Dricksskålar för kaniner från olika material tillverkas av egna händer

Kanin dricker vattenVarje uppfödare vet att det är ganska svårt att plocka goda drinkar till kaniner. Det är viktigt att husdjur har konstant fri tillgång till dryck, och drinkarna för kaniner är tillförlitliga och bekväma, lätt fyllda med vatten och förhindras att bli förorenade. Rent vatten är ett av de viktigaste förutsättningarna för odling av friska individer.

Läs artikeln: hur läckra att laga en kanin?

Vilka slags drinkare finns det?

För att välja den mest lämpliga kapaciteten för att dricka, låt oss överväga vilken typ av drinkare som bönder använder oftast:

 • kopp;
 • nippeln;
 • vakuum;
 • automatisk;
 • från flaskan.

Varje typ av drinkare för kaniner har sina fördelar och nackdelar. Om du jämför dem kan du välja det lämpligaste alternativet.

Kopp vatten tank

Enkel behållare med vattenDet vanligaste sättet för förra seklet är att vattna husdjuret – sätt bara en kopp vatten i en bur (en skål, en burk, etc.). Idag används denna metod mindre och mindre, eftersom den har mer nackdelar än plusser.

nackdelar:

 • Koppens drinkare för kaniner växlar ofta på grund av djurens snabba rörelser längs buret.
 • det blir lätt mat, ull och eared life produkter, innehållet blir snabbt förorenat och blir olämpligt att dricka
 • en inverterad skål berövar husdjur med tillgång till vatten och fuktar kullen, vilket kan orsaka sjukdomen hos hela familjen.

plus:

 • hitta en lämplig kopp på gården är ganska lätt, så den här metoden är helt kostnadsfri.

nippel

BröstvårtorAnvänd nippeldrycker för bekvämt bruk av kaniner. Principen för deras handling är baserad på det faktum att koll på bollen till bröstvårtbollen, får husdjuret vatten som kommer genom röret från tanken.

nackdelar:

 • på vintern fryser nippeln, och tillgången till vatten blir omöjlig;
 • Köpet av en enhet kommer att kräva vissa utgifter.

fördelar:

 • Djur kan inte förorena eller hälla vatten, det är alltid rent.
 • du ser vätskenivån och om nödvändigt kan du ändra den;
 • i en behållare är det lämpligt att tillsätta droger eller lösliga vitaminer;
 • kaniner sparar sparsamt vatten, eftersom det inte stänker, men strömmar direkt i deras mun;
 • Sådana drickskålar för kaniner kan tillverkas med egna händer från improviserade material.

vakuum

Vakuumdrikker för kaninerDenna typ av uppfödare gör sig själva. För att göra detta, lägg en flaska vatten med en nacke ner på behållaren. Samtidigt häller en del av vätskan ut, och husdjur kan dricka det från skålen. Som dricks hällde vodichku i en behållare.

nackdelar:

 • Maten eller soporna kan komma in i skålen;
 • Flaskan kan vända sig om och vattnet släpper ut.
 • på vintern finns det en sannolikhet att frysa vakuumdriven.

fördelar:

 • denna drinkare kan tillverkas oberoende;
 • Vätskan i flaskan förblir ren, hälls lätt om det behövs.
 • tillverkning av vakuumutrustning tar inte mycket tid.

automatisk

Automatisk dricksskålarPå stora gårdar är de vanligast använda dricksbunkarna för kaniner. Med hjälp av dem ger de vatten till dussintals individer dygnet runt. Principen för operation är baserad på det faktum att från en stor central reservoar matas innehållet genom rör till skålar belägna i burar. Systemet är utrustat med en flottör, som sänks samman och vätskenivån i tanken, vilket gör det möjligt att fylla på skålar i burar med färskt vatten.

Avgår:

 • Att göra en maskin för kaniner kräver viss kompetens och finansiella kostnader.

fördelar:

 • När du har skapat ett automatiskt vattenförsörjningssystem kan du samtidigt dricka en hel boskap, vilket sparar mycket tid för att ta hand om djur.
 • Färskt och rent vatten tränger in i cellerna.

