Hyggelig med Blossfelds utseendeÅ passere vinduene i en blomsterbutikk, er vanskelig å motstå fristelsen når Kalanchoe of Blossfeld blomstrer strålende bak glasset. Fra under dekket av fantastiske blomsterblomster med svært forskjellige toner og nyanser, er den kompakte bushen praktisk talt usynlig. Ved å lage en voluminøs bukett blir bare en rosett av strålende blader av vakker mørkegrønn farge. Ikke overraskende, disse innendørs anlegg sto for elskere av innendørs blomst i forsikringen om selgere som spesiell omsorg for kalanchoe blossfeldiana i hjemmet ikke er nødvendig, bare styrke denne interessen.

Tender bright Blossfeld hjemmeDet er vanskelig å forestille seg at selv førti år siden et slikt oppstyr rundt dette opprinnelig fra Madagaskar var ikke, så det var ingen mangfold av former og farger av planter. I naturen denne arten danner Kalanchoe busk av forgrening skyter sjelden lengde fra 30 til 50 cm. En blomsterstander vises på toppen av stilkene, blomster kombinert enkle små blomster rød farge.

Dette er hva planten oppdaget av oppdager R. Blossfeld, som i 1932 tok en modell av Kalanchoe til Europa.

Historien om oppdagelsen og utvalget av Kalanchoe of Blossfeld

Spredningen av Kalanchoe of Blossfeld ble servert av et seriøst utvalgsarbeid som ikke bare var å skaffe ny nyanser, men også til å skape mer upretensiøs, egnet for hjemmelagde varianter.

Vokse unge vazochnikiVed slutten av forrige århundre mottok nederlandske og danske produsenter planter som er mer kompakte og sterke enn ville planter. Bladene vokste seg større og lysere, og mye har endret seg med hensyn til blomstringenes kvalitet. Siden 1980 har Kalanchoe planter vært i besittelse av blomsteravlere med spektakulære blomsterblomster av oransje, hvite, rosa, gule og røde toner.

Allerede på begynnelsen av XX og XXI århundre, Sverige var i stand til å identifisere en interessant mutasjon, der dagens vinduene, i tillegg til vanlig kalanchoe blossfeldiana, plantene var ikke lenger fire, og med tre dusin petals. Etter et langt arbeid ble den oppnådde gruppen av sorter kalt Kalanchoe Kalandiva og ble en ekte sensasjon blant blomsterhandlerne.

Pink BlossfeldFargen på Kalanchoe-blomstene av denne typen er meget variert og inkluderer ikke bare de allerede nevnte fargene, men også ømmen grønne, oransje og også tofarvede og varierte kombinasjoner. Hvis den vanlige Kalanchoe Blossfelda blomstrer til 6 uker, gleder Kalandiva med lyse blomsterstand opptil 2,5 måneder. I dette tilfellet er alle kulturelle varianter av dette interessante anlegget upretensiøse, og reproduksjon av Kalanchoe of Blossfeld og omsorg for det, med en viss tilnærming og kunnskap, vil ikke være vanskelig.

Related  Hvordan lage en sti i landet med egne hender?

Hvordan la Kalanchoe Blossfeld blomstre?

Blossfeld blomstrer gradvisOfte kommer en blomstrende plante med en liten rosette av blader, en frodig masse blomster og en liten tilførsel av næringsstoffer i transportkassen inn i huset. Mens Kalanchoe blomstrer, ikke transplantere den eller mate den. Det er mye mer hensiktsmessig å velge en egnet pott til busken, noe som kan redusere overdreven fordamping av fuktighet og gjøre planten akklimatisert raskere.

Når Kalanchoe of Blossfeld begynner å falme, blir de visne blomsterstenglene fjernet, som omdirigerer busken til de gjenværende knoppene. Oppmerksom på lite krevende planter og unødvendig forsiktighet kalanchoe blossfeldiana i hjemmet, mange nybegynnere gartnere Etter siste blomstene visner bush transplantert inn en permanent pott og sette den i vinduskarmen, venter på et tidlig blomstring. Og her blir de ofte skuffet.

