Blomster Kalanchoe hjemmeDen brede distribusjonen av Kalanchoe som en kultur begynte på slutten av 80-tallet i forrige århundre, da første gangen ble de fengende terryhybrider, kjent som Kalanchoe Kalandiva, oppnådd. Med alle de forskjellige eksisterende underartene av Kalanchoe overrasket disse potteplanterne og fortsetter å forbløffe med deres utseende.

En lysegrønn rosette med blanke blad er som en luftdeksel laget av hvite, rosa, gule eller røde blomster. Og hvis du mener at Kalanchoe ikke krever spesiell omsorg og er posisjonert som en langblomstrende plante, har interessen for kultur overgått alle forventninger.

Kalanchoe blomstrer ikke og kaster bort bladerMen allerede de første blomsterhandlerne, som dekorerte sine hus med slike “evige buketter”, ble skuffet. Når de siste knopper visnet, ville de nye ikke bli dannet i en måned, i seks måneder eller i et år. For mange produsenter er spørsmålet om hvorfor Kalanchoe ikke blomstrer og vokser oppover, uoppløst. Den kompakte bushen strukket ut, mistet form, den nedre delen av skuddene bar, herdet, og toppene utsmykket med en liten rosett av hakkede blader.

Som et resultat er herligheten til en “engangs” plante blitt etablert i Europa for Kalanchoe, og i Amerika og de sørlige områdene i verden kan blomstrende varianter av denne kulturen bli oftere sett i hagen enn på vinduene.

Hvorfor blomstrer Kalanchoe ikke hjemme? Hvilke vedlikeholds- og vedlikeholdsbetingelser kreves for planten å ha frodige blomsterknopper igjen på den, og selve bushen er så kompakt og attraktiv?

Hvorfor vokser Kalanchoe, men det blomstrer ikke?

Resultatet av god omsorgOg likevel bør du ikke kaste bort de falmede buskene eller vokse unappealing busker på vinduet i håp om at anlegget vil forandre seg og gi knopper. Hva om Kalanchoe ikke blomstrer? Årsakene til at blomstene fra Kalanchoe fortsatt ikke kan vente, noen få:

 • Først og fremst er det mangel på informasjon om anlegget og forsikringen om selgere at det ikke kreves spesiell omsorg for potkultur.
 • En plante kan mangle lys, noe som fører til strekking av skudd og mangel på styrke for dannelse av blomsterstand.
 • Kalanchoe kan ikke legge blomsterknopper fordi det lever i lyset mer enn 12 timer om dagen.

Faktisk, Kalanchoe – en av de mest upretensiøse planter. Men for å oppnå blomstring hjemme, er det ikke nødvendig å ta vare på Kalanchoe.

Unge planter blomstrerSiden i butikkene du alltid kan se blomstrende busker, får du inntrykk av en evig blomstring av kulturen. Faktisk, leverandørene av blomster før de blir sendt til detaljhandelskjedene av fremveksten av knopper, oppnår en oppsigelse. En ganske liten plante med et beskjedent rotsystem er plantet i en transportkrukke, jorda som inneholder næringsstoffer og gjødsel i bare et par måneder. Deretter forblir kalanchoe fra 14 til 42 dager, avhengig av arten og sorten, i korte forhold, om lag 10 timer, en lys dag, som tvinger buskene til å legge blomsterknopper.

Related  Beskrivelse av varianter av enebær for å hjelpe dacha

Å komme inn i hjemmet, en slik plante med moderat vanning, god belysning og en passende temperatur, som gir all kraft, blomstrer på grunn av rester av næringsstoffer i potten. Derfor, å kjøpe en blomstrende buske og ønsker å se sine spektakulære blomsterstand igjen, vil det være nødvendig å bidra til å bygge opp sin styrke, og igjen gjøre Kalanchoe-blomsten hjemme.

Ta vare på Kalanchoe hjemme etter blomstring

Hjemme kan Kalanchoe kjøpt i butikken også blomstreNår de blomstrende blomstene vises på bunnen av Kalanchoe, blir de fjernet. Og om våren, etter en fullstendig stopp av blomstringen, blir frekvensen og mengden av vanning litt redusert, siden rotting av røttene på grunn av høy jordfuktighet er den vanligste årsaken til kalanchoe-død i hjemmet. Ved vanning er det bedre å fokusere på et litt tørket øvre lag av jord og i den varme årstiden – på betingelse og elastisitet av bladene.

Om nødvendig, kan Kalanchoe samtidig transplanteres. Signal at anlegget ikke er nok volum av potten, er helt dekket med røtter av en jordklump. Samtidig er det verdt å huske at Kalanchoe føles bedre i keramiske retter med en diameter på 12 til 18 cm og gjelder ikke særlig godt for nærliggende kulturer annet enn sukkulenter. Om ønskelig kan to eller tre relaterte kalanchoer med forskjellige nyanser av en blomst plantes i en beholder, noe som bare vil forbedre dekorativiteten i sammensetningen, men vil ikke komplisere omsorgen for den.

For å få Kalanchoe hjemme, kan du organisere en kort lysdag med en gang til flere planter i en gryte.

For transplantasjon er Kalanchoe egnet som en ferdig jord for sukkulenter, samt jord for blomstrende ornamentalavlinger med tilsetning av en liten mengde sand. Om ønskelig kan jordblandingen fremstilles uavhengig av:

 • 2 deler humus;
 • 2 deler av sod land;
 • 2 deler grov sand;
 • 1 del av knust trekull;
 • 1 del av knust murstein.

Related  Hage av hagen: thuya med en sfærisk kroneform

For å redusere surheten i jorda, tilsettes kalkholdig mel. Resten, når Kalanchoe ikke blomstrer og vokser oppover, gjenoppretter styrke, fortsetter fra vår til midt på høsten.

Hvordan lage en Kalanchoe hjemme blomstre?

Faded Kalanchoe trenger fôringEtter at blomstrenget vilter, og til slutten av august, krever Kalanchoe fôring, som gjøres best to ganger i måneden, ved bruk av ferdige blandinger for sukkulenter.

Før begynnelsen av et sett med blomsterknopper, er det viktig å redusere mengden av nitrogen i gjødsel for å begrense veksten av skudd og løvverk, omdirigere krefter til dannelsen av knopper.

En måned etter blomstringen er Kalanchoe beskjært:

 • på ung, ikke å ha vokst busker, klemme de mest aktive vekstpunktene;
 • På voksne planter med lignified skudd, kutte dem til de nødvendige for å oppnå en kompakt krone, høyden.

Kalanchoe blomstrer etter korrekt beskjæring og klemme vekstpunkterDette tiltaket vil ikke bare forhindre Kalanchoe å bli strukket, men også før blomsten kan øke antall skudd, på toppen av hvilke knopper dannes. Den naturlige prosessen med knoppdannelse på Kalanchoe utløses når lysdiodens varighet begynner å synke. I midt sonen skjer dette fra oktober til midten av mars.

For å ha vakre blomsterstand, er det nødvendig å observere temperaturregimetI denne hvileperioden, når planten gir nye skudd, øker den grønne massen og legger knoppene for fremtidig blomstring, vil Kalanchoe være komfortabel ved en temperatur på:

 • 18-20 ° C om natten;
 • 22-27 ° C om ettermiddagen.

Dersom om natten faller temperaturen under minimumsverdiene eller i rommet blir det varmere enn 24 ° C, er det ingen forsinkelse i dannelsen av knoppene.

Ekstremt negativ på anlegget påvirker utkast og forblir i kulde. Derfor må du ikke sette Kalanchoe, så nær varmeapparatene, og i nærheten av vinduet eller balkongdøren.

Related  Lianas og busker for en livlig, raskt voksende, flerårig og eviggrønn hekk

Varighet og intensitet av belysning for Kalanchoe

I hvileperioden er det nødvendig å observere lysmodusEn av de viktigste faktorene i omsorg for en Kalanchoe hjemme før blomstringen er tilstrekkelig belysning:

 • I resten av perioden, det vil si fra mars til september om morgenen og om ettermiddagen, gir plantene maksimal mulig belysning, og om middagstid når risikoen for forbrenning er høy, skifter buskene.
 • På høsten og vinteren er det lite naturlig lys, så det er ikke nødvendig med skygge, og i tilfelle overskyet vær eller Kalanchoe på nordvinduer, er det bedre å ordne ytterligere belysning.

Vakre Kalanchoe blomster i høst-vinterperiodenNivået på belysning og komfort i Kalanchoe kan dømmes av plantens blader og skudd:

 • Med mye lys har platina en rik farge, god størrelse og et sunt utseende.
 • Hvis det ikke er nok lys, blir løvet blekt, og de nye stilkene og bladene tynner ut, blir mindre. De gamle skuddene strekkes, Kalanchoe blomstrer ikke, selv om lysdiodens varighet opprettholdes.
 • Overflød av lys og varmeenergi fører til forbrenninger av blader, som ser ut som tørket ut hvite flekker. Og veksten av skudd i for mye lys er suspendert.

For å programmere en Kalanchoe blomst, må hjemmeomsorgen nødvendigvis inneholde en lys dagbegrensning på opptil 8-10 timer.

Hvis plantene vil bli opplyst lenger, vil prosessen med knoppdannelse i høst-vintertid ikke starte. Og her må du vurdere kilder til kunstig belysning. Derfor kan den enkleste måten å lage en blomst i Kalanchoe, hjemme om kvelden og til morgenen, dekke planter med et deksel laget av mørk klut eller sette potten i et skap eller et pantry.

Avhengig av typen Kalanchoe for planting knopper, trenger planten 10 til 24 dager for å observere en slik lysrestriksjon. Hvis alt er gjort riktig, da i begynnelsen av vinteren, vil plantene være fornøyd med åpningsknoppene, og blomstringen varer fra 4 til 11 uker.

Video om å vokse Kalanchoe hjemme