Fodervakt med blandat foderMed underhåll av något fjäderfä spelar god näring en avgörande roll, men dubbelt optimalt valda rationer behövs av småskaligt snabbväxande vaktlar. Blandat foder för vaktlar är den perfekta lösningen, vilket gör att man inte bara kan förenkla menyn många gånger, men också för att underlätta vården av husdjur.

Chicks snabbt vinner höjd och vikt och vuxna bära och replikera om de ständigt och i överflöd är den nödvändiga mängden fett, protein och kolhydrater, mineraler och vitaminer.

Alla dessa komponenter ingår nödvändigtvis i fullmatning för vaktlar, vars sammansättning är speciellt vald och balanserad i enlighet med fågelns smak och behov.

Sammansättning av blandat foder för vaktel

Nestlings behöver sammansatta foder, rik på proteiner

Idag finns det både universella föreningar, och de som är inriktade i denna eller denna ålder. Detta beror på förändringar i kroppens behov av att odla kycklingar, unga kött eller vaktelägg.

En av de viktigaste komponenterna är proteiner, i synnerhet fjäderfä behövde månaders ålder tills ungen aktivt växer, och sedan för hönsen till äggläggande kunde inte negativt påverka hälsan hos fåglar och lång sikt för att upprätthålla en hög nivå:

  1. Från ögonblicket att pecka från ägget till 30 dagar borde vakteln få foderblandningar som innehåller ca 24-27% av proteinerna, inte bara vegetabiliskt och animaliskt ursprung.
  2. Under de närmaste två veckorna erbjuds fjäderfä ett foder med något minskat proteininnehåll. Det är bra om blandat foder för vaktlar kommer att vara från 17 till 24% protein.
  3. Vuxen boskap, som går till kött, matas med en blandning av 16-17% protein.
  4. Nesushki tar emot cirka 21% av proteinerna från den totala mängden matning.

Mängden kolhydrater bestämmer den energi som fågeln får med mat. Om maten matchas på rätt sätt och erbjöd en lågkaloridiet, är det svårt att förvänta sig att unga vaktlar kommer att njuta av tillväxt, medan de vuxna kommer att aktivt producera avkomma.

Vaktel i buretDen viktigaste källan till näringsämnen och energi i foderet för vaktlar är spannmål. Av de vanliga kornen för framställning av färdiga blandningar och hemgjorda matar används oftast majs, vete, hirs och korn. Med havre, speciellt opurifierad, är det värt att vara försiktigare. Grova stora delar av ytskiktets ytor kan täppa till sperma hos småfåglar, orsaka smärtsamma förhållanden och till och med döda vaktlar.

Mineraler, aminosyror och vitaminer är också viktiga i sammansättningen av blandat foder för vaktlar. Förutom spannmål är detta behov utformat för att tillfredsställa sådana värdefulla tillsatser som tårta och mjöl, vitaminer och enzymer rik på jäst, grönt foder, krossat skalsten, salt och krita.

Matning av inhemska vaktlar med blandat foder

Foderblandade foderblandningar för vaktel är praktiska i det:

  • De är lätta att lagra och ge till en fågel;
  • I deras sammansättning finns allt som behövs för att utveckla och upprätthålla hälsan fullt ut.
  • Det är lättare att kontrollera den verkliga konsumtionen, utan rädsla för att vissa husdjur kommer att vara hungriga.

Extremt praktiska och effektiva tretrinns matningssystem “start-growth-finish”, avsedd att mata vaktlar från födsel till slakt.

Kanske är den enda nackdelen med blandat foder för vaktel priset på produkten. Det är högre än kostnaden för enskilda komponenter eller våtfoder som används vid lagring av denna art av fågel.Sammansättning av foder för vaktlar

Fullfoder för tillväxt från 22 dagar

Fullmatning för vaktlar från 42 dagar

Om denna faktor är avgörande för valet av matningsmetod kan färdigblandat mat kombineras med gröna eller våta mesker, vilket minskar mängden torrfoder.

Quails kan matas med köttfärsfoderPå gårdar där kycklingar hålls och tillräckligt blandade foder för denna typ av fågel kan räddas, eftersom det är ganska tillåtet att mata vaktlar med köttfärsfoder. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till skillnaden i förbrukning av proteiner och dessutom införa hos fjäderfä kost för 2 gram fettfri yoghurt Quail en dag, eller använda andra proteintillskott.

Det finns gott om färdiga gafflar idag för vaktlar. Men när man väljer ett blandat foder, är det bättre att föredra spröda blandningar eller föreningar med de minsta, i form av smulkorn. Denna funktion beror på fågelns lilla storlek.

Blandat foder för vaktlar med egna händer: recept och urval av kompositionen

Om någon av någon anledning inte har möjlighet att använda färdiga komplexblandningar, kan du göra mat själv. På de flesta gårdar som handlar om underhåll och uppfödning av vaktelar finns allt som behövs för detta, från korn till krita och jäst.

Förberedelse av foder med egna händerSom ett exempel på ett lätt att följa strukturen den som anges på förpackningen med den färdiga maten, med fokus på ras och storlek fågel eller blanda med händerna foder för vaktel recept anges i tabellen. Denna blandning kan anses vara universell och lämplig för utfodring av fåglar av olika åldrar.

Förberedelse av blandat foder för vaktlar – video