enebær blå teppe på stedetJuniperus Blue Carpet er en eviggrønn barnehagebusk. Karakterisert av en kraftig forgrenet krone av flatt form. Navnet ble gitt til sølv for nålene av sølvblå farge. Under gunstige vekstforhold kan bær være bundet i en mørkblå farge.

Varietalskarakteristikker

Blå teppe i barnehagenBeskrivelse av Blue Carpet Juniper er som følger:

  • bushens høyde er 30-40 cm;
  • bredde opptil 1,5 meter;
  • forventet levetid over 200 år.

Juicejuice har giftige egenskaper, så alt pleiearbeid er best gjort med gummierte hansker.

Hovedverdien av Blue Carpet-sorten er upretensiøsitet og rask vekst.

Planting og omsorg

blåbær sapling blå teppePlantering og omsorg for enebaren Blue Carpet er ikke særlig vanskelig. Nettstedet for dyrking skal oppfylle følgende krav:

  1. Høy belysning.
  2. Fraværet av nært grunnvann.
  3. Ikke saltvann jord.

Den beste tiden å lande en enebær Blue Carpet til et fast sted er vår eller tidlig høst. Størrelsen på landingsgraven avhenger av størrelsen på det oppkjøpte frøplanten. På våt jord på bunnen av landingskassen må drenering fra et lag av knust stein eller brutte murstein være utstyrt. Etter slutten av plantingsarbeidene, er det tilrådelig å dekke stammen med et lag torv.

ta vare på enebæren Blue CarpetTa vare på den skumle enebaren Blue Carpet etter planting er en systematisk vanning. Voksenprøver er vanligvis mer tørkebestandige enn unge, så de blir vannet bare under en alvorlig tørke.

Juniper reagerer godt på kvelden sprinkling av kronen med kaldt vann.

Ikke glem alt om fjerning av ugress. For å redusere antall propoloks, er stub sirkelen dekket med et lag med mulch fra furu bark, chips eller grus. Årlig på våren, er junipers befruktet med en spesiell gjødsel for barneavlinger. I hans fravær kan du også bruke nitroammon.

mulching av rotsystemetJuniper Blue Carpet kan noen ganger lider av strålene fra en lys vårsol. For å beskytte anlegget mot solbrenthet er kronen dekket med et ikke-vevet hvitt dekkmateriale eller et spesielt grønt nett fra høsten. Det krever ikke ekstra beskyttelse mot vinterkjøl. I de fleste regioner tåler det helt selv de tøffeste vintrene.

Blue Carpet-sorten trenger ikke støping beskjæring. Unntak er tilfeller der planten virker syke eller tørre grener. Når du vokser junipers i nærheten av løvverk, når du forbereder vintering, må du passe på at det ikke er løst kull i kronen. I forfallsprosessen kan det føre til skade på grenene eller forårsake til og med delvis fjerning av busken.

Foto av enebær Blue Carpet i landskapsdesign

voksen enebær blå teppeBilder av enebær Blue Carpet kan ofte finnes på spesialiserte ressurser dedikert til landskapsdesign. Det er en ganske populær, rimelig og upretensiøs plante. Den kan brukes i en rekke hagesamlinger.sammensetning med urteplanter

Svært ofte fra Blue Carpet oppretter en spektakulær enkelt gruppe på bakgrunnen av plenen. Den eneste ulempen ved slike sammensetninger er ulempen ved å slå plenen rundt dem.Blå Gulvteppe på plenen Det er mye mer praktisk å inkludere enebær i sammensetningen av andre grupper av barneplanter. For eksempel kan den krypende blå teppet plantes i forgrunnen, og bak den for å imøtekomme høyere enebærsorter.Blå Gulvteppe blant andre barneplanter

Du kan også skape mer komplekse komposisjoner ved hjelp av andre barneavlinger, løvfruer og krybdyr. På bakgrunn av enebær ser de blomstrende ettårene også bra ut. Når du oppretter slike grupper, er det viktigste å opprettholde den rette avstanden mellom plantene slik at de kan utvikle seg fullt uten å undertrykke hverandre.

Blå teppe i nærheten av hagenTakket være den krypende formen, kan den blå teppet brukes til å dekorere bakkene, så vel som et bakkeverk. Den er også egnet for dyrking på en alpin eller i et flatt fjell. Dekorer denne enebaren du kan til og med shore hage dammen.

enebær blå teppe i landskapetSpesielt god Blue Carpet er kombinert med følgende planter:

  • roser;
  • hage geranium;
  • våren pære;
  • herbaceous bakdeksel.

enebær blå teppe på høstenDet er uerstattelig i urbane landskapsarbeid. Denne sorten har økt motstand mot forurenset byluft og gir perfekt til kunstnerisk formasjon. Om nødvendig kan den brukes til en beholderkultur.

Riktig planting av enebær – video