Växande broilers hemmaNär det gäller broilers menar de köttorienterade kycklingar, som kännetecknas av höga växthöjder, stora storlekar och utmärkt kött som är lämpligt för stekning.

Hur man organiserar odling, vård och utfodring av slaktkycklingar är ett ökande antal fjäderfäbönder intresserade. Och det här är inte förvånande.

På bara 7-8 veckor växer fågeln till 1,5-2,5 kg, vilket med rätt inställning för den varma säsongen, även i en liten gård, gör att man kan odla 1-2 partier kycklingar.

Särdrag hos växande kycklinghöns

Med en ordentligt utvald kost blir fågeln snabbt i viktAtt kycklingar av slaktkycklingar raser och kors har rättfärdigat uppdraget, de behöver kompetent lämnande och noggrant samlat upp kost. Om fjäderfäet inte används för odling odlas hönorna höns hemma i högst 70 dagar. Då faller fågeln fysiologiskt i viktökning, men foderintaget förblir på samma nivå, vilket innebär att fångsten från en sådan bestånd faller kraftigt.

I fjäderfärdens jordbrukares kännedom när slaktkycklingar odlas är vårdens omsorg och utfodring. Och sedan, och en annan är nödvändigt att upprätta en första dagen kycklingar på gården, eftersom förseningen är ofta orsaken, om inte döden, så försvagas, dvärgväxt och smärta befolkningen.

Under hushållsbruksförhållandena är slaktkroppar inrymda i fjäderfähus på djupt strö eller använd cellinnehåll.

I det första fallet bör boende för broilers skyddas mot yttre väderfaktorer och golven är varma och torra. Som en kull är det mest lämpligt att använda sågspån, som torkas bra i förväg. Du kan ta andra material för att säkerställa en konstant torrhet, renhet och löshet på golvbeläggningen.

Innan du fyller kycklingarna:

 • rengör, desinficera och torka huset;
 • golvet är täckt med ett lager av slakad kalk med en hastighet av 0,5-1,0 kg per kvadratmeter;
 • toppa sågspånet med ett lager på upp till 10 cm;
 • skapa förutsättningar för att hålla luftfuktigheten vid 60-65%
 • ge en konstant ventilation av rummet;
 • upprätthålla en lufttemperatur på 26 ° C;
 • ge 24-timmars dagsbelysningsbelysning.

På kvadratmeter med denna metod att odla slaktkycklingar bör kycklingar vara högst 12-18 fåglar.Broilers på sommaren aviary på gräset

Related  Går i gården av ankan Favorit

Medan broilersna är små och deras egna termoregulering är ofullständig, behöver de en förhöjd lufttemperatur på ca 26-33 ° C. Efter 20 dagar kan luften i fjäderfähuset kylas till 18-19 ° C. Det är viktigt att säkerställa att fågeln är bekväm, annars är för kall och överdriven varm luft påverkar kycklingens tillväxt och välbefinnande. Försummelse av reglerna för att hålla fjäderfä hotar att bekanta sig med symptomen på sjukdomar hos slaktkycklingar och behandling av en dåligt växande besättning.

Konsumtionsnormer av broilers av torrfoderAtt växa i burar, i synnerhet en flervägd struktur, gör det möjligt att spara området i huset avsevärt, för att förenkla sin hygieniska bearbetning och att kontrollera utfodring av kycklingar. Samtidigt liknar temperatur- och fuktighetsregimen, liksom det genomsnittliga dagliga intaget av foder, som de som är på kullen.

Uppfödning, vård och utfodring av slaktkycklingar påverkas starkt av belysning av celler eller fjäderfähus. Under dagen äter fågeln aktivt och rör sig. Ju mörkare i rummet, ju mer trög är tillväxten av kycklingarna.

Därför, inom 14 dagar efter födseln av nestlarna, organiseras 24-timmars belysning för boskaparna, och sedan går de gradvis vidare till den naturliga regimen.

Matning av slaktkycklingar hemma

Dricksvatten i buretDet räcker dock inte att skapa lämpliga förhållanden för kycklingar och ge dem rätt mängd foder. För att få en stor, välfodrad fågel så snart som möjligt är det viktigt att välja en balanserad, åldersorienterad kost.

Vad ska du foder köttfärs kycklingar? Denna fråga är mest relevant för alla nybörjare och erfarna fjäderfäbönder som inte tidigare har stött på att odla en sådan fågel. Hushållens trädgårdar använder ofta användningen av våt och torrfoder av egen förberedelse.

De första veckorna av kycklingens vistelse på gården matas med våta bröst baserat på kokt ägg, hirs, krossad havre och vete, vilket står för drygt hälften av det totala foderintaget. Från 3-veckors ålder introduceras kokta potatis i menyn, ersätter dem med högst en femtedel av spannmålen.

