høy hekk fra kampsisaI hagene langs gjerdet, liker de ofte å plante en liane-kampsis. Dens viktigste fordel er rikelig blomstring med oppløsning av lyse knopper-grammafoner. Vurder reglene for planting og hoving planten, slik at hagen er fylt med lyse farger.

Bekjentskap med campsis

forskjellige typer campsis for forstadsområdetKampsis er en løvskogende liana, som tilhører familien Bignonia. Blomsten skylder navnet sitt til det greske ordet, som i oversettelse betyr “bøye”, “vri”, “bøye”. Denne planten er en melliferous, veldig glad i varme og trives med lyse knopper under blomstring.

På grunn av utmerket frostmotstand i midtbeltet, inkludert i forstedene, tok campsisene seg uten problemer. Dessuten elsket gartnere det for sin dekorative, uproblematiske dyrking og enkel omhu.

Ofte er campsis forvirret med en tecomariia eller en tecoma. Men disse er forskjellige planter, til tross for at de tilhører samme familie.

Bladene på vinrankene er merkelige, og hvert blad er komplekst og inneholder 7-11 små blad, den karakteristiske egenskapen til denne er serratmargenen. I juli begynner blomstringen av planten og fortsetter til september med åpningen av store knopper (9 * 5 cm) rørformet. De samles i lange panicles og ligger i enden av skuddene. Fargeknopper er forskjellige: rosa, oransje, rød, bringebær, etc.

På slutten av blomstring utvikler frukten – en tobladet pod fylt med frø med “vinger”.

Planting av campsis i det åpne bakken

frodig blomstring med riktig landingKampsis frostbestandige plante og tolererer lett svake kortsiktige frost ved -20ºC. På grunn av dette i den midtre sonen i det åpne bakken kan den plantes i andre halvdel av mai. Å velge en landing i forstedene, gi preferanse til de sørlige og sør-østlige sidene av hagen.

Sørg for at stedet er pålitelig beskyttet mot utkast og vind, og ligger også i avstand fra huset slik at de tiltrukket insekter ikke flyr inn i den.

Anlegget er helt likegyldig til jorda og kan utvikle seg godt i kalkstein jord. Det eneste kravet er at jorda skal være rik på mineraler og sporstoffer.

kampsis fra et rotfestet kuttDet er å foretrekke å plante allerede rotte stegg, avskåret fra et godt utviklet og rikelig blomstrende anlegg. Dette vil tillate deg å få de første knopper i 2-3 år etter planting.

Related  Planting og omsorg, bruk i landskapsdesign av forstadsområdet Tuy Vest-Brabant

Plante en campingplass i en brønn 40 * 50 * 50 cm, tidligere utgravd og tilberedt i høst. Den øverste jorden fra gropen er avsatt separat, tilsett en halv kilo mineralgjødsel, 5 kg kompost og bland godt. Videre plasseres det resulterende næringsstoffsubstratet på bunnen av brønnen, en frøplante legges på toppen og drysses med fruktbar jord.

Når du planter, sørg for at skaftet var plassert på en slik dybde som den rotte og vokste før det.

kampsis på støtterDe plantede trærne blir vannet i bagasjerommet, litt jordet, og etter at vannet er fullstendig absorbert og jordens topplag tørker litt, utføres mulching med torv eller kompost.

Sørg for å installere en støtte som liana kan utvikle og holde.

Vedlikeholdsregler

overgrodde campsisDu kan si at campsis ligner en ugress. Og alt takket være den raske veksten og vitaliteten. Likevel, for å oppnå rikelig og lang blomstring, er det nødvendig å nøye observere reglene for landing og omsorg av campsis i Moskva-regionen og andre regioner i Russland:

  1. Lighting. For riktig utvikling, spirende og intensiv vekst av campsis er god belysning nødvendig. Derfor, for planting, velg åpne områder. Ikke vær redd – solens stråler vil ikke brenne bladene, selv i ekstrem varme.Campsis foretrekker et solfylt sted
  2. Temperaturregimet. Naturligvis, hvis anlegget er termofilt, bør temperaturen på innholdet være ganske høy, som i de sørlige områdene. På nordområdene er utviklingsaktiviteten mye lavere. I tillegg må anlegget være beskyttet mot utkast og dekket for vinteren.
  3. Vanning. I en periode med intens varme, så vel som når blomstrende knopper, trenger planten rikelig vanning. Likevel vil en mindre tørke ikke skade ham. Men han liker ikke “våte ben”, så unngå stagnasjon av vann i jorda.vanning av en campingplass
  4. Topp dressing. Hvis planten er plantet i et fruktbart substrat, er det ikke nødvendig med ytterligere gjødsling. Hvis nyttige og ernæringsmessige komponenter ikke er nok, bør du legge til gjødsling i form av nitrogen-fosforkomplekser.
  5. Overvintrer. Kampsis trenger forberedelse til vinter – dets røtter er dekket med fallne blader, lapnik, sagflis. Det er ønskelig å fjerne lianas fra støpene, legg på bakken og dekke også. Hvis dette ikke kan gjøres, er lianas enkelt isolert, pakket med plastfolie direkte på støtten. Men i Hviterussland gir omsorg for campsis ikke ly for vinteren.forberedelse av en campsis for vinteren
  6. Trimming. I løpet av hele året, bør vintreet bli avskåret. Først beskjæring er gjort på våren for å fjerne frosne og gamle grener og aktivere veksten av nye. Re-beskjæring utføres i høst for å forkorte og forme den overgrodde lianen.kronformasjon

