Hranjenje prepelica s mješovitom hranomUz održavanje bilo koje peradi, dobru prehranu igra odlučujuću ulogu, ali dvostruko optimalno odabrane obroke su potrebne malim brzorastućim prepelicama. Mješovita krmna smjesa za prepelice je idealno rješenje, što omogućava ne samo pojednostavljivanje izbornika mnogo puta, već i olakšavanje njege kućnih ljubimaca.

Pilići su brzo dobivanjem visine i težine, a odrasli nose i ponoviti ako se stalno i obilno su potrebne količine masti, proteina i ugljikohidrata, minerala i vitamina.

Sve ove komponente nužno su uključene u punu hranu za prepelice, sastav koji je posebno odabran i uravnotežen u skladu s ukusima i potrebama ptica.

Sastav mješovite krme za prepelice

Nestlings zahtijeva hranu za hranu, bogatu proteinima

Danas postoje univerzalni spojevi, i oni koji su orijentirani u ovom ili onom dobu. To je posljedica promjena u potrebama tijela za uzgojem pilića, mladih mesa ili prepelica.

Jedna od najvažnijih komponenti su proteini, osobito peradi potrebno da mjeseci starosti do pilić aktivno raste, a onda za kokoši za jaja polaganja ne mogu negativno utjecati na zdravlje ptica i dugoročno održavati visoku razinu:

  1. Od trenutka klicanja od jaja do 30 dana života prepelica bi trebala primati krmne smjese koje sadrže oko 24-27% proteina, ne samo povrća i životinjskog porijekla.
  2. Tijekom sljedeća dva tjedna, peradi se nudi hrana sa malo smanjenim sadržajem proteina. Dobro je ako u mješovitoj hrani za prepelice bude od 17 do 24% proteina.
  3. Stoka za odrasle, koja odlazi na meso, hranjena je mješavinom od 16-17% proteina.
  4. Nesushki prima oko 21% proteina od ukupne količine hrane.

Količina ugljikohidrata određuje energiju koju ptica dobiva hranom. Ako se krmna smjesa krive na pogrešan način, a predložena prehrana je niska kalorija, teško je očekivati ​​da će mladi kveni zadovoljiti stopu rasta, a odrasli će početi aktivno davati potomstvo.

Related  Mi gradimo svinjetina za 2 glave vlastitim rukama

Kvar u kavezuGlavni izvor hranjivih tvari i energije u hrani za prepelice su žitarice. Od najčešćih zrna za proizvodnju gotovih mješavina i domaćih sirovina najčešće se koriste kukuruz, pšenica, proso i ječam. Uz zob, osobito nepročišćen, vrijedi biti oprezniji. Grubi veliki dijelovi površine sjemenskog sloja mogu začepiti jednjak malih ptica, uzrokovati bolne uvjete, pa čak i smrt prepelica.

Minerali, aminokiseline i vitamini također su važni u sastavu miješane hrane za prepelice. Nadalje, žitarice dizajniran kako bi zadovoljio tu potrebu, dodaci kao vrijedan kao tortu i jela su bogata vitaminima i kvasca enzimi, zelene krme, prizemlje ljuske kamene soli, i krede.

Hranjenje domaćih prepelica s mješovitom hranom

Puno hrane za miješanje mješovitih krmiva za prepelice su prikladne za to:

  • lako ih je pohraniti i dati pticama;
  • u svom sastavu postoji sve što je potrebno za puni razvoj i održavanje zdravlja;
  • lakše je kontrolirati stvarnu potrošnju, bez straha da će neki od kućnih ljubimaca biti gladni.

Vrlo povoljan i učinkovit trosmjerni sustav napajanja “start-growth-finish”, namijenjen za nošenje plišaka od rođenja do klanja.

Možda je jedini nedostatak mješovite stočne hrane za prepelice cijena proizvoda. To je veći od troškova pojedinačnih sastojaka ili vlažnih hrani za držanje ove vrste peradi.Sastav hrane za prepelice

Cijeli feed za rast od 22 dana

Puni feed za prepelice od 42 dana

Ako je ovaj čimbenik odlučujući u odabiru metode hranjenja, gotove hrane se može kombinirati s zelenim ili vlažnim zrncima, čime se smanjuje količina suhe hrane.

Quail se može hraniti s hranom broileraU farmama gdje kokoši drže, i dovoljno hrane za ovu vrstu ptica može biti spašen, jer je sasvim moguće hranjenje prepelice brojlera hrane. No, potrebno je uzeti u obzir razlike u potrošnji proteina i dodatno uvesti u peradi prehrani za 2 grama nemasnog jogurta za prepelice dnevno, ili koristiti druge protein supplement.

Danas ima dovoljno gotovih vilica za prepelice. Ali pri odabiru mješovite krme, bolje je da se preferiraju lomljive smjese ili spojevi s najmanjim, u obliku granulata od mrvice. Ova je značajka zbog male veličine ptice.

Mješovita stočna hrana za prepelice s vlastitim rukama: recepti i odabir sastava

Ako iz nekog razloga peradi nema priliku koristiti gotove složene mješavine, možete sami pripremati hranu. U većini seoskih gospodarstava koja se bave održavanjem i uzgojem prepelica, sve je potrebno za to, od žita do kreda i kvasca.

Related  Chov kačiek pižma doma je zaujímavým a výnosným podnikaním.

Priprema hrane vlastitim rukamaKao primjer lako slijediti strukturu što je naznačeno na pakiranju s gotovom hranom, s naglaskom na pasmini i veličini ptice ili miješati sa svojim rukama hrani za prepelice recept dane u tablici. Ova se mješavina može smatrati univerzalnom i prikladnom za hranjenje ptica različitih dobnih skupina.

Priprema mješovite stočne hrane za prepelice – video