Sunn, vakker spathiphyllum i en krukkeFor at spathiphyllum skal kunne nyte rikelig blomstring, trenger du bare å betale mye oppmerksomhet og omsorg til anlegget.

Men selv med dette kan spørsmålet oppstå hvorfor blomstrende spitifillum ikke bare produserer blader? Det er vanskelig å gi svar, siden det er nødvendig å analysere hvilke feil det ble gjort i å ta vare på ham.

Cpatifillum blomstre ikke – hva skal jeg gjøre?

Blomst spathiphyllum blomstrer ikkeSpathiphyllium tilhører familien av Aroids og er eviggrønn. I vanlig perlanse har den navnet “kvinnelig lykke”. Noen argumenterer for at hvis en blomst blir satt i et hus med en ugift kjæreste, så vil hun finne henne halv raskere. Men hvis det er stridigheter og stridigheter i dette huset, dør blomsten.

I høyden kan en kjekk mann nå rundt 30 centimeter. Noen ganger er det varianter som vokser mye høyere eller omvendt kan være svært små (dwarfish). Det er mer enn 40 typer spathiphyllums.

En fantastisk plante er en populær innredning. Liker det for de vakre bladene som vokser rett fra jorden. Vanligvis har de en oval form, spisset på toppen. Bladene er mørkegrønne. Selvfølgelig fascinerer du en veldig vakker blomstespathiphyllum, som er fengslet av et snøvit utseende. Blomstrende er en knopp, innrammet av et enkelt kronblad, som ligger på stammen. Spathiphyllum vil glede sin herre med rikelig blomstring flere ganger i året. Blomstringsprosessen kan begynne fra midten av våren og vare til begynnelsen av høsten. Med vinterens utbrudd tar innendørsblomst et eksempel fra naturen og går inn i en hvilestilling.

Resultat av riktig omsorgDet er verdt å vurdere at anlegget er ganske termofilt. Den optimale temperaturen for vekstspathiphyll er 22-23 grader. Temperaturen er opp til 18 grader, det tolererer også godt, men merket på termometeret må ikke falle under.

Spathiphyllum liker ikke drakter!

Men fortsatt er den kvinnelige blomsten ikke skarp og gir ikke sin eier mye trøbbel. Men når planten slutter å blomstre eller blader begynner å bli svart, går lysstyrken tapt – alle disse symptomene indikerer helseproblemer og feil omsorg for det. Så hvorfor spitfillum ikke blomstrer, hva skal jeg gjøre? I hva kan det være en grunn?

Related  Azalea hage: funksjoner av omsorg og planting

Vanskeligheter som kan oppstå når det vokser

Konsekvensene av feil omsorg for spathiphyllumLa oss ta en nærmere titt på omsorg og finne årsakene til at den stilige spathiphyllum ikke blomstrer hjemme. Noen av dem kan være:

  1. Feil belysning.
  2. Våt luft.
  3. Ugyldig vanning av blomsten.
  4. Utilstrekkelig eller overdreven fôring.
  5. Feil transplantasjon.

Feil belysning

Spathiphyllum hjemmeSpatifillium er en skygge-kjærlig plante. Ikke legg potten på direkte sollys, da de er skadelige for ham, men mangel på lys fremmer ikke blomstring. Det er bedre å sette gryten på østsiden eller på bordet ved vinduet. I sterkt lys tørker jorden vanligvis raskt, og bladene begynner å bli gule, kantene blir mørkere. Med mangel på sollys, vil kronbladene forandre formen til en lengre form. Blomstringen kan bli mindre hyppig, eller planten vil slutte å blomstre i det hele tatt.

Fuktig luft

Siden det er et fuktig klima i hjemlandet til denne blomsten, er det verdt å sprøyte vann rundt planten og sprinkler småstein der det er en pott. Det er nok å ha det nødvendige mikroklimaet ved siden av det.

Ugyldig vanning av blomsten

Konsekvensene av for rikelig vanningHvis spathiphyllum ikke er riktig fuktet, er det ikke verdt å vente på blomstring, det kan også provosere plantens død. Sørg for å vann før vanning, det bør være romtemperatur. I den varme sesongen og under blomstringen må spathiphyllum være godt forsynt med væske. Om vinteren anbefales vanning å redusere, mens potten ikke skal plasseres i nærheten av varmeapparatet. Hvis det er mye vann, vil bladene komme ned, og hvis det er mangel på fuktighet, vil de bøye seg og bli treg.

Stryk spatifilliet som jorda tørker. Spray det to ganger i uken med vann ved romtemperatur. Uten regelmessig vanning mister blomstens blader elastisiteten. Tørk dem med en fuktig svamp.

Prøv å ikke fylle anlegget! Men hvis dette skjer, la vannet drenere og neste vanning skal bare gjøres etter at jorda i potten har tørket. Store blader fordamper mye fuktighet, henholdsvis, for å mate vann, så dekorative planter er oftere.

Utilstrekkelig eller overdreven topp dressing

Spathiphyllum blomsterEn av grunnene til at man ikke sover spiifillum hjemme, kan være og underernæring. For å gi ekstra stoffer til det er det nødvendig i alle perioder med utvikling. På vår- og sommerperioden utføres tilskudd minst en gang om 7 dager. Når det er kaldt ute, må maten bli kuttet til en gang i måneden. Det er best å bruke spesielle blandinger som kan kjøpes i butikkene. For spathiphyllum vil gjødsel som inneholder nitrogen og en liten mengde kalium være nyttig.

Ikke overdriv det, tilstedeværelsen av et stort antall stoffer, kan forgifte blomsten.

Feil overføring

VoksenplanterBlomsten vokser ganske raskt, og røttene går raskt over gryten. Sørg for å transplantere det på en riktig måte. Former spathiphyllum av de såkalte “barnene”. Men han liker ikke tvungen separasjon. For beredskap er det bedre å vente til “babyen” fullmåter og blir en selvstendig plante. Etter dette skal den formede busken bli transplantert i en separat pott.

Related  Lawn aerator – din pålitelige assistent

En sunn plante med rikelig blomstringVed planting eller planting av spathiphyllum, bør jorda velges litt sur, dette vil fremme en god utvikling av planten. Det er verdt å bo på en slik blanding: humus, blad, torv, skogaktig land. Forholdet skal være 1: 1: 1: 2. Også for forbedring legges kull. Det må være god drenering. For løsning er det godt å legge til tømmer eller nålebunn. Hvis substratet er tett, vil røttene være dårlig forsynt med luft, og på grunn av dette vil anlegget utvikle seg dårlig.

Velg en pot for spathafillum slik at den ikke er stor for roten. Blomstring skjer bare når blomstens røtter helt opptar hele plassen i potten.

Erfarne husmødre kjenner metoden til å lage blomstret spathiphyllum. De hevder at hvis du kutter gamle unødvendige deler, så må det skape nye blomsterstillinger så raskt som mulig.

Hvis du følger anbefalingene for omsorg for spatefillum, så vil han til gjengjeld takke deg med en fantastisk blomstring.

Nyanser av omsorg for spathiphyllum – video