Related  Plante kaprifol i forstedene i Sibirien

Vår beskjæring av en campsis – video

Reproduksjon av campsis

multiplikasjon av campsisReproduksjon utføres på flere måter.

frø

frø av campsisDenne metoden har ulemper, derfor brukes den ekstremt sjelden. De frøplanter som er oppnådd som følge av såing av frø, arver ikke varietekvaliteter fra foreldrene sine, begynner å blomstre mye senere enn prøver oppnådd med vegetative midler.

Hvis du bestemmer deg for å forplante planten med dette alternativet, bør frøene stratifiseres og oppbevares ved romtemperatur.

Ved vårenes ankomst sår frøene i en nøytral vanngjennomtrengelig og løs jord ved å dyppe et sted 0,5 cm, dekkes med en film og plasseres på et varmt sted (ideell temperatur 25 ºC). I løpet av en måned vil spire spire, og når de har et tredje par blader, kan de unge transplanteres til et fast bosted.

Reproduksjon av campsis ved stiklinger

høsting av grønne stiklingerI juni-juli blir grønne skudd kuttet fra unge skudd, 2-3 blader blir igjen på toppen av dem, og resten er fjernet. De resterende blader kuttes til en tredjedel, og stengelen blir plantet i jorda i en vinkel på 45 grader i penumbra i løs jord, og deretter vannet og mulket.

Odrevesnevshimi stiklinger

frøplante TrumpetDe høstes på våren og skjærer ut stiklinger fra lignified skudd av årlig alder med stiklinger med 4 eller flere knopper og umiddelbart plantet i jord under en skråning.

Røtter skudd

frøplanter av rotMed skikkelig omsorg og ideelle forhold gir creeper mye radikale prosesser. De blir utgravet med et fragment av rotsystemet, og straks transplantert til et fast bosted. Prosedyren utføres etter høst av løvverk eller tidlig vår, når det ikke er vekst av planter.

av lagdeling

ung campsis fra lagMed fremtiden til våren blir de laveste skuddene bøyd ned og festet med stifter. I løpet av hele sesongen bør det følges noen regler: Jorden må være konstant løs og fuktig. Allerede neste vår kan den rotfestede og voksne planten løsnes fra moren og transplanteres i sin egen brønn.

Related  Vi dekorerer vårt nettsted med hibiskus gresskledd

Sykdommer og skadedyr

honning planteGartnere elsker kampsis og for det faktum at sykdommer og skadedyr nesten ikke forbløffer ham. Det eneste som kan påvirke anlegget er rotrot med sterk bukt og vannstagnasjon i jorda. Sannt er problemet løst ganske raskt – på grunn av den raske utviklingen av skudd. Så alt du trenger å gjøre er å fikse vanningen og eliminere de skadede delene av rhizomet og stilkene.

Skadedyr påvirker heller ikke campsis. Den mest modige er bladlusen, som regelmessig avgjør på plantens blader og knopper. Etter bladlusene vises umiddelbart maur. Eliminere irriterende insekter kan behandles med insektmidler. Det er også nødvendig å utføre forebyggende sprøyting med tilkomsten av sommeren.

Hvis en voksen plante ikke blomstrer i mer enn 2-3 år, bør årsaken søges i et dårlig underlag, en kald vinter eller en invasjon av skadedyr.

Landskapsarkitektur ideer

flott kampsis ved porteneLiana vokser veldig raskt, fyller umiddelbart den medfølgende støtten. Derfor er det ofte plantet nær arbours, gjerder, buer.Campingplassen langs hekken Du kan også dekorere den og veggene til gårdsbygninger. Campingplassen på veggen av bygningenI dette tilfellet er det nødvendig å inspisere bygningens vegger med jevne mellomrom, og ikke la campsis komme til taket. Med sugene er den fast og kan til og med ødelegge taket.dekorasjon av campingplassen

Knopper av kampsis fant søknad i forskjellige blomstersammensetninger. I tillegg er de lange i vasen.

kampsis dannet som et treKorrekt plantede kamper, vellykket levert og utviklet støtte, vil bidra til å vokse en grasiøs og vakker levende vegg med mange farger og en lys aroma.arch of campsis

Pleie av en campsis – video