Bun på artificiell utfodringKaniner kaniner är intresserade av frågan: “Hur matar kaninerna utan kanin?”. När allt kommer omkring, när de avelar avkomman, möter de ofta att kvinnan av någon anledning antingen vägrar avkomman eller inte kan ge honom tillräcklig näring. Det är ganska svårt att mata kaninen utan kaninen på egen hand.

Barn utan modermjölk är dömda från de första dagarna av livet. Men förtvivla inte, ordentlig vård och konstgjord näring hjälper till att sätta dem på fötterna. Som ett resultat kommer starkare, friska kaniner att svara dig med tacksamhet – ett vackert utseende.

Kaniner: vård i de första dagarna av livet

Kaninen kastade nyfödda barnBarn föds helt naken och blind, börjar lite fuzz att täcka kroppen först efter 5 dagar, ögonen bara på 10: e dagen i livet. Vikten av nyfödda djur är bara 90 gram, men efter en vecka med korrekt vård och matning börjar de öka i storlek och gå ner i vikt. Därför kan moderns vägran från avkomman leda till irreparabla konsekvenser – avkommans död.

Vad matar kaninerna i detta fall för deras fulla och aktuella utveckling? En individ, beroende på ålder, dricker 5-10 ml av blandningen per dag. Efter en tid ökas delen till 20 ml. Nyfödda behöver matas upp till 4 gånger om dagen, eftersom de ännu inte har färdigheter att äta.

Artificiell utfodring av kaniner: hur man byter mjölk hos en kvinna?

Konstgjord matning hjälper till att växa kaninerOm nyfödda inte kan ta emot bröstmjölk, då kan du prova några andra alternativ:

  1. Gets naturlig färsk mjölk, liknande i komposition till kanin, men något underlägsen i fetthalt.
  2. Konstgjorda blandningar för djurfoder innehåller alla nödvändiga näringsämnen och vitaminer.
  3. Du kan använda en blandning för spädbarn, representerade i ett stort antal apotek i nätverket.

Related  Värdet av temperaturen i inkubatorn för inkubation av kycklingägg

Foder baby kaninen

Vård av barn efter deras födsel

För att ge ström, är en spruta eller pipett perfekt. Topp uppfödare rekommenderar sjuksköterska kanin 20 gram spruta utrustad vid slutet av gummi pipettspetsen med små hål. Ta hand om kaniner under de första dagarna av livet bör vara permanent. Det är bättre om de föräldralösa barnen är i ett varmt, bekvämt rum.

Kaninen suger aktivt mjölkVid utfodring kanin försiktigt ta händerna och placera i munnen spruta långsamt injiceras eller mjölkblandningen, förvärmd till 37 grader så att det inte kvävs. Ingenting kommer att hända om det första försöket misslyckas, som du skulle vilja.

De unga börjar i första hand att ta emot mat på ett så ovanligt sätt. Ge inte mer än 1 ml mat åt gången, den nyfödda magan bör inte översvämmas. Om försöket misslyckas, upprepa igen, och snart kommer unga människor att lära sig att äta rätt. Och frågan: “Hur matar du kanin kaniner utan kanin?”, Du kommer inte längre vara intresserad.

Innan du börjar mata, behandla dina tummar mage mjukt material fuktat i varmt vatten, men tryck aldrig på det. Du måste börja från naveln med en smidig övergång till bakpoten. Detta görs för att rengöra kaninerna från avföring, eftersom de inte kan slicka sig, det gör dem alla kvinnor.

Artificiell utfodring av kaniner kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Förbered blandningen i en ren behållare. Efter avslutad matning, glöm inte att torka med en mjuk trasa.

Vuxna kaniner äter balanserad matOm de övergivna kaninerna är 20 dagar, är det inte ens värt att tänka på vad de ska mata, för de äter redan från den tiden. Som toppdressing kan du använda hö, mata i granulat, morötter. Men mjölk bör inte uteslutas från kosten, det borde vara närvarande fram till slutet av den första månaden av individens liv.

Related  Raser av kjøtt og eggekyllinger

Vad matar kaninerna och utfodringsfrekvensen, beroende på ålder

Kaniner äter gräsNär individen växer upp förändras mängden bete och dess volymer:

  1. Under de första 7 dagarna av livet – 2 ml för utfodring. Ge den rekommenderade dosen flera gånger om dagen. Om husdjuret äter mycket mindre, bör den nödvändiga mängden mjölk matas 3-4 gånger.
  2. I åldern 7-14 dagar: 5-7 ml flera gånger om dagen. Innan matning och efter en lätt magemassage görs, för bättre matsmältning av mat.
  3. Under 2-3 veckor av livet, 7-13 ml av blandningen 2 gånger om dagen. Men nu kan du gradvis introducera fast mat – hö i form av granuler och lödmedel med enkelt vatten.
  4. Kaniner i 20 dagar än att mata nu? Samma mjölk, men öka dosen är redan upp till 13-15 ml.
  5. Vid 6 veckor avviker individen från bröstvårtan. Djuret börjar gradvis gå till en fullvärdig diet. Vid den här tiden är det nödvändigt att titta på hur djuret uppfattar en eller annan av maten, samtidigt som man inte glömmer bort dess matsmältning.

Vad matar kaninerna i en månad?

Pet äldre, starkare och förstärktes, nu överge vi mjölk eller blandning och fortsätt till en fast höggradig livsmedels – granuler, grön bete, havregryn flagade, hö, som bör vara alltid torr och fräsch, utan svamp såsom mögel och röta . Barnet ska alltid ha tillgång till rent vatten.

Hur matar kaniner utan kanin? Var tålamod, eftersom vård av barn kräver mycket tid och kunskap.

Hur matar du kanin – video

Del 1

Del 2