Azalea hage - rhododendronAzalea hage, eller som de kalles i samsvar med moderne klassifisering av arter rhododendron – en stor familie av blomstrende busker som kan være ganske forskjellige fra hverandre i størrelse, form og nyanser av farger, og selv en livsstil.

Tallrike varianter og varianter av kulturelle rhododendroner kan:

 • være eviggrønne og løvverk
 • nå en høyde på 3 meter og stige over jorden med bare 50-60 cm;
 • er forskjellig når det gjelder blomstring.

Azaleas i landskapsdesignMen alle disse plantene har fellesfunksjoner. Hage azaleaene har ganske grasiøse skudd, dekket med en lett bark og litt langstrakte ovale blader. Bladplater er små, tette, med merkbar haug. Når tiden for blomstrende azalea kommer, fra slutten av april til nesten midten av sommeren, på toppen av skuddene i fjor, ser blomster med flate eller traktformede koronaler ut massivt.

Avhengig av art og sort, kan en myk sky med hvite, gule, rosa, lilla eller lilla blomster nytes fra tre uker til 2,5 måneder.

Løvfellende asalea hage varianter dyrkes med hell i Russland selv før revolusjonen, og i begynnelsen av forrige århundre ble de brukt aktivt for landskapsforming og dekorasjon av parkene i Moskva og St. Petersburg. I dag har botanikeres utvalgsarbeid fra hele verden gjort det mulig å enkelt velge planter som med god pleie er veldig hardt og blomstrer, vokser i midtbeltet.

Voksende forhold for hage azalea

Hage azalea elsker lys, men ikke solens direkte strålerAzalea hage refererer til flerårige planter med en ganske langsom vekst. Dette bør tas i betraktning når du velger et anlegg for planting og organiserer omsorg for en ung busk. For første gang blomstrer azalea kun 3-4 år etter planting, vokser opp og når full utvikling.

Den ideelle temperaturen for voksende azalea om sommeren er 20-25 ° C, noe som er ganske akseptabelt for de fleste områder av det russiske midtbeltet. Om vinteren kan mange varianter og hybrider motstå frost opp til 27-32 ° C.

Og likevel trenger anlegget beskyttelse og helårs støtte. Når du planlegger å plante en hage azalea, må du nøye nærme valget av et egnet sted. I naturen er rhododendroner fotofile, men når direkte sollys treffer:

 • raskere miste dekorativitet;
 • verre form blomsterknopper;
 • forkort blomstringsperioden.

Derfor, for asalea er bedre å finne en flat, beskyttet mot vind og flomvannet av våren området i delvis skygge, hvor bush ikke kommer til å lide av sommervarmen, frost og vindkast på kald luft. For å plante busker i nærheten av huset er det egnet nordlig, østlig eller vestlig vegg.

Azalea vokser perfekt ved siden av linden, eik og granRhododendroner vokser godt i nabolaget med større trær. Det er sant å huske på at plantens røtter ikke forstyrrer hverandre. Nær hagen azalea, gran med et stangrot system, små lime-trær og eik føler seg bra.

For azaleas er det nyttig å ha et nabolag med hage og park vannkropper. Her, takket være den naturlige fuktigheten i luften, blomstrer planten lenger, og bladen holder seg frisk.

Planting en hage azalea

Den beste tiden for å transplantere eller plante hage azalea er tidlig på våren, da planten ikke begynte perioden med aktiv juicebevegelse. Hvis rhododendronene av en eller annen grunn ikke er plantet i begynnelsen av vekstsesongen, kan du gjøre dette i september. For de gjenværende varme dager og uker, vil busk ha tid til å akklimatisere og lykkes med dvalemodus.

Azalea har et rotasjonsanlegg for hagenes overflateAzaleaene vokser i det åpne bakkenes overflaterottsystem. Derfor er det ikke nødvendig med en dyp plantingskasse for busker, men det er nødvendig å lage et løs frugtbart substrat:

 1. Dybden av gropen må ikke overstige 50 cm.
 2. Bredden skal være 20-30 cm mer enn dybden.

Related  Hva tiltrekker oss til Tuja Western Yellowow Ribbon?

På bunnen er et kraftig dreneringslag laget av fragmenter av rød murstein, stor utvidet leire og sand. Du kan ikke bruke kalksteinsmuler, fordi dette mineralet gradvis endrer surheten i jorda og kan føre til at bølgen i hagen azalea tåler og dør.

Behandlet fra landingskassen, blir grunnen rengjort av gresstorv, og deretter lagt til den:

 • Torv skrelles fra grove inneslutninger;
 • humus;
 • Sand og andre komponenter som er nødvendige for å sikre løsningen og strukturen til underlaget.

Azalea i hagen blomstretFør du senker en frøplante i gropen, helles en liten mengde forberedt jord på dreneringslaget på senteret. Det legges omhyggelig ut røttene til bushen, slik at rosenhalsen på azalea ved fylling skal forbli over jordens nivå. Jorden rundt anlegget er komprimert og fuktet. Hvis jorda er et esel, er det helles, og overflaten er rikelig mulket ovenfra.

Hvis du vil plante en hage azalea, kjøpt i en barnehage eller en butikk, bør rotsystemet gjenopplives på forhånd ved å senke det i vannet eller rikelig vanne det før landing.

Saplings med lukket rotsystem er lettere å tolerere transplantasjon, mens røttene ikke trenger å ryddes av eksisterende jord, men det er verdt å sjekke helsen til røttene og fjerne de skadede.

Ta vare på azalea etter planting

Jord rundt azalea hagen mulchI hele perioden av vegetasjon trenger hagen azaleer rikelig vanning. Fukt jorda umiddelbart etter at overflatelaget tørker. Det er best å vanne regn eller stående vann for vanning. For å opprettholde økt syresyre, tilsettes sitron eller annen spiselig syre til vanningsvann en gang i måneden.