For igjen å se de lyse knopper, er det viktig å kjenne og ta hensyn til særegenheter i kulturlivet, og også dyktig for å gjøre Kalanchoe Blossfeld blomstrende.

Denne kulturen har både uttrykt vekstperioder og hvileperioder. Det er denne gangen som kommer etter forvitring av alle blomstene. Planten bør gjenopprette styrke, gi økt grønn masse og legge nye blomsterknopper.

I naturen, kalanchoe blomstre i høst, når i sentralstripen, lyser dagen naturlig ned.

Ung planteÅ legge knopper av fremtidige anlegg skal være i lys av ikke mer enn 10 timer i døgnet, hvis belysningen er lengre, anlegget oppfatter det som et signal for vekst, begynner å gi nye skudd og bladverk, “glemme” å blomstre. Derfor, etter at blomstringene dør, blir Kalanchoe of Blossfeld transplantert, matet og nødvendigvis kuttet for å forårsake utseendet av nye sideskudd.

Og så blir planten overført til regimet for en kort dag, legger en pott på vinduet om morgenen, og etter 10 timer fjerner den seg inn i et mørkt sted eller dekker det med en lett tett hue. I dette tilfellet, i midten av høsten eller til vinteren, vil planten blomstre. Hva er kravene til Kalanchoe Blossfeld til omsorg, transplantasjon og reproduksjon?

Funksjoner av betingelsene for Kalanchoe Blossfeld i hjemmet og omsorg for ham

Vokser på vinduskarmen KalanchoeKalanchoe, som andre dyrket i rommet, er sukkulenter ekstremt følsomme for belysning. Selv med et korttids regime, trenger anlegget lyst, men ikke direkte sollys.

 • Hvis bushen er under de brennende strålene, farger fargene, blader raskt fortvinner, og det kommer tørre solstråler på dem.
 • Med en mangel på lys, blader blader, stilkene blir svakere, lengde og bøye. Og blomsten på en slik Kalanchoe er mindre tett, og det er færre knopper.

Related  Velge de beste varianter av thuja for hekker på tomten

Sikre komfort for kalanchoe blossfeldiana lysforholdene kan være å ta vare på den ekstra kunstig lys er nødvendig, og i overskyet vær og vinterdager, og når plantene på den nordlige vinduer.

Ikke mindre enn belysning, er viktigheten for Kalanchoe organisasjonen av vanning, tilstrekkelig til å støtte veksten og utviklingen av anlegget.

Anlegget er sykeligKalanchoe Blossfeld, spesielt i blomstringsperioden og sommerdagen, krever mye fuktighet. Men det er viktig å ikke overdrive det, fordi stillestående vann i jorda ofte fører til utvikling av rot på røttene og stilkene, noe som fører til ødeleggelse eller død av busken.

Hvis jorda på lengden av phalanxen på fingeren er tørr:

 • Kalanchoe skal bli vannet med stående vann ved romtemperatur;
 • sørg for å fjerne overflødig vann fra pannen;
 • tørk bunnen av potten.

Et tegn på et fuktighetsunderskudd for Kalanchoe of Blossfeld anses å være sløv av bladbladene, guling av de nedre bladene og fallet av knoppene.

Ved vanning må du sørge for at fuktighet ikke forblir på de grønne delene av planten, noe som kan føre til utvikling av soppinfeksjoner og mugg.

For sukkulenter er tørrheten i luften i rommet ikke en kritisk faktor. Derfor, hjemme, omsorg for Kalanchoe Blossfeld inkluderer ikke sprøyting. “Vannprosedyrer” kreves bare for rensing av bladene fra støv.

Topp dressing av Kalanchoe utføres ved flere metoder etter blomstring. For befruktning, ta en klar blanding for sukkulenter, som brukes hver annen uke til slutten av sommeren. Når en plante samler knopper, er det bedre å begrense mengden nitrogen det mottar, for ikke å forårsake en fantastisk vekst av løvverk til skade for blomstringen. Noen ganger er dette nok til å gjøre Kalanchoe Blossfeld blomstrer.

