Hur planteras och odlas jordgubbar från frön själv?

Jordgubbe under filmenSkörden av jordgubbar, liksom någon annan fruktodling, beror på plantans kvalitet. Därför är det mycket viktigt att plantera frön, noggrant övervaka deras vattning och utfodring. Plantering jordgubbar frön blir allt mer populärt, men eftersom det är mycket nyckfull anläggning, utsäde jordgubbar plantor kräver mycket noggrann uppmärksamhet.

Den nödvändiga kunskapen om att odla jordgubbar från frön

Innan plantorna växer jordgubbar, måste beväpna sig med nödvändiga kunskaper för plantor unisont steg förblev plantor stark och inte växa, och med tiden transplanterades i marken.

Att odla plantor av jordgubbar bör du veta:

 • Såningstid. Korrekt när man planterar jordgubbar på plantor? De börjar sova i slutet av februari – början av mars. Vid den här tiden, medan plantorna fortfarande är hemma. Omsorg för henne kommer att vara permanent och full. Med början av säsongen, i slutet av maj – början av juni är plantorna redan starka för att landa på en permanent tillväxtplats.
 • markenJordberedning. För att odla plantor av jordgubbar är det nödvändigt att jordtypen ska blandas – bördig och samtidigt lysa. Dessa egenskaper beror på blandning av följande ingredienser: torv, sand och gräs. 50% av torrmarken läggs till 25% av de återstående komponenterna.
 • Skillnader i frön:
  1. På frömarknaden finns många sorter av smågröna jordgubbar. Deras kostnader är inte så stora, så de är tillgängliga för den genomsnittliga konsumenten.
  2. Att plantera frö av jordgubbar på plantor kan du använda frön av din egen produktion, som samlas in från sorter som inte är hybrider. Då kommer avkomman att ha samma egenskaper som föräldrarnas buskar. Men innan de planteras är det nödvändigt att genomföra tester och välja de bästa sorterna och proverna.
  3. Butiker av storbärs jordgubbar är också representerade i butiker, men deras kostnader är ganska höga. Behovet att ha starka och friska växter med stora och välsmakande bär lockar dock trädgårdsmästare och lastbilsbönder.

Förberedelse och sådd av jordgubbe frön och ökning i spiring

Att plantera jordgubbar med frön på plantor kräver förberedelse. Det omfattar aktiviteter som förspiring. Detta gör det möjligt att kontrollera spiring av frön och avvisande av defekta frön.

Vatten för blötläggning används antingen regn eller smält snö, och det måste ändras flera gånger om dagen.

plantor av jordgubbeDetta bidrar till förstörelsen av spirande hämmare, som påverkar embryotillväxten. Frön läggs ut på toalettpapper eller filterduk i ett tunt skikt på plattor som måste placeras i en cellofanpåse för att skapa ett särskilt vått mikroklimat. Denna design bör installeras på en varm plats, tillgänglig för solens strålar. Vid sådd av plantor av jordgubbar från frön måste du starta processen med sittplatser.

Du kan ta tag i frön som har blivit utsäde med en tandpetare eller en skärpad match. Tara för plantor kan fungera som en vanlig låda, plastkoppar eller torvkrukor, fyllmedlet i vilket måste vara lös jord. Det är lämpligt att använda jordgubbar av cassetteplanta, där det inte är nödvändigt att mäta avståndet mellan plantorna. Frö i tankfrön bör fuktas och läggas i kylskåp under en period av flera veckor, och först då kan du placera dem på ett varmt ställe.

Såningsprocessen kan utföras i två versioner:

 1. Den beredda jorden måste hällas i en behållare, jämnas och komprimeras med en planka. Skär sedan spåren i vilka du behöver placera fröna med en våt match eller pincett. Avståndet mellan fröna ska vara minst 2 cm. Om flera frö sorter planteras i en behållare måste raderna undertecknas.
 2. På jorden, hällt i en behållare läggs ett skikt av snö ca 1 – 2 cm tjockt på den. Räta frön läggs på den med jordgubbar. I det här fallet fungerar fysiklagen, snö smälter i vattnet och drar frön med sig. Om några frön kvarstår på ytan, kan de slipas på toppen.

behållare med plantorYtterligare vård för båda alternativen är inte annorlunda. För att utesluta erosion av marken under bevattning måste den framställas från en sprutpistol. Efter noggrann fuktning av marken ska behållaren täckas med cellofan eller glas så att fuktindunstningen minskar. Men glöm inte att lufta. Vilket bör utföras regelbundet.

Huvudvården för groddfrön är tillräcklig belysning. Dessutom bör man komma ihåg att det bör finnas mer ljus vid en högre temperatur. Detta gäller rum där solens strålar tränger in och värmer endast en sida av behållaren vänd mot fönstret. För bättre belysning måste du använda speciella lampor som simulerar solljus. Och ju ju mer värme och ljus där är desto mer fukt förångas, och därför är det nödvändigt att se till att marken och plantorna inte torkar ut.

Plantera plantor av jordgubbar på en permanent tillväxtplats

När plantorna växer är det nödvändigt att utföra vissa aktiviteter så att groddarna är starka och starka. Periodiskt måste du gräva upp groddar och förkorta det övervuxna rotsystemet. Om frön planterades i en gemensam behållare, måste de planteras i separata krukor, så att rötterna inte sammanflätar varandra.

Två månader senare, efter växande plantor av jordgubbar från frön, måste du tänka på tiden för att plantera skotten i öppen mark. Men innan de behöver tempereras så att växterna inte börjar bli sjuka från ett ovanligt klimat. Påbörja i förväg att ta ut behållarens öppna luftar med plantor och lämna först i några minuter och sedan i timmar.

Varianter av landning kan skilja sig från, det kan produceras i slutet av maj, men sedan i växthusförhållanden, d.v.s. under cellofan. Tja och om att plantera i juni, då på en öppen mark, utan någon uppvärmning.

Bush jordgubbsplantor redo för plantering i öppen mark, om den har inte mindre än tre broschyrer, varav två ska vara väl utvecklade, och det tredje kan vara rudimentär.

Om hur man planterar plantor av jordgubbar korrekt, vet vi redan. Nästa steg är landningen på det öppna marken. För detta är det nödvändigt att göra spår i jorden upp till 10 cm djup, vilket bör vara mer med flera centimeter än koppens höjd.
Om plantorna är i en plastkopp, är det bättre att inte skaka ut det. Och klipp av från sidan och dra försiktigt ut hela spiran med rotsystemet.
Tja, om plantorna är i en torvkopp. Det måste blötläggas före plantering. Efter att ha tappat spiran i hålet, sprinklar jorden försiktigt tillväxtrotorna och komprimerar ovanifrån.

Om landningen på den öppna marken gjordes på våren. Att trädgårdsmästare kommer att kunna smaka bär från en ny gröda i sommar. Även om det inte kommer att vara lika rikligt som i de följande åren. Generellt kan plantorna planteras före sommarens slut, d.v.s. augusti. Det kommer naturligtvis inte finnas en grödan i år, men nästa år kommer alla ansträngningar att belönas med rikligt bärande frukt.

Video: plantering jordgubbar frön för plantor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector