FôrhønerEggleggingen av høner avhenger av en rekke faktorer, mens fôring er nesten den viktigste. Hva å mate høner av legg høner for å bedre feie? Hvordan velge kosthold og beregne mengden mat per fugl? Ikke å finne svar på disse og mange andre spørsmål, begynner fjærfeboere ofte mindre enn produktene på grunn av kyllingene.

Hvordan spiser jeg høner hjemme?

Hunnkyllinger anses med rette å være en av de mest ikke-selektive fuglene. De er villige til å spise noe som vil bli spurt: korn, avfall fra menneske bordet med grønne luke senger og restene av produsert fôr griser, sauer og geiter. Men det er usannsynlig at man med en slik “utilsiktet” diett kan nyte høy produktivitet. Uten å få alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler, vil kyllingene ikke være i full kraft og effekt, og dannelsen av egg vil gå på bekostning av fuglen og dens helse.

Hvordan organisere fôring av legghøner hjemme og velg et balansert kosthold?

Fugl høner på gårdenI det naturlige miljøet spiser de hvite forfedrene til høna og dens nærmeste slektninger seg veldig annerledes. Menyen på slike fugler inkluderer korn, bær og frukt, frø og urter, larver og voksne insekter. Fugler fra kyllingen løsner ikke av de ikke-giftige reptilene, for eksempel frosker og firben. De trekker ut ormmer, spiser løvverk fra lavvoksende grener. Fôring av høner i hjemmet kan ikke være så variert, men å gi dyrene alt de trenger for vekst, utvikling og godt eggutbytte er ekstremt viktig.

Sammensetning av fôr til legghøner hjemme

I tillegg til ulike typer korn, som er ca 60% av menyen, blir kyllinger gitt grønnsaker og fôr som gir fuglen protein, fett og karbohydrater. Om nødvendig er vitamintilskudd innført, mineraler er nødvendigvis tilbudt.

Hvilke korn skal du velge for å gjøre de mest nyttige blandingene? Siden kornet skal seire i sammensetningen av fôret, er det nødvendig å avklare hvilke typer korn som er best egnet for høner, og hvordan å gi dem riktig.

Ingredienser av fôr til hønerNesten alle kornavlinger er perfekt fordøyet av fuglen, og gir kroppen karbohydrater, fiber og vitaminer. Bestemme hva å mate høner av legg høner for at de skal bli bedre, bør fjærfeboeren tenke på å introdusere fjærfe i kostholdet:

 • rik på karbohydrater av mais, og kornet er foreløpig malt for å gjøre maten mer fullstendig og bedre;
 • hvete, som skiller seg ut mot bakgrunnen av andre kornblandinger med en overflod av B- og E-vitaminer, vegetabilske proteiner, spesielt etterspørsel etter lag;
 • Hvete kli, selv overgå hele kornet av næringsverdi for lag;
 • bygg, nyttig for høner av kjøtt og kjøtt-kjøtt raser;
 • fiberrike havre, som må knuses og dampes for bedre fordøyelse, ellers irrefinert korn irriterer spiserøret i tarmene av kyllinger;
 • havrekli, som erstatter kornet perfekt og kan utgjøre opptil 20% av kornvolumet i menyen;
 • erysipelas og hirse;
 • bokhvete, som ikke skal være mer enn 10% av normen for fôrhøner i hjemmet.

Men selv i de mest balansert kornblandingene er det ikke nok protein, kalsium, spesielt for legghøner, fosfor og noen viktige vitaminer, så menyen inneholder nødvendigvis andre komponenter.

Et nyttig tilsetningsstoff i kostholdet med legging av hønsegner vil være:

 • frø av lin og solsikke;
 • leguminous avlinger;
 • rik på protein og fiber kaker og måltid.

På menyen er det nødvendig å inkludere mineraltilskudd som er uakseptable for det menneskelige kostholdet, men fugler kan ikke klare seg uten dem. Det er kritt, knust skall, fin grus, aske, bordssalt. De listede fôrkomponentene er ikke inkludert i fôrblandingen til legghøner, men er gitt separat.

Hva slags gress kan du gi høner til høner?

Grønn feed for lagGrønne strømmer er uunnværlige når du legger legghøner. Det er en utmerket kilde til mineraler, fiber, fuktighet, vitaminer. Med et uavhengig utvalg av kyllinger spiser ivergrønt på beite. Ved fôring av konsentrater skal ca. 20% av normen av fôrhøner av høner i hjemmet være på greenen.

Oppbevares i celler av levende vesener, gi enggress i frisk og tørket form. Kyllinger reagerer godt for å mate med kløver, alfalfa og andre bælgplanter.

Hva slags gress kan bli gitt til høner fra legghøner? Fra avlinger dyrket i hagene til midten bandet kyllinger kan tilby dill, unge grønne erter, salat og mange andre planter, ikke-irriterende i fordøyelsessystemet av fugler.

Av grøtplantasje er lederen for fordelene den dioecious nettle. Det er en sann kilde til askorbinsyre, vitamin A, B, K, samt fiber, sporstoffer og fuktighet. Om vinteren, når det er friskt gress, er fuglen tilbudt urtehø.

Hva skal jeg gi høner av hønsegner for å kunne kjøre bedre i den kalde årstiden? Her må man ikke glemme nåler, furu og gran nåler i midten av vinteren, akkumulere maksimal mengde vitamin C og karoten.

Eiere av grønnsakshager kan supplere kostholdet med lagene sine med rotgrønsaker. Denne komponenten i den komplekse fuglemenyen er praktisk ved at mange typer knoller og rotlinger er perfekt lagret og tilgjengelig både om sommeren og om vinteren.

