Klatring på et tre med elv-hageFor beboere i hederens midtre stripe, upretensiøs eviggrønn eføy, er det mer kjent som en populær rikelig plante for huset. Men i de sørlige områdene i landet – dette er klimoplær i vedbend.

Store kuper av denne kulturen finnes på Krim og Kaukasus. Å vokse opp, klimop klatrer på utilgjengelige historier, husets vegger, kjærer de tette teppens bakker, skuddene hennes henger fra trærne. Planter som gjelder stående evergreen vinstokker er ikke lunefull, de er ikke krevende for dyrkningsbetingelsene. De vokser fort og gjerne, dekorative blader av forskjellige former og farger.

Det er ikke overraskende at anlegget var veldig lenge sett av gartnere. I Europa er eviggrønne hagesyrepene, som beholder sin appell gjennom hele året, brukt til å dekorere hekker, plantegrønt av urbane og landlige bygninger, parker og arbors.

Beskrivelse av eføy og dyrkede arter

Ivy blader av forskjellige arterI naturen er det femten slags klimop. Alle er staude klatrestruer med lange skudd, klamrer seg til jord, steiner, annen vegetasjon og vegger ved hjelp av en rekke tilbehørsrøtter dannet på den voksne delen av stammen.

Bladene, avhengig av type hageflove, kan enten splittes, tre- eller femfinger, og hele. Leafplater av de fleste hagesyrepene er tette, skinnende med en jevn overflate og radialt divergerende årer. I tillegg til planter med monofonisk, grønn løvverk, selv i naturen, kan man se bølgete prøver.

Orkidéer blomstHvis lange skudd og prydplanter av hagen ivy når 30 meter lengden, får de umiddelbart syn, da blomstring av representanter for dette slaget noen ganger går ubemerket. Samlet i capitate eller umbellate blomsterstand, grønne blomster er ganske små og representerer ikke dekorativ verdi.

Modne bær av eføy hageMye mer interessant er de små runde fruktene av mørk, nesten svart farge, dannet etter pollinering.

Related  Plante og vokse uvanlig rengjøring på tomten

I kulturen på Russlands territorium er bare noen få, de mest kaldt-resistente artene dyrkes:

  1. Ordinær elv er den vanligste planten som også brukes som et husplante. Denne arten er preget av en langsom vekst, relativt små tre- eller femfingerbladplater og en overflod av varianter.
  2. Colchis eller kaukasiere vokser også i frukthager. En sterk, raskt voksende liana med skudd opptil 30 meter lang og etterlater, noen ganger 20 cm i diameter, finnes naturlig i foten av Kaukasus, så vel som i en rekke asiatiske regioner. Formen på grønne eller hakkede blader varierer med vekst.
  3. Ivy Krim er en annen russisk art, utover minner om maltesisk sort som dyrkes i Europa. Varme-elskende planter, blir i gunstige forhold, bli kraftige. Deres trunker ved basen lignifiserer, noen ganger vokser sammen med trær, som denne hagen ivy villig klatrer.

Plantering og omsorg for hageflue

BunndekslingsanleggIvy er med rette ansett som en skygge-tolerant kultur, som lett tilpasser seg livet som et bakkeverk. Han bor under baldakin av store trær i de sørlige områdene, han dvale ganske bra. Men jo lenger nord, jo høyere er risikoen for frysing, ikke bare på grunn av lave temperaturer, men også på grunn av høy luftfuktighet, utilstrekkelig ly.

For å beskytte anlegget og for å lette omsorg for hageflue, utføres planting på forhøyet, skjermet fra vinden. I de første årene vokser kulturen ikke veldig fort, så unge klimoplanter plantes på våren slik at plantene blir modne og vinter overvintrer for den varme årstiden. For reproduksjon av elv, velg sunne skudd ikke eldre enn 2-3 år. I dette tilfellet vil de slå rot godt, de trenger ikke å bli alvorlig skadet når de flyttes til et nytt sted.

Related  Vi dekorerer vårt nettsted med hibiskus gresskledd

Ivy med vakre dekorative løvverkPasser til en elvhage er ikke for lunefull og tilpasser seg godt. For å gjøre dette skje raskere, er det forberedt et fuktighetsabsorberende, luftgjennomtrengelig substrat med høyt organisk innhold for planting. Hoveddelen av røttene av eføy ligger på en dybde på 20 cm, slik at landingskassen blir tilberedt litt dypere. På bunnen gir det nødvendigvis et dreneringslag.

Etter planting av hageflue, består omsorg av vanning, gjødsling og ukomplisert jordbearbeiding. Øk permeabiliteten av jorda for luft og fuktighet vil hjelpe veldig nøyaktig løsningen, og for å spare fuktighet og for å beskytte plantene fra de første frostene om vinteren kan mulch.

Jorda løsnes for å unngå dannelse av en tett skare etter regnet, og prøver ikke å skade skuddene og deres underliggende røtter, som danner nærmere nudene og trenger raskt inn i underlaget når det vokser.

Mulching av ark humus, torv eller andre porøse organiske stoffer hindrer tørking av jorda, og i de våte årene og fra forfall. Mulch pour gradvis, i et tynt lag for et par triks for ikke å påvirke løvet som ligger nær bakken. Ved høsten blir laget økt for å utføre fullstendig oppvarming og beskyttelse av planter med fremkomsten av kaldt vær.

Jo lenger nord, jo høyere er sannsynligheten for å fryse plantene som brukes til vertikal hagearbeid. Dette gjelder fullt ut i elv-hekker, buer og husvegger. Bunndekselprøver, spesielt i tillegg dekket med snø, dvale bedre.

Dekorasjon av veggene i bygningen med eføyEtter å ha smeltet snø om våren, bør du ikke skynde seg med beskjære ofre for frost eller andre årsaker til skudd. Fjern dem bedre i begynnelsen av sommeren, når den aktive bevegelsen av juice vil ende. Skiver på store stilker behandles med hagevern.

Related  Foto og beskrivelse av populære spiraea varianter

Vannkledde hvelv i hele sesongen bør være vanlig, men moderat, overvåke fuktigheten av jorda under plantene.

Reproduksjon av eviggrønn eføy

De fleste arter som er egnet for dyrking i hagen, danner underliggende eller luftrøtter. Dette gjør det mulig å rote steggene kuttet på våren og sommermånedene ganske enkelt.

Luftrøtter kan enkelt og raskt multiplisere anleggetFor reproduksjon av elv, er semi-modne skudd med synlige rudiments eller allerede tilstede underordnede røtter egnet. Hvis du kutter av en veldig ung, grønn vekst, går prosessen med å rote mye lenger. Og under ugunstige forhold, for eksempel i kjølens stilhet, kan den helt rotne.

Ung plante og røtter av stiklingerFor reproduksjon av eviggrønn eføy, er det bedre å bruke apikale stegg, men hvis dette ikke er mulig, eller hvis mange unge planter må oppnås, blir kuttet kuttet i 10 cm fragmenter med minst en sunn knute.

Du kan rotte steggene i et gatehus ved å slippe flere stykker inn i en løs lysjord eller i vanlig vann. Når det er nok stengler på stengene, blir plantene overført til fremtidig bolig. Tatt i betraktning veksten av jordbunnsbusken og de spesielle forholdene til omsorg for hagefru, bør plantingen utføres på avstand ikke mindre enn en halv meter fra hverandre.

Vi pynter veggene i huset med eføy – video