Arbeiderens biBierrasene som finnes i dag i verden, har dukket opp som et resultat av naturlig og kunstig utvelgelse, startet av folk under utviklingen av biavl og biavl.

Som et resultat av insekter, som bor i ulike deler av verden er ikke bare i mange eksterne funksjoner, har den sin egen temperament, motstandskraft mot sykdommer og parasitter, samt produktiviteten av purker og, selvfølgelig, evnen til honning.

Tegn på bier av forskjellige raserVelge en rase av bier til apiary bør birøkter starte fra en kombinasjon av alle disse funksjonene og forholdene i spesifikke klimatiske forhold. Sørlige arter av bier, for eksempel vise seg utmerket fôrhøstere honning, men vil ikke være i stand til å overleve den lange vintre i nordområdene, så vurdere sine positive egenskaper er lite sannsynlig å sette pris på.

I Russland, som ligger umiddelbart i flere klimasoner, har flere raser av honningbier som tilhører arten Apis mellifera blitt anerkjent.

Breed arter - grå fjell kaukasisk, gul kaukasisk, italiensk, karpatiskBierfamilier: 1-grå fjellagt kaukasisk; 2-gul kaukasisk; 3 italiensk; 4-Carpathian

Men med så mange valg, er det noen nyanser. På engen, hvor flere dusin planter blomstrer samtidig, vil den sentrale russiske bien ligge langt bak honningen for kaukasiske slektninger.

Men hvis siden apiary vil være, for eksempel, bokhvete felt, eller plante en annen kultur, bie anlegg, det er den sentrale russiske rasen av bier vil være ute av konkurransen på grunn av den iboende engasjement for å ta imot en bestikkelse fra en plante til slutten av blomstringen. Kaukasiske honningbier er mindre oppsiktsvekkende og arbeider hardt hvor det er det minste hintet på nektar.

Beskrivelser og bilder av biraser vil bidra til å få en ide om visse insekter, deres evner og særegenheter.

En mørk europeisk eller mellomstorsk bierase (Apis mellifera mellifera)

En mørk europeisk eller mellomstorsk bierase (Apis mellifera mellifera)Aboriginal for Nord- og Sentral-Europa skiller arten av bier mørkegrå, uten et snev av gul farger. Dette er et faktum, så vel som utbredelsen av det på territoriet til de sentrale regionene i Russland og bestemt navnet på bierrasen.

Disse er store nok insekter, behagelige biavler som er resistente mot sykdommer og utmerket evne til å overleve de frostige lange vintrene, i dvalemodus opptil syv måneder av året. Uterus av denne rasen for en dag kan utsette opptil tre tusen egg, noe som sikrer en rask forandring av generasjoner og familiens vekst. Samtidig er europeiske honningbier ikke utsatt for sværdannelse og er ganske fredelige. Imidlertid er de synlig nervøse hvis biavlen viser dem uaktsomhet eller tillater for grov, skarp forstyrrelse i bikens anliggender.

Bier lå honningSærlig insekter forpliktelse til å samle bare en honning planter på den ene siden gjør det mulig å få deilig monokulturell honning, for eksempel, akasie, bokhvete, lindetrær og andre planter, men på den annen side, fører til en forsinkelse av overgangs bier er nesten visnet avlinger i ny og bedre honning planter.

Oppbevaring av den mellom russiske bierfarten begynner fra toppen av skroget eller butikkene, og først da vises lagre i brødområdet.

Grå fjell Kaukasisk biras (Apis mellifera caucasica)

Grå fjell Kaukasisk biras (Apis mellifera caucasica)Grå fjellet kaukasisk bee er forskjellig fra den sentrale russiske rasen av bier evnen til å bevege seg raskt fra en honning plante til en annen, større størrelse, men mindre vinter hardførhet. Denne befolkningen er stort sett funnet i de sørlige delene av landet, spesielt populære i apiaries av Nord-Kaukasus og Foothill områder.

Related  Romanovras får lägger på pälsrockar

Uterus av et grått fjellbi kan legge til side et halvt tusen egg. Og i dagene med den mest intensive samlingen av honning for bestikkelse fra en bikube, flyr selv bier, andre ganger opptatt med å ta vare på den fremtidige generasjonen. Grå kaukasiske bier er rekordholdere blant honningkamrene langs tungen og når 7,2 mm.

Denne rasen av bier er preget av et tidlig fly fra bikube og en veldig sen kvelds retur. Insekter er ikke redd for tåke og duskregnet, selv i en slik ikke den mest egnet for bier vær, fortsetter de å samle inn, og er ikke uvillig til å profittere på bekostning av uforsiktig fyr.

Priokskaya utvalg av mellomstore russiske bier

På grunnlag av de kaukasiske gråinsekter og den sentrale russiske bierbenen ble en mellomliggende art kalt Priokskaya. Disse honningbier er Chet mindre enn kaukasiere, snabel lengde, bedre tilpasset deres kalde russiske vintre, mer motstandsdyktig mot sykdom og lite aggressive. Utad, ligner denne bienesartene sine fjellforfedre. I insekter finnes de fremherskende gråfarger, gule markeringer bare av og til, på de øvre delene av magen.

