Kalkoner av olika raserInhemska av invandrare från Gamla världen har kalkoner blivit en symbol för USA och Kanada, men i många århundraden har stort fjäderfä vuxit runt om i världen. Sedan dess har en mängd olika kalkonraser uppnåtts, bilder och beskrivningar av vilka kommer att hjälpa nybörjare för uppfödning av fjäderfä att välja och utnyttja denna eller den sorten för sin gård.

Under det senaste århundradet lockade fågeln uppmärksamhet hos stora köttproducenter. Från denna tid började det systematiska arbetet att avlägsna tunga bröstkropp och kalkoner med kalkoner, vid slaktingstidens tillväxt till en rekordvikt på 25-30 kg.

Moderna raser skiljer sig inte så mycket i utseende och färg av fjäderdräkt, men också:

 • tiden för att nå den optimala levande vikten för slakt
 • kroppsvikt och dess förhållande till mängden kött som erhållits;
 • äggproduktion.

Rasen av kalkoner för uppfödning hemma är väl anpassade till betesmarker. En sådan fågel är hård, ökar snabbt sin vikt, den är inte selektiv när man väljer foder.

Brons kalkoner

Brons kalkonDess namn är gammalt, välkänt för fjäderfäuppfödare, som kalkonrasen har fått på grund av sin karakteristiska färgning. Bakgrundsplommonet verkar brunbrun, brons. I ljusa, stora män, är den övre delen av båren och nacken målade nästan svart, detsamma, bara med ett bronsband, fjädrande på baksidan. Fjädrarna i svansen är dekorerad med bruna och röda ränder. På brons kalkonens höfter och vingar är kontrasterande vita band märkbara. Spirorna på fågelhuvudet och korallerna är ljusröda med en övergång från vit eller blå.

Brons kalkoner på gårdenKvinnor har mer blygsamma färg, kan samma fågel lära sig och vit bård på fjädrar av vingarna, bröst och rygg, mer elegant än den brons kalkon manliga siluett och brist på utsmyckning på huvudet.

Kalkonens medelvikt är 18 kg och kalkon – 11 kg. I ett år kan kvinnan riva upp till 100 ägg.

Fåglar tolererar perfekt utomhusunderhåll även i tempererade klimat. I Kanada, i mitten av förra seklet, introducerades en inbyggd version av en brons kalkon med rekorduthållighet, anständig vikt och hög äggläggning. Tyvärr har denna ras av kanadensisk kalkon idag försvunnit från gårdarna. Enligt fågeluppräkningen var 2013 endast 225 höns i hela landet. I dag är en kampanj på gång för att reproducera den tidigare boskapen och upprätthålla rasen.

Related  Hel dag utfodring av kalkoner från första dagen – nyckeln till framgång

Malar av bronsRasen av bronsfåglar, härledda i USA, liksom den kanadensiska, härstammar från vilda aboriginala kalkoner. Men idag används det nästan inte, vilket ger upphov till många fler moderna linjer av fjäderfä.

Brons bredbröst kalkoner

Brons bredbredd kalkonEfterträdare brons kalkoner rasen blev överkropp brons kalkon liknar sin förfader, men större i bröstet delen av kroppen. Kalkonens vikt är i genomsnitt 16 kg och 9 kg på honan. Mästaren av rasen är en kalkon som väger 35 kg.

Tyvärr är denna kalkonras inte för avel hemma. Anledningen till detta – en relativt låg äggproduktion, endast 50-60 ägg per år och oförmåga att gå utomhus. Men fågeln anpassar sig lätt till underhållet i industriella fjäderfähus.

Idag används denna mängd brons kalkoner i avelsarbete och odlas under intensiv fjäderfäuppfödning för kött.

Nord kaukasiska brons kalkoner

Kalkoner Bronze North KaukasierRasen av kalkoner, uppvuxen 1946 i Sovjetunionen, odlas hemma till och med idag. Fåglarnas förfäder var representanter för lokala sorter av kalkon och producenter av bröstkorgade brons kalkoner. Stora väl anpassningsbara till olika förhållanden hos individen är av imponerande storlek.

Den vuxna hane växer till 14 kg. Och kvinnorna är som regel halv ljusare. Kalkoner är inte dåliga rusar och ger starka avkommor.