Related  Vi lager bur for vaktler med egne hender

Förvämning av små kycklingarVi bör inte glömma proteinföda, som låter aktiv tillväxt av muskel och benmassa. För detta ändamål får fågeln stallost, curdled mjölk och andra mejeriprodukter. Källan av animaliskt protein från 10-åringar är fisk och kött-och benmjöl. Dessa produkter ska ges första 5-7 gram per dag per capita, och sedan öka förbrukningen två gånger.

Inmatning av slaktkycklingar i hemmet innebär användning av proteinrika växtprodukter, inklusive tårta från solrosfrön, alla typer av tårtor, strimlad frön av baljväxter.

Vitaminiserad broilermatFrån en tre-dagars ålder behövs gröna matar för slaktkycklingar. På vår och sommartid – det här är ett ljuvligt gräs, trädgårdar, hackade morötter för 3-5 gram per kyckling. Under den kalla perioden, när det inte finns tillräckligt med färska gröna, införs inte mer än 2-5 gram växtbaserad mjöl och korn eller andra spannmålsprodukter i kosten.

En överflöd av växtbaserad mjöl i sternen kan orsaka diarré hos slaktkycklingar, vars behandling innebär en obligatorisk korrigering av menyn, användningen av antibiotika och andra droger.

För att förhindra problem med matsmältning ges slaktkroppar:

 • varannan dag, som en drink, en rosa lösning av kaliumpermanganat;
 • fint grus med en diameter av högst 5 mm, vilket aktiverar tarmarnas arbete och förbättrar spjälkning av spannmål och andra matar till slaktkycklingar.

Från 5 dagar får fågelen ett krossat skal, men inte sand, och krita med en hastighet av 2-3 gram per kyckling. Mineralfoder och grus blandas inte med andra delar av kosten och hälls i separata behållare, ständigt belägna i fjäderfähuset.

BröstvårtorRent vatten vid rumstemperatur i fjäderfä måste hållas ständigt. För att utesluta utvecklingen av patogen flora och utvecklingen av tarm- och andra infektioner tvättas och disinfekteras disken regelbundet.

För bättre tillväxt och förebyggande behandling, med de första symptomen och behandlingen av kycklinghönsjukdomar, ges unga kycklingar vitamintillskott. Sedan femte dagen har menyn praktiserats med hjälp av oljelösningar av vitaminerna A, D och E, vilket undviker överdosering av de använda läkemedlen.

Related  Symtom på lekhöns sjukdomar och reglerna för deras behandling

Bärbara burar för broilersHur många gånger om dagen och hur man matar köttkyllor hemma? En fågel får inte uppleva en matbrist under hela sitt liv. De första 7 dagarna av höns ska få mat minst 8 gånger om dagen, då fågeln matas var fjärde timme. Under den tredje veckan är antalet måltider anpassat till fyra, och från en års månad matas broilers morgon och kväll.

All våtmat för slaktkycklingar är kokt så att fågeln äter dem i 30-40 minuter.

Om fjäderfäet kommer att hållas varmt för längre tid är det möjligt:

 • surgöring av produkter;
 • insemination av deras ägg med insekter
 • utveckling av patogen mikroflora.

Alla dessa faktorer orsakar oftast kycklingbroilers att utveckla diarré, vars behandling försvagar boskapen och minskar tillväxten.

Användning av blandade foder till kycklinghöns

Granulerat foder för broilersFör att intensifiera viktökning, använder vi idag färdiga och hemlagade blandfoder som helt uppfyller fågelns fysiologiska behov. Särskilt bra resultat ger en sådan diet de första fyra veckorna.Sammansättning av blandat foder

Klarblandade matar för slaktkycklingar varierar i partikelstorlek och sammansättning. Ofta används ett trefasmatningssystem som är utformat för alla åldrar kycklingar från födsel till slakt.

Även om sådana blandningar är dyrare än hemlagad sömnad förbättrar de avsevärt indikatorerna för växande boskap, förenklar vård av slaktkycklingar, deras växande och utfodring och kontroll av matintag.

Växande broilersI det inledande skedet bidrar foderet till att stärka immuniteten, skapa alla förutsättningar för god hälsa och snabb tillväxt av fågeln. För detta ändamål ökar kosten mängden mineraltillskott, kosten är byggd på lättanordnade komponenter.

Under aktiv tillväxt är blandat foder för slaktkycklingar en källa till protein, kalcium, vitaminer och fetter, vilket säkerställer snabb tillväxt av skelettet och uppbyggnad av muskelmassa. Före slaktblandningen blandas efterbehandling för att förbättra fettheten.

Växande kycklingar av broilers i burar – video

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6