Krajina rasen av bier (Apis mellifera carnica)

Krajina rasen av bier (Apis mellifera carnica)Bier fra Kraina og Kärnten mottok europeisk berømmelse for mer enn hundre år siden. Et karakteristisk trekk ved disse insektene har ikke bare blitt en utrolig ro, men også evnen til å raskt og effektivt samle honning i en kortvarig alpine våren når bestikkelser er ikke fornøyd overflod. I dette tilfellet, i henhold til de bilder og beskrivelser av denne bee arter har god vinter hardførhet og utholdenhet under varme sommerdager. Vedlikehold om vinteren av små familier i Krajina-bi er veldig økonomisk.

Related  Symtom på lekhöns sjukdomar och reglerna för deras behandling

I dag er Krajina-rasen av bier eller carnica, en av de mest populære artene i Europa. Insektet kroppen er preget av en grå-sølvfarget farge. Bier flyr tidlig fra bikuppen, som lar deg få bestikkelser fra den aller første våren. Ifølge statistikken kan bare en tredjedel av familiene svømme, og hvis de starter sitt arbeid i tide, kan de lett gjenopprette sitt arbeidsmiljø. I landbruket er bierrasen vurdert som pollinator for rødkløver. Proboscis når en lengde på 6,8 mm.

Krajina rasen av bier eller carnicaBee-dronningen legger 1,5-2000 egg per dag.

Det vil si at carnica, som en bieravl, kombinerer de beste egenskapene til de grå kaukasiske og karpatiske insekter. Først av alt, når masse honning er samlet, fyller bier honningkaken med brød, og deretter bytter til butikkrammer.

Karpatisk bi (Apis mellifera carpatica)

En annen rase honningbi Europeiske bier i opprinnelsessted og habitat kalles karpatisk. Den fremherskende fargen i fargen på bikiniens bee er grå. Insektet har en lang, opp til 7 mm proboscis, en god vinterhardhet, en fredsbevisende karakter og et lavt sukkerinnhold i honning. Uterusen til denne bienesorten ligger opp til 1800 egg per dag.

Karpatisk bi (Apis mellifera carpatica)Blant egenskapene til rasen inkluderer tidlig beredskap av arbeiderbier for å samle honning. Imidlertid har en masse av positiv kvalitet karpatiske bier en rekke mangler. Til dem har en tendens til å tilegne seg andres bestikkelse, hvis det er en mangel i distriktet blomstrende honning planter, samt fravær av motstand i å trenge inn i strukturen voks møll.

Den italienske rasen av honningbier (Apis mellifera liqustica)

Den italienske rasen av honningbier (Apis mellifera liqustica)Rasen av bier til sør i Europa, sammenlignet med andre slektninger har en gylden farge, den høyeste fruktbarheten av queens er opp til 3500 egg per dag, utmerket sykdomsresistens og lav sannsynlighet for svermende.

Den sydlige opprinnelsen til denne biergenen har bestemt ikke for høy frostmotstand av insekter. Men bier av det italienske sorten bytter raskt fra honning til medon, søker de mest lønnsomme bestikkene, og også ekstremt rent.

Dyrking av den yngre generasjonenDet store antallet egg som legges av livmor forutbestemt en funksjon som må tas i betraktning når man arbeider med insekter. Brekken til denne rasen er viktig, og med en liten mengde honningkolleksjon kan biene gi alle bestikkelsene til den yngre generasjonen.

Related  Låt oss ta reda på vad du ska mata på hönsna för

Asiatiske honningbier

Europeiske insekter som tilhører arten Apis mellifera, er ikke vidt distribuert i Asia. Her har det i mange tusen år vært en by av bier og en tradisjon for biavl og biavl.

Asiatiske honningbierI dag teller eksperter opptil ni bierarter, som er urfolk til den asiatiske delen av verden. Blant dem er de mest kjente og interessante: Apis dorsata, Apis cerana, Apis florea.

Himalayan Mountain Giant Bee Apis dorsata laboriosaEn lys representant for biafamilien er den himalayanske fjellkjempens apis dorsata laboriosa med en mørk mage dekorert med tynne hvite striper. Denne rasen lever på bratte bergarter, hvor den bygger store honningkamper av europeiske dimensjoner opp til 160 og en bredde på ca 80 cm.

Bortnik arbeiderbirøkter arbeider i slike forhold, blir det beslektet med arbeidskraft extremals klatrer til en risiko ikke bare falle fra stor høyde, men også angrepet massene er ikke de vennligste Himalaya bier.Dverg asiatisk bi eller Apis florea dverg

En dverg asiatisk bi eller Apis florea-dverg bygger honeycombs på trær eller busker. Den beskjedne størrelsen på insekter, først beskrevet i det attende århundre, tillater oss å si at disse biene er en av de minste ikke bare i Asia, men også på hele planeten. I et år kan familien av disse honningbinaene ikke samle inn mer enn et kilo honning, men samtidig forsvarer de fast deres reder og er verdsatt i landbruket som insektsbestemmere.Kinesisk voksbi eller Apis cerana.

En lik konkurrent av det europeiske, honningbi kan betraktes som en kinesisk voksbi eller Apis cerana. Denne arten av indiske eller himalaya bier er utbredt i de fleste regioner i Asia. Disse insekter forekommer også i det russiske fjerne øst. For eksempel, i Primorsky Krai denne rasen av honningbier inkludert i Red Book kan ses av og til i skogsonen.

Breed Species – video