Moskva brons kalkoner

Moskva brons kalkonFrån de breda käste bronskalkonerna och de lokala fåglarna erhölls en annan inhemsk ras – Moskva bronskalkon. Som följer av beskrivning och foto av rasen har kalkonerna av denna sort en bred konvex bröst och en lång kropp. Fåglarna är långvariga, de mår bra på betesmarker, vilket gör det möjligt för dem att innehålla kalkoner, inte bara i stora fjäderfäshus utan även i privata gårdar.

Män av denna kalkonsorter för uppfödning hemma når en vikt på 19 kg. Kalkoner är mindre, deras maximala vikt är 10 kg.

Related  Odling av kalkon hemma – en fråga om noggrann och intressant

Vita bredkroppade kalkoner

Vitt bredbröst kalkonI mitten av förra århundradet i Förenta staterna fick uppfödare en uppfödning av pommes frönkalkoner, som idag upptar obestridliga ledarpositioner över hela världen. Vita bredkalkade kalkoner är resultatet av att korsa de populära och dagens raserna av nederländska vita kalkoner och inhemska amerikanska bronsbröd.

Orsaken till fågelens bredaste spridning var dess tidiga mognad, högt utbyte av värdefullt dietkött och upp till 80% av slaktkroppen. Jämfört med brons kalkoner, ger vita vuxna kvinnor fler ägg, från ca 100 till 120 stycken per år.

Broiler kalkoner av denna ras har en oval kropp med ett stort sluttande bröst och en bred rygg. Fågeln är väl fjädrad och möter fullt sitt namn. Det finns inga svarta fjädrar på kroppen, förutom ett litet bunt på bröstbenet. Rosa, brett åtskilda ben är tillräckligt långa, starka. Plommon är tät, vit, på bröstet finns ett bunt av svarta fjädrar.

Vita bredkroppade kalkonerVita bredkalkade kalkoner i avel ger tre linjer:

 1. Den tunga linjen och korsarna är kalkoner som väger upp till 25 kg och kalkoner upp till 11 kg.
 2. Den genomsnittliga linjen är män upp till 15 och honor upp till 7 kg.
 3. Lätta individer och kors från dem är de mest tidiga och miniatyrerna. Kalkoner som väger ca 8 kg och kvinnorna växer till 5 kg.

Rekordindikatorer kunde inte utan intresseproducenter av fjäderfäkött och privata fjäderfäälskare. Vita bredkalkade kalkoner har blivit grundare till många intressanta, högproduktiva raser och korsar uppfödda över hela världen.

Nordkaukasiska vita kalkoner

Från korsning av brons kalkoner och fåglar av vit bredkött raser, erhölls en inhemsk mängd pommes frites kalkoner – en vit nord kaukasisk kalkon.

Rasen präglas av uthållighet, snabb viktökning och ett vackert ägglag som kan betraktas som rekord. En vuxen kalkon i ett år kan ge upp till 180 stycken 80 gram ägg.

Designad för uppfödning hemma, rasen är lätt underhållen på betesmarker och använder det mest prisvärda foderet.

Related  Når du velger en ku til en gård, er det viktig å vite hvor mye melk det gir per dag

Foto och beskrivning av kalkoner BIG 6

Brittiska United Kalkoner (BUT) Stora 6Brittiska United-kalkoner (BUT) Stora 6 är ett tungt, högproduktivt kors av en vit, bredbredd kalkon, som används aktivt i industriproduktionen av fjäderfäkött. Hybridledningen erhölls av brittiska och kanadensiska uppfödare. Tack vare de utmärkta resultaten av lokal uppfödning, beskrivning och bilder av kalkoner har rasen under en kort tid spridit sig i många länder i världen.

Som du kan se på bilden är kalkoner BIG 6 kraftfulla vita fåglar, där:

 • stark lång nacke;
 • Avrundad bröstkorg fylld, i uppfödda individer, upp till en tredjedel av kroppsvikt
 • rak tillbaka;
 • höga räta ben gulaktig i färg;
 • Vit med en liten svart plåster på bröstklovan.

Huvudet av slaktkalkoner är prydda med scarletkoraler och en lång, upp till 15 cm hästbyggnad.

Avel kalkoner av ras BIG 6I jämförelse med andra raser ökar kalkoner BIG 6 aktivt. Vid fem års ålder kan pizza väga upp till 12 kg. Men dessa är inte begränsande värden. Vikten av en tung kalkonkalkon vid slakten kan nå 25-30 kg med det högsta utbytet av kvalitetsmatkött.

Kalkon korsar “Universal” – video