Pleie og dyrking i hagen Camellia

Blomstrende Camellia i hagenBak hagenkamelellene ble sammenligningen med rosene løst, men bare blomstring, når alle plantene er i ro, om vinteren. Men likheten av kulturer er begrenset bare av prakten og form av blomster, omsorg og dyrking av kamelia i hagen er påfallende forskjellig fra andre pyntbusker.

Årsaken til at de er kamelias unikhet, er i egenartet av deres vekst i villmarken av plante-innfødte regioner. I det fuktige, nært subtropiske klimaet i Sørøst-Asia har vakkert blomstrende busker og små kamelia-trær blitt brukt i mange århundrer for å forskjøre park- og palassekomplekser.

Med en moderat varm sommer og vinter med lave temperaturer, føles kulturen stor i det åpne. Men er det mulig å vokse og ta vare på hagen kamelia på gaten i russiske forhold?

Historien om å vokse og omsorg for en kamelia i hagen

Camellia er gjest fra solfylte JapanI Europa oppstod de første eksemplarene av kameliaer i første halvdel av det 18. århundre. I de siste årene har gartnere lært å ta vare på kulturen, det har vært mange varianter og hybrider:

  • som ble mer stabil enn villdyr, til frost;
  • med en lengre blomstringstid;
  • med unikt i form, størrelse og utvalg av farger av corolla.

De eldste eksemplene på kamelia, en gang tatt fra Japan og Kina, kan fremdeles ses i drivhusene i Storbritannia, i hagen til den gamle kongelige residensen i Dresden og i Spanias parker.

Og til rådighet for moderne elskere av blomstrende busker hagerkamellier, som på bildet, med blomster som ligner pioner, roser av forskjellige slag og til og med anemoner. Blant kamelellene er det trær og buskformer.

Planter er i stand til å tolerere betydelig forkjølelse, men overlever ved temperaturer under -20 ° C er det ikke sannsynlig at kameliaer vil lykkes. Den mest hardy i dag er varianter: Donasjon, Juryens gule, Debbie, Hagoromo. Blomstring av disse varianter er forsinket til våren, men om vinteren beholder de lyse grønne løvverk.

Betingelser for pleie og dyrking av hagen Camellia

Hagen Camellia tolererer temperaturer godt under 15 grader CelsiusMen slike frostbestandige planter vil ikke være i stand til å motstå forkjølingen i den sentrale delen av landet. Hagekamellier dyrkes derfor i store beholdere, for vinteren blir de tatt inn i et kjølig rom, på en terrasse eller i et drivhus.

I potene føles kamellia ikke dårlig ved en temperatur på 10-15 ° C. Hvis planten er utstyrt med god, men diffust belysning i 12-14 timer om dagen, vil det ikke være vanskelig å ta vare på kameliaen når den vokser i hagen. Buskene i tiden vil få farge og vil snakke produsenten med en mengde fantastiske blomster.

I regioner med mildere vintre dekker eviggrønne busker, og i den subtropiske sonen er hagenkamellier, som på bildet, dekket fra februar til midten av våren med en rekke spektakulære blomster opp til 10 cm i diameter.

Fra lys sol på løvverket av kamelia blir branndannelser dannetBlomstrende kameliaer i hagen kan ikke bare lide frosten, men også fra den lyse vintersolen, som er aktiv om morgenen.

At bladene og kronbladene på blomstene ikke er svart og ikke dør, tining etter natten, plantene bedre skygge eller ly om natten, ikke-vevd materiale. Dette samme tiltaket vil bidra til å bevare buskene, hvis det er vanlig vintervind på stedet.

Siden hagenkamellier, på bildet, tolererer penumbra godt, kan de beskyttes mot negative miljøpåvirkninger av krone av hagenes trær. Når du velger naboer for dekorativ kultur, er det bare viktig å vurdere at kameliaer som sur jord, som ikke er lik alle gartnere.

Dekorasjon av fasaden av huset med kameliaKameliaer vokser godt under gjerdet av gjerder, nær veggene til hus og uthus. Ved hjelp av støtter og trelliser vokser gartnere med en krøllkamellia i hagen, som ved hjelp av mektig formgivning blir gitt en flat vertikal form.

Planting og omsorg for hagen Camellia

I tillegg til å vite om riktig sted for å plante en hagekameraell og om å ta vare på det, bør gartneren forstå kravene til planten for jord, vanning og gjødsling. Men kulturlivet i det åpne bakken begynner med planting av busker.

Ung camellia buskPlantehullet for hagen Camellia er dobbelt så bredt og dypere enn jordklumpen av frøplanten. Dette er gjort for å sikre at planten umiddelbart kommer inn i næringsrik nok sur jord, som er nødvendig for en skjønn skjønnhet for vekst og blomstring.

Jorda for hagen Camellia, på bildet, består av like deler av humus, barreland, torv og sand. For å sure jorda i underlaget, kan du legge til knust gran eller furubark. Den valgte blandingen skal være løs, lett og strukturert. I denne jorda, Camelliaens røtter:

  • vil motta nødvendig mengde luft og fuktighet:
  • vil ikke være i fare for forfall;
  • vil aktivt ekspandere, og hjelper til med å få mat over luften av bushen.

Tiden med blomstrende kamelia kommer til en sluttPå bunnen av gropen er et dreneringslag laget, den forberedte jorden helles over den, slik at bunnen av bushen ikke er under jordlaget etter at du har fylt komaet på bunnen. I dette tilfellet ble plantingen av en kamelia for omsorg i hagen utført riktig. Jordens overflate er malt med nåler, sagflis, flis eller bark til:

  • hindre fordampning av fuktighet;
  • gradvis fylle surheten av substratet.

Ved høsten, er det laget av mulch forstørret, forsiktig som dekker foten av camelliaen. Et slikt tiltak vil bidra til å unngå å treffe busken fra jordstrålende frost og mangel på snø i begynnelsen av vinteren.

For å forenkle helsen til hagenkameliaen, utføres plantingen høsten eller sen vinteren, når planten ennå ikke har begynt aktiv skuddvekst. I dette tilfellet akklimatiserer bushen og begynner raskt å vokse, oppfatter både vanning og gjødsel.

Vann og mate camellia mens pleie og planting i hagen

I hagen er det kun frostbestandige kameliaavlinger plantetYtterligere gjødsling av hagen Camellia er utført fra våren til slutten av juli. Bush-brønnen oppfatter introduksjonen av komplekse tilsetningsstoffer, som kan erstattes av en enkelt fôring av granulerte fuglefett i tidlig sommer.

Planten, som andre innbyggere i hagen, trenger vann. De mest vanlige og vanlige vanningene – om vår og sommer, men siden høsten, sammen med begrensningen i gjødsel, reduserer jordens fuktighet. Dette tiltaket når du vokser kamelia i hagen stimulerer utseendet til knopper.

For å sikre at all innsats brukt på planting og omsorg for kamelia i hagen ikke er forgjeves, er det viktig å sørge for at det utvalgte sorten overlever i vinterforhold i det åpne bakken ved kjøp av plantemateriale. Hvis det er tvil, er det mer rimelig å velge en egnet beholder for en frøplante og dyrke en kamelia som en potteplante, som må flyttes til et kjølig rom for vintertid.

Festlig blomstring av camellia – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector