Kyllingegg i en inkubatorVed ankomst av våren vil eiere av husholdningsplottene motta ung vekst og oppdatere antall kyllinger, ved hjelp av dette formål en spesiell enhet – en inkubator. En viktig parameter er temperaturen i inkubatoren for kyllingegg, da resultatene av avl og hunn av høner avhenger av det, og dermed kvaliteten på egne egg.

Forberedende stadium

Kontrollerer egg for befruktningEliminering av fjærfe kan gjøres av enhver bonde som ikke engang har erfaring i denne saken. Tross alt er utseendet på små kyllinger i verden ikke bare en hyggelig begivenhet, men også en god materiell støtte. Hvis ønskelig, ved å øke antall lag, kan du tjene penger ved å selge egg.

For at de forberedende tiltakene skal lykkes, er det nødvendig å observere temperaturregimet i inkubatoren for kyllingegg. Kvaliteten på den innsamlede avkom – dens overlevelse og helse er avhengig av kvaliteten på det oppsamlede materialet og på overholdelse av betingelsene for varmenes regime, fuktighet, samt overholdelse av ventilasjon og sving.

Egg som dukket opp på kyllingen om kvelden og om natten (fra kl. 20.00 til 8.00) er uegnet til bruk i inkubatoren, de er usannsynlig å bli befruktet. Det er bedre å velge egg som er lagt ned ved middagstid eller lunsjtid.

Utvalg av kyllingegg til inkubasjon er ikke forskjellig fra reglene for valg av gås, and og kalkun egg.

Overholdelse av regimet

For å forstå egenskapene ved å lagre egg i inkubatoren og observere optimale forhold, er det viktig å være oppmerksom på en slik parameter som temperaturen i inkubatoren for kyllingegg. Tabellen nedenfor inneholder verdiene for de optimale parametrene som bidrar til den sunne, fullverdige avkom.

Inkubasjon av kyllingeggInkuberingsprosessen er betinget oppdelt i 4 trinn, varigheten av hver av dem er fra 1 dag til en uke:

  1. I den første fasen (fra 1 til 12 dager) blir den fremtidige kyllingen dannet.
  2. På den andre – de neste 4-5 dagene er prosessen med dannelse.
  3. Den tredje fasen begynner på dag 18 og varer til barnets knirk vises.
  4. På siste stadium (20-21 dager) spres babyer aktivt gjennom overflaten av skallet.

Related  Drikkeskål for bier og hvordan man skal ordne det

Utvikling av et kyllingeggembryoPå hvert av disse stadiene er det svært viktig å opprettholde riktig temperaturparametere som lar deg observere inkubasjonsregimet. Avhengig av dannelsen av kyllingen, varierer parametrene for temperatur, luftfuktighet og spesifikasjoner for ventilasjon.

Før det legges i skuffene, oppvarmes eggene til + 25 ° C, denne romtemperaturen. Da vil temperaturregimet gradvis endres. Figuren viser endringene i betingelsene for inkubasjon av kyllingegg etter dager.Arbeidsplan for inkubasjon av kyllingegg

Den første fasen

Figuren er 37,6 til 38 C (i de første 3-5 dagene er det likevel mer – + 38,3 C, og deretter begynner å avta gradvis) i tørr pære og vått på dette tallet bør være + 29 C, fuktighet størrelse – mindre enn 65-70%. På dette stadiet skal eggene roteres hvert par timer. Under naturlige forhold gjør kyllingen det av seg selv. Noen inkubatormodeller har et innebygd svingalternativ.

Å gjennomføre slike prosedyrer er nødvendig for å unngå veksten av embryoet til veggen, dette vil medføre død.

På dette tidspunktet trenger embryoen de mest behagelige “værforholdene”, ettersom embryoens kropp utvikler seg, og dens fullstendige formasjon finner sted. Ikke trenger å lufte eggene.

Den andre fasen

KjøleeggTemperaturindikatoren i kuvøsen til kyllingegg er noe redusert – +37,5 С. ​​Vri og skift eggene minst flere ganger om dagen, fuktighetsindeksen er redusert til 55%. Egg blir kokt denne gangen 2 ganger om dagen, i 5 minutter.

Den tredje fasen

I løpet av denne perioden er alle prosesser underlagt luftcirkulasjon, siden det er økt metabolisme og gasser. På dette tidspunktet er hele plassen inne i egget fylt med et embryo, og fra innsiden kan det allerede høres peke. Temperaturen for inkubering av kyllingegg i inkubatoren skal være + 37,5 C. Ventilasjonen utføres 2 ganger daglig, hver gang i 20 minutter.

Fjerde etappe

På det er det nødvendig å skape alle forhold for den siste perioden av avlskyllinger. Temperaturen er litt redusert til + 37,2 C, på et vått termometer bør temperaturen i inkubatoren for kyllingegg være 31 C. Luftfuktigheten bringes til 70%.

Related  Det är intressant att veta hur bin gör älskling

Konklusjonen av kyllingene begynteVarmeproduksjonen skal økes, hvis det er mulig, er det nødvendig å maksimere ventilasjonen. Egg skal ligge på sine sider, med hensyn til en viss plass, ingen omkastning er gitt. Kyllingen produserer en rolig monotont lyd som indikerer sin normale tilstand. Lufting utføres 2 ganger om dagen, i 5 minutter.

Tilbaketrekking av kyllinger

Kyllingen lukenIncubator temperatur ved utledning kyllinger skal beholde de samme temperaturindikatorer, og de bør være fra 37 ° C til 37,5 ° C skravert damer etter tørking er fjernet, og et separat direkte mateanordningen for den første og ytterligere oppvarming.

Hva er viktig å vite

Målinger utføres hver 2-3 timer på eggets overflate. For måling er det nødvendig å feste en kvikksølvball i nærheten av nougat hvor embryoen er plassert. Basert på tabellene må du sammenligne dataene med de som du mottok. Hvis overoppheting observeres, er det nødvendig å redusere temperaturindeksene så snart som mulig, ellers vil embryoen ikke overleve.

Spesiell oppmerksomhet bør gis i andre halvdel av inkubasjonsperioden, siden om sommeren kan lufttemperaturen nå + 30 C eller mer, er det stor risiko for at eggene blir overopphetet. I dette tilfellet er det nødvendig å avkjøle luften ved å blåse, men eggene trenger ikke tas ut av inkubatoren. Prosedyrets varighet er opptil 40 minutter, til ønsket parameter er nådd på overflaten.

kyllingEn hjemmetemperatur-inkubator for kyllingegg er en effektiv enhet som gjør at du kan få antall kyllinger i optimale og naturlige forhold.

Den ideelle modusen for inkubasjon av kyllingegg – video