På varme dager, unntatt i blomstrings asaleane, busker kan bli skylt med varmt vann for å være god støtte prydbusker og forebygging av skadedyr og sopper.

På slutten av sommeren blir vanning redusert, noe som provokerer fullføringen av buskvekst og forbedrer forberedelsene til vinteren. Til samme formål stoppes innføringen av supplerende gjødsel, spesielt dersom granulert forsinket frigjøringsmidler anvendes til dette formål.

Pleie for hage azalea inkluderer mulching, som er designet for å beskytte plantens røtter fra å tørke ut om sommeren og frost om vinteren. Under slike omslag utvikler ugresset verre og langsommere, blir fuktighet reddet. Et lag av løvlag av barnåler, dampet sagflis eller spon, opprevet klippede gresset eller små leire pellets som nødvendig oppdatert og gjenopprettet, men dekker ikke roten krage av anlegget.

Related  Vi blir kjent med de viktigste typene vakre blåregn

En vanning kan ikke støtte en blomstrende busk. Derfor blir azalea matet minst tre ganger i året.

 • På våren blir planter infundert med infusjon av mullein eller humus.
 • Før begynnelsen av azalea blomstrende sesongen, unntatt nitrogen, busker i like mengder trenger kalium og fosfor.
 • Etter vanning av de fleste blomstringene, blir planten vannet med en blanding av fosfor og kaliumgjødsel i forholdet 1: 2.

Planter av hage azalea er ekstremt negativ om å innføre gjødsel i jorda, som inneholder klor og kalk. Ikke bruk for gjødsel og populær med gartnere aske.

Vanning og mating under omsorgs asaleaene utføres ikke ved roten, og i avstand fra midten av hylsen er ikke mindre enn 20 cm. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for fuktighet og bringe næringsstoffer til de mest aktive deler av overflaten av rotsystemet av hagen kulturen.

Beskjæring av azalea når det vokser i hagen

Etter at blomstringen er fullført, trim bushenVårplanten begynner med de allerede dannede blomsterknopper, så etter vintering utføres det bare sanitær beskjæring av azalea i hagen, når tørr og syke skudd fjernes.

Dannelsen av busker utføres etter blomstring. Under prosedyren kuttes både tørre peduncles og altfor langstrakte grener. Hvis beskjæring av azalea i flere år ikke fjerner oppmerksomheten, overtar bushen gradvis, skyter blokk tilgang til lys og luft, noe som fører til utvikling av sykdommer og skadedyr.

Ved beskjæring av azalea er det viktig å huske at knoppene legges på årlige skudd, slik at veksten i år ikke berører. Etter kappingen blir den store hampen behandlet med en hagesaus.

Unge busker opp til 3 år kan ikke dannes, og utfører bare fjerning av døde skudd.

Related  Hvordan lage en seng av steiner: noen nyttige tips

Ta vare på azalea om vinteren

For vinteren er rotsystemet godt dekket med torv, furu nåler og løvverkFremtidig blomstring avhenger av omsorg for azaleaene gjennom året, og også på hvordan planten vil vinne. Individuelle varianter av rhododendroner kan overleve russiske vintre uten ly, men for å garantere bushens helse i dette tilfellet vil det ikke fungere:

 1. Den første som lider av de kalde fargebudene i enden av skuddene.
 2. Med mangel på snø, blir det ikke bare de unge grenene som blir frosset ut, men også rotsystemet.

For å beskytte planter, begynner forberedelsen til vinteren høsten med rikelig vanning under busker av hage azalea. Deretter dekkes den radikale sirkelen med et ekstra lag med mulch, for hvilke furu nåler, torv eller fallet løvverk er tatt. Laget av slik beskyttelse for små planter kan være 5-10 cm, under høye busker heller opptil 30 cm isolasjon.

Grener av azalea av løvfisk sorter som vokser i det åpne bakken:

 • forsiktig utsatt for jorda;
 • fikse med ledning;
 • dekket med bølgepapp, spesielle materialer eller et annet lag lapnik eller torv.

Azaleaer kan ikke dekkes med film eller andre lufttette materialer, siden risikoen for utvikling av preli og rot av knopper og ung skudd er stor.

Evergreen azalea er dekket av et tidligere laget skjelett, for ikke å skade skudd og fremtidige knopper. Innenfor lyet skal anlegget ikke holdes fast. Og for å varme opp konstruksjonen med ruberoid eller ikke-vevd materiale er det bare nødvendig med det etablerte kjølige været, hvis det er gjort på varme dager, kan det ikke komme til å miste en del av blomstene i løpet av våren vår.

Evergreen azalea busker på våren åpneOmsorg for azalea om vinteren er å beskytte planter mot vind og kondens under fuktighetstanker. Hvis vinteren ikke er veldig snø, må buskene beskyttes ytterligere ved å skape menneskeskapte drikker ved deres base. I regntiden er azalea løst dekket med en film, noe som gir mulighet for fuktighet.

Ved vårenes begynnelse fjernes lyet først etter smeltepunktet av snødekke og etablering av positive gjennomsnittlige daglige temperaturer.

Under akklimatisering og omsorg for azalea blir hele tiden overvåket for å unngå solbrenthet av ømt vev og vilje av mangel på ernæring og fuktighet av planten.

Hage azalea er en takknemlig kultur. Busker alltid møte frodig blomstring og øke i samsvar med landbruket teknikker for dyrking av asalea i hagen og skrivekyndige, regelmessig vedlikehold. Uansett lokalitet gartneren bodde, kan du i dag finne mange fantastiske varianter av azaleaer, med forskjellige farger og forskjellige blomstringsperioder.

Video om rhododendroner – azalea i hagen