Från flaskan

Drickaskål av en plastflaskaDet här alternativet föreslås att använda hantverkare som håller hus av dekorativa kaniner. Enligt handlingsprincipen liknar flaskans utformning en bröstvårt. Sådana drickskålar för kaniner med egna händer på bilderna och ritningarna gör det enkelt.

nackdelar:

 • dyrt förvärv av material för tillverkning av en enda struktur;
 • Om du gör bröstvårtor för kaniner med egna händer från en flaska för tio eller flera personer, ökar kostnaderna och tiden för tillverkning flera gånger.

plus:

 • Utrustningen ger ett hem dekorativt djur med en ren dryck när som helst.

Flera sätt att göra drinkers med egna händer

När du har bestämt dig för vilken typ av drycker som är mest lämplig för dina husdjur, kan du få en fråga – hur man gör en drickskål för kaniner själv? Låt oss vända oss till råd från erfarna kaninuppfödare.

Metod nummer 1

Om koppmetoden är rätt för dig behöver du inte själv göra det. Det är tillräckligt att sätta i en bur plast eller metall behållare, som passar storleken.

För en individ är det bättre att välja en skål mindre, och om flera kaniner bor i buret, behöver behållaren behöva mer i diameter.

 Metod nummer 2

Hemmagjord bröstvårtorFör att göra en bröstvårtorkare måste du förbereda en liten plastbehållare, köpa en färdig bröstvårt i husdjursaffären, förbered drinken. Därefter hälls vätskan i flaskan, nippeln sår på nacken, varefter dricksbunken är fixerad på buret. Master klass att göra din uppmärksamhet.

Plastbehållare ska fästas från utsidan av buret, så husdjur kan inte gnida det.

 Metod nummer 3

Schema för vakuumdrikerFör att göra en vakuumdricker med egna händer måste du förbereda en plastflaska, en skål med släta kanter och hållare. Därefter fixeras skålen i en höjd av 10 cm från golvet (detta är nödvändigt så att djuren inte klättrar inåt). Ovanför skålen, fäst flaskan med nacken nedåt.

Nacken får inte komma i kontakt med behållaren, annars kommer inte vattnet att flöda.

En behållare med vatten måste fästas utanför djurens åtkomstzon, annars kommer de att tugga det om några dagar. För att lära dig hur man gör dricksskålar för kaniner själv, titta på videon.

Metod nummer 4

Ordningen för installation av automatiska drinkarFör att göra automatiska drickskålar till ett stort antal kaniner, förbereda en plastbehållare med en volym på minst 10 liter, ett plast- eller gummirör, flera bröstvårtor. Nära cellerna installeras en tank med vatten, från det tar de ett plaströr till cellerna. I det, gör hål, placera dem motsatta varje cell. En smal slang med en bröstvårt sätts in i varje hål.

Är det värt att göra dricksbunkar på egen hand?

Dekorativ kanin dricker vattenOm du bor i lägenheten lite dekorativt kanin, då dess innehåll är bättre att köpa alla nödvändiga verktyg och utrustning på djuraffären. I det här fallet kommer du att vara säker på att ditt husdjur inte skär sig på den vassa kanten av en hemmagjord fågelholkar, kommer tiden ha tillgång till dricksvatten. Men om du håller en stor gård, och inte vill spendera pengar på extra hårdvara, kan du använda ett av följande sätt, vilket gör den som dricker för kaniner med händerna, kommer du att spara pengar och se till att de anhöriga till kanin ständig tillgång till dricksvatten.

På vintern kan vatten frysa, vilket gör livet svårare för ett långårigt djur. Därför bör det vara möjligt att isolera dammsugare, automatiska eller bröstvårtor för kaniner. För att göra detta kan du pakka behållarna med en varm trasa eller utrusta dem med en akvarietermoregulator. Så dina kaniner kan dricka varmt vatten på vintern.

Drycker för kaniner egna händer – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector