutasjoner ofte ubemerket. Oppdrettere kan nøye observere “populasjonen” av barnehage, med tiden oppdage og fikse interessante endringer i utseendet til sine grønne kjæledyr. På grunn av en så merkbar mutasjon var det mulig å skaffe dekorative varianter av enebær med varierte, ujevnt fargede nåler.

Den enske varianten av den kinesiske stripe Variegata tilsvarer fullstendig beskrivelsen av planter av den strenge arten, med unntak av en. I dette tilfellet, voksen tornnålene sølvgrønn nyanse ved siden av områder med gulaktig-gylden, krem ​​eller lysegulgrønn nåler.

Som sin stamfar sølv, så lys bush legger seg tørr, dårlig ernæring eller kalkrik jord lett, men føles dårlig i skyggen hvor solen skyggen av barnåler forsvinner og selve anlegget ser undertrykte.

Juniperus Chinese Mint Julep (Mint Julep)

Juniper Chinese Mint JulepMint Julep er en cocktail basert på sterk alkohol og lys grønn myntsirup. Enken av kinesisk Mint Julep, oppkalt etter den originale drikken, er en utrolig frisk farge av nåler og en luksuriøs krone av spredningsform. En voksen busk med en kronbredde på opptil 3,5 meter kan nå en 2 meter høyde. Danner en spektakulær busk skudd som de vokser, de bøyer og tar form av brede buer.

I hagen er denne planten bedre å finne et sted i solen og ta hensyn til at kronen sprer seg gjennom årene, og dermed er nabokulturer plantet på avstand. Busken vil bli et pryd av steinete åser, barnehager og en lys bakgrunn for våren primroses.

Juniper av den kinesiske Kurivao Gold (Kuriwao Gold)

Juniper av den kinesiske Kuriwao GoldDen største fordelen med den kinesiske enebaren Curiva Gold er en spredning, som en lyskilden på ca 1,5-3 meter i høyden. Med denne effekten er anlegget forpliktet til tett å dekke avdelingen med skarpe nåler av gule og grønne nyanser. På enden av skuddene er de gyldne tonene mest merkbare og gjør hele busken uvanlig lys og dekorativ.

Related  Azalea hage: funksjoner av omsorg og planting

Variety med et gjennomsnitt, er ca 15 cm årlige tilveksten egnet for planting i en hage dekorasjon enkelt hjørne, og i gruppen av treaktige eller stauder. Bonsai kan dannes på grunnlag av planter av denne variasjonen. Det bør huskes at bevaringsfargene på nålene er bevaret i lyset. I skyggen begynner vanlige grønne farger å dominere.

På våren trenger den kinesiske enebaren Kuriwao Gold skyggelegging, ellers kan det være uttørking av unge skudd og greener.

Juniperus Kinesisk Spartansk (Spartansk)

enebær kinesisk spartanskDenne enebannssorten ble oppnådd i det største amerikanske barnehagen i Monrovia i 1960. En plante med en tett vertikalt formet gren av pyramidalkronen vokser til en 6 meter høyde og en diameter på ca 2 meter. Grønne nåler har et overveiende skumt utseende, men på flerårige skudd kan man se acicular, lengre greener.

På grunn av kronens høy tetthet og veksten som ikke overstiger 15 cm per år, serveres plantene av kinesisk enebær Spartan perfekt til formasjonen.

Spiral form av enebær SpartanskBlant sortene av kinesisk enebær, kan denne variasjonen bli anerkjent som en av de mest hardy. Derfor plantes busker med karakteristisk pyramideform ikke bare i private hager, men også i offentlige hager brukes til grønne parkområder og offentlige steder.

Juniper av det kinesiske gamle gullet (gammelt gull)

Busker av enebær Old GoldElegant og upretensiøs enebær Chinese Old Gold er ekte gull på nettstedet. Nederlandsk sort med en tett squat krone av en vakker lys grønn eller gulgrønn nyanse på 10 år har en høyde på 50 cm og en diameter på omtrent en meter. Den maksimale høyden på busk er 150 cm, kronens bredde er dobbelt så stor. Nålene som tett dekker skuddene, har overveiende utseende av skalaer.

Related  Plante, omsorg og reprodusering av klimoprær

For å opprettholde lysstyrken av farge og form, trenger anlegget regelmessig formasjon og overflod av sollys. Juniper med kompakt størrelse og ubegrenset disposisjon kommer på i gruppeplantinger, solo ser bra ut, kan vokse i en beholder.

Juniper av den kinesiske utvidelsen Variegata (Expansa Variegata)

Unge skudd av enebær av cultivar Expansa VariegataEvergreen busk med krypende skudd, dekket med blågrønne nåler og melkehvite nåler. Kontrasterende områder av forskjellige nyanser gir den lille planten et utrolig dekorativt uvanlig utseende. Juniper av den kinesiske Expensa Variegata er en av de mest miniatyr varianter av denne arten. Høyden på den voksne bushen overskrider ikke 30-50 cm. Siden hovedveksten er i horisontal retning er diameteren på krone krone en og en halv eller flere meter.

Utseende av busken Expansa VariegataEn upretensiøs plantevern vinter vinter godt under et snødekke, men om våren trenger det beskyttelse mot den lyse solen og isete lur. På grunn av våren tørker, barken lider, på kronen kan du se stygge brune flekker og døde områder.