Kanin drikker vannHver oppdretter vet at det er ganske vanskelig å plukke gode drikkere til kaniner. Det er viktig at kjæledyr har konstant fri tilgang til drikke, og drikkene til kaniner er pålitelige og komfortable, lett fylt med vann og forhindret i å bli forurenset. Rent vann er en av de viktigste betingelsene for dyrking av friske personer.

Les artikkelen: hvor deilig å lage en kanin?

Hva slags drikkere er der?

For å velge den mest hensiktsmessige drikkekapasiteten, la oss tenke på hvilken type drikker bønder bruker oftest:

 • kopp;
 • nippel;
 • vakuum;
 • automatisk;
 • fra flasken.

Hver type drinker for kaniner har sine fordeler og ulemper. Sammenligning av dem, kan du velge det mest passende alternativet.

Kopp vann tank

Enkel beholder med vannDen vanligste måten i forrige århundre er å vanne kjæledyrene – bare legg en kopp vann i et bur (en bolle, en tinnkanne, og så videre). I dag brukes denne metoden mindre og mindre, da den har flere ulemper enn plusser.

ulemper:

 • Koppdrikkerne for kaniner svinger ofte på grunn av dyrets raske bevegelser langs buret;
 • det blir lett mat, ull og eared livsprodukter, innholdet blir raskt forurenset og blir uegnet til drikking;
 • en invertert bolle frarøver kjæledyr med tilgang til vann, og fukter søppelet, og dette kan provosere sykdommen til hele familien.

pluss:

 • finne en passende kopp på gården er ganske enkelt, så denne metoden er helt kostnadsfri.

brystvorte

Nippel drinkerBruk nippeldrikker til kaniner. Prinsippet for deres handling er basert på det faktum at berøring av ballen til brystvorten, får kjæledyret vann, som kommer gjennom røret fra tanken.

ulemper:

 • om vinteren fryser brystvorten og vanntilgang blir umulig;
 • Kjøpet av en enhet krever noen utgifter.

Related  Diarré hos slaktkycklingar: behandling och förebyggande

proffene:

 • Dyr kan ikke forurense eller helle vann, det forblir alltid rent;
 • du ser væskenivået, og om nødvendig kan du endre det;
 • i en beholder er det praktisk å legge til stoffer eller oppløselige vitaminer;
 • kaniner spiser sparsomt vann, da det ikke spruter, men strømmer direkte inn i munnen;
 • slike drikkeboller til kaniner kan gjøres med egne hender fra improviserte materialer.

vakuum

Vakuumdrikker for kaninerDenne typen oppdrettere gjør seg selv. For å gjøre dette, legg en flaske vann med en nakke ned på beholderen. Samtidig løper en del av væsken ut, og kjæledyr kan drikke den fra bollen. Som drikker, vodichku helles i en beholder.

ulemper:

 • Maten eller søppel kan komme inn i bollen;
 • Flasken kan vende seg om og vannet vil strømme ut;
 • om vinteren er det en sannsynlighet for frysing av vakuumdrikken.

proffene:

 • denne drinker kan gjøres selvstendig;
 • Væsken i flasken forblir ren, helles lett om nødvendig;
 • Fremstillingen av vakuumutstyr tar ikke mye tid.

automatisk

Automatiske drikkeskålerPå store gårder er de vanligste drikkeskålene til kaniner. Med hjelpen gir de vann til dusinvis av individer døgnet rundt. Operasjonsprinsippet er basert på det faktum at fra et stort sentralreservoar blir innholdet matet gjennom rør til boller i bure. Systemet er utstyrt med en flottør, som senkes sammen og væskenivået i tanken, som tillater påfylling av boller i bur med ferskvann.

mindre:

 • å lage en maskin for kaniner krever noen ferdigheter og økonomiske kostnader.

proffene:

 • Når du har satt opp et automatisk vannforsyningssystem, kan du samtidig drikke et stort husdyr, og dette sparer betydelig tid for omsorg for dyr.
 • Fersk og rent vann kommer inn i cellene.