Lyse blomster på vinduskarmenMen med mangel på næringsstoffer kan man ikke bare unngå å nekte å legge knopper, men også gulende, fallende løvverk. Det er visse krav til Kalanchoe og for temperaturen der anlegget vil være behagelig:

 • For å forlenge blomstringen og å gi bushen, kan den mest milde atmosfæren tilføres ved dagtemperaturen på 18-25 ° C og om natten 15-17 ° C.
 • Under veksten av Kalanchoe er Blossfeld svært tolerant over temperaturer fra 15 til 30 ° C, noe som gjør det mulig å bære potteplanter til hagen eller til den opplyste verandaen.

Ikke la anlegget være i nærheten av varmeapparatet eller i en strøm av kald luft. For denne arten er temperaturen under + 4 ° C.

Blossfeld blomstret igjenMen selv om luften avkjøles under 12 ° C eller temperaturen stiger over 30 ° C, kan utviklingen ikke reduseres. Ved lave temperaturer faller anlegget inn i en “dvalemodus”, det danner ikke knopper, reduserer fuktighetskonsumet, så i dette tilfellet blir vannet redusert eller helt stoppet. I det andre år av livet vokser Kalanchoe-bushen i Blossfeld betydelig og krever beskjæring for å bevare plantens kompakte, ryddige form og for å oppnå det største antall blomsterstillinger.

Related  Lær hvordan å forplante enebær av stiklinger

Stiklinger hentet fra beskjæringsskudd kan brukes til å forplante Kalanchoe of Blossfeld. Dette er den enkleste måten å få nye, frodige blomstrende planter på vinduskarmen.

Reproduksjon, transplantasjon og pleie av Blossfeld Kalanchoe

Utvalg av stikker for reproduksjonStiklinger av Kalanchoe i den varme sesongen roter om tre uker, og om vinteren trenger planten maksimalt 4-6 uker.

For å utvikle en fullverdig plante fra spissen av den unge skyten, er en 6-8 cm stengel med to par blader tilstrekkelig.

La bare de øverste bladene, de nedre bladene fjernes, og stilken blir igjen i luften i 12 timer for å tørke. Root Kalanchoe of Blossfeld ved å senke skaftet med 3 cm:

 • i vannet med tilsetning av roten;
 • blanding av humus, torv og perlit;
 • våt ren sand.

Stalken ble vedtatt og gikk i vekstI alle tilfeller med diffust lys dannes røtter raskt, og snart kan en ung plante plantes i en keramisk krukke på permanent sted. Blader, ved kanten av dem, når de blir utsatt for fuktig jord, dannes dørstikk, kan også brukes til å forplante Kalanchoe of Blossfeld:

 • Sunnblader, som stiklinger, tørkes, spredes på et fuktig underlag eller sand.
 • Beholderen er dekket med et glass eller en film og er spenket i lyset og opprettholder fuktighetsnivået i jorda.
 • Formet små planter skal gi røtter. Da blir de skilt fra arkplaten og plantet i bakken.

Barnet ga røttene og er klar til å planteNår du multipliserer Kalanchoe varietal blossomfeld, er det viktig å vurdere at hybrider ikke arver kvaliteter fra tidligere generasjoner. Derfor vokser buskene på denne måten noen ganger og ser annerledes ut.

For planting av unge planter og transplantasjon av allerede blomstrende busker, bruk en jord for blomstrende innendørs planter eller en blanding av like mye grov sand, torvmaling, peregrivshego humus og ikke-sur skilt torv.

Det er viktig at jorda er løs og godt slipp i fuktighet. På bunnen av potten, bedre enn keramikk, gjør drenering fra utvidet leire. Transplantasjonen av Kalanchoe of Blossfeld er nødvendig i tilfelle når røttene er helt forbi jorden og de mangler allerede mat. Ikke ta for store volumbeholdere til planting, da planten vil vokse til skade for blomstringen.

Video om Kalanchoe Blossfelde