Før feed verpehøner og pullets voksne befolkningen, rødbeter, gulrøtter, neper, reddiker sommer varianter er bakken på et rivjern. Av vegetabilsk potetopptakere gulrøtter spesielt nyttige som inneholder karoten og gunstig effekt på kvaliteten av egg og egg-leggende høner. Denne grønnsaken kan gis i en tørr og tørr form, og regulerer forbruksfrekvensen.Koeffisient for utveksling av fôr

Squash, gresskar, squash og andre meloner kuttet slik at fuglen var behagelig å holde kjøttet. Kyllinger spiser ivrigt poteter. Dens fugl skal gis i kokt form, blandes med andre komponenter.

Sammensetning av blandede fôr til legghøner

På grunn av enkelheten i forberedelse og tilgjengelighet av produkter, mange eiere av fjørfe husene selv blandet feed. Cereal blanding – et fast strøm, og for å bære myk eller våt mos basert på dampede korn, grønnsaker og urter, kli og mel tilsetningsstoffer.

Å vite hva slags mat du trenger å konsumere fjærfe å øke eggproduksjon og vedlikeholde kroppen i god stand, er det viktig å forstå hvordan å mate verpehøner hjemme, og er i samsvar med optimale proporsjoner. Og ferdige blandinger for høner inkluderer alt av fôr kategorien, men de bør inkludere kilder til animalsk protein. De inkluderer:

 • meieriprodukter;
 • kjøtt- og ben- og fiskemel, samt kjøtt- og fiskeavfall;
 • meitemark.

Høna spiser gressFør klargjøring av en mos for hønsegner, må fjærfeboeren bestemme seg for sammensetning og kvantitet. Separate produkter bør utarbeides før arkivering:

 • potetknoller og rå peeling koker, sitte og knead;
 • Grønnsaker og rotgrønsaker er malt med en flyte;
 • Kjøttet og fisken blir varmebehandlet og avkjølt;
 • Bønnebønner blir kokt, og de resterende belgfrukter er forhåndsdekkede.

Før matet melken til høne høner, blir kornet knust eller flakket. Om vinteren er frokostblandinger nyttige for spiring, noe som øker deres ernæringsmessige og vitaminverdier betydelig. Den samme effekten gir tilsetning av 5-10 gram gjær per kilo av blandingen.

Normer for fôringhønner i lag hjemme

Kyllinger er nesten altomfattende og kan søke etter mat nesten hele tiden, men overflødig ernæring reflekterer ikke godt på fuglens velvære, og på antall egg brakt. Derfor er det viktig å overholde fôringsregimet og gi hønerne en strengt definert mengde mat.Daglig rasjon av legghøner

Hvor mange ganger om dagen for å mate høner, og hva er de aksepterte normer for forbruk? For å opprettholde produktiviteten til eggpopulasjonen får fuglen 2-3 ganger daglig. Varier tallet i seg selv kan fjærfeeren, med fokus på stamtavlefunksjoner, nyanser av innhold og velvære av høner.

For 100 gram av en kornblanding for fôrhøner av lag hjemme, legg til et halvt gram salt- og mineralfôr. I tillegg introdusere greener eller hø, grønnsaker og rotkulturer, komponenter av animalsk opprinnelse.Kornblanding for lag

Det er mange oppskrifter, hvordan du forbereder din egen fôr til høns høner. Under forholdene til en personlig gård kan ulike produkter som er tilgjengelige, brukes i løpet. En betydelig innvirkning på produktets sammensetning har sesongmessige begrensninger. Derfor på sommeren er hovedfrekvensen laget for greener, mens om vinteren, når den ikke er der, blir høi, et større antall lagrede grønnsaker og rotkulturer introdusert i dietten.

Erfarne fjærfeboere vet hvilke typer fôr som kan byttes ut. Dette bidrar til å lage et kombinert fôr uten å miste nærings- og energiegenskapene til det som ligger på gården for øyeblikket.

Kosthold på fôr på hodet på ulike tider av året

Hva kan ikke matke hønsegner?

Lydighet av kyllinger fører noen ganger til ubehagelige konsekvenser. Fuglen legger ikke merke til kvaliteten på mat, pecking og decaying og moldy stykker. Resultatet av fuglehertighet og uaktsomhet av verter manifesterer seg i form av tarminfeksjoner, blokkering av goiter, helminthiske invasjoner og andre sykdommer.

Hvilke matvarer er skadelig for fjærfe? Hva kan ikke matke hønsegner? I menyen av kyllinger av noen raser bør det ikke være gjæret, sur mat eller produkter med tegn på åpenbar ødeleggelse og mugg. For å unngå problemer med fordøyelsen, bør man ikke gi fuglen hele røtter, rå poteter og rengjøring. Alt avfall fra bordet, før de kommer til kyllingene, blir sjekket og sortert. De bør ikke inneholde rester av emballasje film, folie, streng og andre uspiselige gjenstander.Oppbevaring av høner i hønsehuset

Hvis en fugl mottar ferskt gress og høy, er det viktig å sørge for at de ikke inneholder giftige planter, for eksempel horsetail, celandine, malurt. Det er disse artene som oftest forårsaker forgiftning av legghøner i kyllingene og på grunnlag.

Begynnende fjærfebønder spør om det er mulig å mate høner med høner med brød. Hvis dette er god mat, så med all næringsverdi, vil de bare skade dyret. Men du kan gi vanlig hvete eller kornbrød til en fugl. Dette supplementet er spesielt nyttig om vinteren, når kyllinger trenger mat, som raskt etterfyller energireserver. I kostholdet er det bedre å introdusere kvalitetstørkede stykker, som legges til bryozoansene eller gis i en gjennomvåt form.

Hva å mate kyllinger om vinteren – video