Drue eddikHistorien om oppdagelsen av eddik tar oss til den pre-bibelske fortiden av menneskeheten. Som en antiseptisk og quencher av tørst, var han kjent for mer enn 7000 år siden. I oldtiden viste oppmerksomheten til sur drue vin i korchag med en merkelig lukt. Påføringen av drue eddik ble funnet eksperimentelt. Det var basert på den praktiske anvendelsen av væske som et tilsetning til vann noen få dråper sur vin for rengjøring og behagelig smak. Senere undersøkte helbrederne de medisinske egenskapene til det nyoppnådde produktet.

Typer av vinegarer og metoder for å skaffe dem

Grape eddik av forskjellige typerNaturlig drue eddik oppnås ved gjæring av tørre druer. Som et resultat er den generelle kategorien av drue vinegarer delt inn i:

 • hvit vin eddik;
 • rødvineddike:
 • balsamicoeddik;
 • aromatisk eddik fra hvitvineddik.

Avhengig av produsentlandene har disse produktene sin egen nasjonale måte å skaffe seg, sine egne viner, noe som betyr forskjellige smaker og smaker. Hvit eddik er den mildeste av disse kategoriene. Fermentering foregår i en metallisk rustfri beholder i lang tid. Eddik opprettholder den delikate aromaen av vin og er beregnet til å tilberede salater eller for ytterligere smak.

HvitvineddikDu kan få vin hvit eddik hjemme fra druer dyrket på en sommerboligsted. Prosessen utføres når vinen oppvarmes uten koking. Når halvparten av kapasiteten er igjen i beholderen, blir dette huset eddik. Forbered eddik fra druemassen. I dette tilfellet tar prosessen 90 dager.

Rød drue eddikAromatisering skjer ved oppvarming av vinhvite eddik til 40 grader og legging i karet aromatiske krydder. Aldri opptil seks måneder tar sammensetningen ikke bare aromaen, men er mettet med nyttige komponenter av urt. Her er fantasien til forfatterne av produktet begrenset av dens forkjærlighet for denne eller den smaken.

Related  Nyttige egenskaper til asparges og dets bruk i folkemedisin

Rød eddik er hentet fra Cabernet type viner, i en eik fat. Naturligvis er druevinegarene som er oppnådd på denne måten, dyre produkter, de brukes dråpevis, samles inn. Men et spesielt sted er okkupert av balsamicoeddik. Metoden for å oppnå det innebærer gjæring i en tønne opp til 12 år.

Balsamisk drue eddikResultatet er at 100 liter vin, 15 liter mørkt fargeprodukt og en meget tykk konsistens oppnås. Smaken av produktet er søt og sur. Legg det til ferdig kjøtt, fiskeretter, sesongsalater. Balsamico, eddik heter, siden den ble opprinnelig brukt til behandling av sår og deres tidlige helbredelse.

Eddik anses naturlig hvis etiketten ikke inneholder fargestoffer, sukker og konserveringsmidler. På bunnen av glassflasken bør det være et lite bunnfall. Syreinnholdet er innen 5-9%. Kostnaden for produktet er høy.

 Fordeler og skade på drue eddik

Drueeddike har antibakterielle egenskaperDen resulterende eddiken karakteriseres ikke bare av dets antibakterielle egenskaper og evnen til å helbrede sår. Det konsentrerte innholdet av nyttige ingredienser, samlet av druer, gjør eddik helbredelse. I det er det:

 • polyfenoler;
 • organiske syrer;
 • sporelementer;
 • vitaminer.

Samlet i et kurativt produkt, påvirker disse stoffene kroppen. Så får phytoalexin-stoffet i vei for utvikling av svulster, hjerte og blodsykdommer. Flavonoider hjelper kroppen å takle sykdommer ved å styrke immuniteten. Balsamicoeddik vil lindre giktangrep, og presser kroppens aldring.

Mange nyttige stoffer i balsamicoeddik er ustabile til varmebehandling. Derfor er eddik brukt i kalde retter, og introduseres før servering.

Balsamicoeddik brukes til matlagingTradisjonelt, i Middelhavslandene, brukes drue eddik til å plukke shish kebab, lage kjøtt og fiskeretter. Liten-kalori tanking forresten til de som ser på deres vekt. I tillegg til matlaging brukes drue eddik:

 • til medisinske formål;
 • i kosmetikk.

Related  Helbredende egenskaper og regler for bruk av amarant

De antibakterielle egenskapene til produktet spres ikke bare til desinfeksjon av huden og desinfeksjon av vann. Med indre forgiftninger eller bakterioser i kroppen, undertrykker vann med eddik patogener inne i kroppen. Lotion med bruk av vineddik fjerner varicose reticulums på beina. Det brukes som en fettforbrenner mens du reduserer vekten.

Drue eddik brukes både i matlaging og i medisinEn av indikatorene for mangel i kaliumkroppen er grovhet av huden, spesielt på føttene, som opptrer korn og sprekker. Akkurat, et høyt innhold av kalium vil bidra til å takle problemet hvis komprimerer med drue eddik blir brukt på de berørte områdene.

Ikke bare fordelene, og skadene fra drue eddik kan oppnås hvis brukt uten å ta hensyn til egenskapene til organismen. Kontraindikasjoner for bruk av produktet inkluderer:

 • allergi fra barndom til røde druesorter;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet i det akutte stadiet;
 • inflammatoriske prosesser i genitourinary systemet.

Drueeddike er ikke kombinert med surmælkprodukter, vegetabilske proteiner og poteter.

Oppskrift for å lage vineddik fra druer – video