Thuya Columna i parkenThuya Columna er en av de mest populære eviggrønne nåletrærne. Refererer til familien Cypress. Ofte er navnet sitt tilskrevet “Western”, siden navnet i den vitenskapelige litteraturen inneholder ordet “occidentalis”, som betyr vestlig. Denne planten er slekten av de frøbærende nåletallene, mye brukt i landskapsdesign rundt om i verden. Det kan ses ikke bare i offentlige parker, men også på privatdoms territorium.

Touya Columna: beskrivelse

en hekk av Tui ColumnaDenne planten er preget av en smal, tett kegelignende krone. Et voksen tre kan nå en høyde på opptil 10 meter, men i de fleste tilfeller stopper veksten på 8 meter. Nåler har en karakteristisk glans, varierer i tetthet og lys grønn farge.

Vest-Columbus er et langlivet tre. Denne faktoren påvirker kraftig vekstraten. På bare 12 måneder kan en ung plante få opp til 15 cm høyde. Kronen fordeles dermed i diameter opp til 5 cm per år. Om vinteren endrer nålene litt deres vanlige utseende, og får en litt brun fargetone, noe som blir mindre merkbart allerede om våren. I de kalde vekstområdene fortsetter denne prosessen enda mer intensivt. Barken på treet blir rødbrun i farge.

Frukt av Tui kolonner er små kegler som blir brune i nærheten av høsten. Frøene av treet er tofløyet. De har en flat form og vises allerede i det første året av plantelivet. Rotsystemet er preget av tynne og tette utvekster av mycorrhizalarter (lik mykets mykium).

Barrtrær anbefales å plantes på en bestemt dybde – helst ikke mer enn 80 cm. Stedet for dette er bedre å velge beskyttet mot sterk vind. Avstanden mellom landinger skal være minst en og en halv meter. Hvis du skal plante unge frøplanter i flere rader, kan avstanden forkortes.

Særegenheter ved å vokse

frøplanter av Tui ColumnaAt treet vokser raskt og forblir sunt, er det nødvendig å være oppmerksom på planteprosessen. Hvis du ikke overholder omsorgsregler, vil tilstanden til Tui Column forverres veldig raskt, og anlegget vil rett og slett slutte å vokse. For reproduksjon av et trefrø kreves. Anlegget brukes oftest i landskapsdesign for å skape hekker, så planting skal gjøres i grupper. Hvis prosjektet for utformingen av hagen tomten tillater, kan du søke og enkelt landinger.

Denne typen thuja er tilstrekkelig motstandsdyktig mot lave temperaturer, så vær ikke bekymret for å overvintre plantene i kulde. For å beskytte unge plantlinger i de første to til tre årene etter avstigning, er det imidlertid verdt å dekke dem. I vårperioden vil det være vanskelig for dem å overføre intens ultrafiolett stråling, så på dette tidspunktet er de også verdt pritenyat. Det er nødvendig å sikre at plantene ikke har mangel på fuktighet, siden i dette tilfellet vil de begynne å miste juiciness og raskt tørke ut. Som en topp dressing (under planteprosessen) anbefales det å bruke nitroammofosco.

Thuya Columna som et gjerdeThuya Columna, hvis bilde er representert i et stort utvalg, er en eviggrønn slank plante. Dette treet har en høy estetisk verdi, slik at den kan forvandle enhver hageplot.

En viktig kvalitet av thuja er det vestlige Columbus – evnen til lett å tolerere effekten av skadelige utslipp i atmosfæren. Dette lar deg plante Thuja Occidentalis ‘Columna i parker eller til og med på motorveier.

TUYA COLUMN: planting og omsorg

frukt av thuiaDet er to måter å dyrke denne planten på:

  1. Vegetative.
  2. Fra frøene.

Det andre alternativet er ganske plagsomt og komplisert. I gjennomsnitt tar prosessen med å vokse tui fra frø minst 2 år, i de fleste tilfeller er den forlenget til 5 år. For innsamling av frø brukes fruktene av treet, presentert i form av kjegler. De skal plasseres på et varmt sted til de åpnes. Videre blir de gjennomvåt i vanlig vann og bare da senkes de ned i bakken. Det anbefales å dekke bakken med sagflis fra nåletre. Denne vekstmåten gir deg mulighet til å få nok herdete frøplanter, men de vil ikke adskille estetisk tiltalende utseende.

Det er mye enklere og raskere å dyrke denne planten, hvis du allerede har kjøpt frøplanter. Det er svært viktig å skaffe kun de prøvene som tilbys med en rotjordklump. Dens tilgjengelighet vil være en slags garanti for at unge trær vil leve mye lettere. For å plante, grøft en grop, hvis størrelse skal være minst 2 ganger jordens jordarter. Det anbefales å fylle jorda med chernozem med torv, og komprimer det deretter forsiktig. Hvis en slik hage ikke er tilgjengelig, kan den erstattes av en annen fruktbar jord. Etterbehandling når planting – rikelig vanning.

Forskjeller fra andre varianter

Thuya SmaragdTuya har et bredt utvalg av varianter, slik at alle gartnere kan velge muligheten til din smak. Planter kan avvike fra hverandre når det gjelder vekst, høyde, farge og andre parametere. høy vegg av Tui ColumnaDe vanligste varianter er Thuya Columna eller Smaragd. Det som er bedre å dyrke er vanskelig å si, fordi det hele er avhengig av personlige preferanser. krone tui SmaragdDen avgjørende faktoren i valget er ofte høyden på sikringen, som er planlagt å vokse. frodig krona av Thuia ColumnaFor å bestemme utvalget av det mest passende variasjonen, bør du nøye vurdere egenskapene og egenskapene til hver av dem.

En video om egenskapene til Tui-kolonnen