Fra flasken

Drikkeskål av en plastflaskeDette alternativet foreslås å bruke håndverkere som holder hus av dekorative kaniner. I følge handlingsprinsippet ligner utformingen av flasken en brystvorte. Slike drikkeskåler til kaniner med egne hender på bildene og tegningene gjør det enkelt.

Related  Foto og beskrivelse av kalkunraser

ulemper:

 • dyrt oppkjøp av materialer til fremstilling av en enkelt struktur;
 • hvis du gjør brystvorten til kaniner med egne hender fra en flaske for ti eller flere personer, øker kostnadene og tiden for produksjon flere ganger.

pluss:

 • Utstyret gir et hjem dekorativt dyr med en ren drikke når som helst.

Flere måter å lage drinkers med egne hender

Når du har bestemt deg for hvilken type drikker som passer best for kjæledyrene dine, kan du få et spørsmål – hvordan lage en drikkeskål for kaniner selv? La oss henvende oss til råd fra erfarne kaninoppdrettere.

Metode nummer 1

Hvis koppemetoden er riktig for deg, må du ikke gjøre det selv. Det er nok å sette i en bur plast eller metallbeholder, som passer til størrelsen.

For en person er det bedre å velge en bolle mindre, og hvis flere kaniner bor i buret, vil beholderen trenge mer i diameter.

 Metode nummer 2

Hjemmelaget tepedrikkerFor å lage en brystvorten drikker, må du lagre en liten plastbeholder, kjøp en klar tep i kjæledyrbutikken, forberede drikkerne. Deretter helles væsken i flasken, nippelen sår på nakken, hvorpå drikkeskålen er festet på buret. Master Class å gjøre oppmerksomheten din.

Plastbeholdere bør sikres fra utsiden av buret, så kjæledyr kan ikke gnave det.

 Metode nummer 3

Ordning med vakuumdrikkerFor å lage en vakuumdrikker med egne hender, må du lage en plastflaske, en bolle med glatte kanter og holdere. Deretter festes bollen i en høyde på 10 cm fra gulvet (dette er nødvendig slik at dyrene ikke klatrer innover). Over skålen, fest flasken med nakken nede.

Nakken må ikke komme i kontakt med beholderen, ellers vil vannet ikke strømme.

En beholder med vann må festes utenfor dyrets tilgangssone, ellers vil de tygge det om noen dager. For å lære å lage drikkeboller til kaniner selv, se videoen.

Related  Særegenheter av parringskaniner

Metode nummer 4

Ordningen for installasjon av automatiske drikkereFor å lage automatiske drikkeskåler til et stort antall kaniner, lag en plastbeholder med et volum på minst 10 liter, et plast- eller gummislang, flere brystvorter. Nær cellene er installert en tank med vann, fra det bringer de et plastrør til cellene. I det, lag hull, plasser dem motsatt hver celle. En smal slange med en brystvorte settes inn i hvert hull.

Er det verdt det å lage drikkeboller alene?

Dekorativ kanin drikker vannHvis du har en liten dekorativ kanin som bor i leiligheten din, er det bedre å kjøpe alt nødvendig utstyr og utstyr i kjæledyrbutikken for vedlikehold. I dette tilfellet vil du være sikker på at kjæledyret ikke vil kutte skarpe kanter av hjemmelaget trough, i tide får tilgang til drikking. Men hvis du holder en stor gård og ikke vil bruke penger på ekstrautstyr, kan du bruke en av de foreslåtte metodene, lage drikker for kaniner selv, du vil spare penger og gi kaninfamiliene permanent tilgang til drikkevann.

Om vinteren kan vannet fryse, noe som vil gjøre livet vanskeligere for et langtørret dyr. Derfor bør det være mulig å isolere vakuum-, automatiske eller brystvorten for kaniner. For å gjøre dette kan du pakke beholderne med en varm klut eller utstyre dem med en akvarietermoregulator. Så kan kaninene drikke varmt vann om vinteren.

Drikkevarer til kaniner egne hender – video