Dekorativ kaninDekorative kaniner er små dyr med en vekt på opptil 3 kg. De fører en aktiv livsstil og er lett å ta vare på, så de blir ofte kjøpt for barn. De mest populære kaniner av fold og dverg arter.

Hvor lenge lever dekorative kaniner

Little Furry Pet

Å få et mykt kjæledyr er best i spesialiserte dyrebutikker. De detalj forteller ikke bare lage en vaksine, men også om forsvarlig omsorg, samt å anbefale en bestemt rase, avhengig av kjøpers ønsker.

Før du starter et kjæledyr, bør du vite hvor mange år den dekorative kaninen bor hjemme. Hovedsakelig forventet levealder påvirkes av sykepleie og fôring. Så hvis et dyr blir stadig utsatt for stressende situasjoner, kan det bli syk. En underernæring eller overspising gir også mange helseproblemer, og derfor er livet forkortet betydelig. Gjennomsnitts levetid er fra 5 til 8 år.

Dekorative kaniner lever opptil 8 årFaktumet hvor mange år den dekorative kaninen vil leve, påvirker hans rase. Lop-eared morsomme og lekre dyr. De lever i gjennomsnitt opptil 8 år, litt lengre enn kaniner med opprekte ører. Men med riktig og forsiktig omsorg kan de leve opp til 13 år. Dverger er lett trente, de kan gå på gata. Maksimal vekt av en slik kanin er 1,5 kg. I gjennomsnitt lever de i 5-7 år, men det er også langlevende som har overlevd til 15 år.

Med god omhu kan en liten kanin leve opp til 15 årFaktorer som påvirker levetiden:

  • genetisk arvelighet, jo sunnere de tidligere generasjonene, jo lengre nåtiden vil leve;
  • infeksjoner, parasitter og skader;
  • mat;
  • forhold til vedlikehold og omsorg;
  • stress,
  • kastrering.

Tubular bein av disse dyrene er ekstremt skjøre. Du kan ikke la en kanin falle fra en god høyde eller kaste den, fordi dette kan ødelegge vertebraen eller benet på bakpoten. Det har vært tilfeller der dyrene skadet seg på grunn av et altfor stort hopp fra en uventet skrekk.

Related  Uppfödning av muskackar hemma är ett intressant och lönsamt företag.

Hvordan øke levetiden

For at kaninen skal leve så lenge som mulig, er det bedre å sterilisere det. Dette reduserer byrden på kroppen, og reduserer sannsynligheten for sykdommer i genitourinary systemet.

Før du kjøper et langhåret kjæledyr, må du finne ut om han har genetiske sykdommer. I så fall bør du finne ut hvordan du skal ta vare på en slik dekorativ kanin, og hvilke forebyggende tiltak som skal brukes. Disse dyrene fører en aktiv livsstil, så de trenger ledig plass. Hvis de beveger seg lite, vil de raskt gå opp i vekt, og fedme vil føre til utseende av lever- og hjertesykdommer. Minst en time om dagen kan kaninen slippes ut fra buret en tur, og det er best å ta det ut i frisk luft til gaten.Kjæledyr trenger utendørs turer og grønt gress

Disse dyrene er redd for utkast, høy luftfuktighet, varme og kulde, så ikke plasser buret ved siden av batteriet eller vinduet. De liker heller ikke lyden fra en TV, musikk senter eller annen slik enhet. Du kan bare vaske eared dyr når det er absolutt nødvendig.

For å redusere risikoen for infeksjon og andre farlige sykdommer i en kanin, må du gjøre vaksiner og vaksinasjoner i tide.

Hvordan til riktig og hvordan å mate kaniner av prydnads steiner

Dekorative kaniner som hø fra enggressGrunnlaget for dietten til disse dyrene er grovfoder, eller rettere frisk hay, best hvis det består av enggress. Før du spiser dem en dekorativ kanin, bør den være litt tørket. Hay må ha en behagelig lukt, vær uten mugg og fuktig. Det mest nyttige er hay fra nettleser, siden det inneholder mer vitaminer enn i mange konsentrerte matvarer, spesielt protein. Å male tennene, kan du gi grener av eple, bringebær, asp, akacia, kirsebær eller vinranker.

Related  Förebyggande, symptom och behandling av kaninsjukdomar

Juicy gress og grønnsaker gir ut gradvis og litt etter litt, som om overfeed, det kan være en tarm og oppblåst lidelse. Hvis dette problemet oppstår i dekorative kaniner hjemme, blir det i to eller tre dager bare matet med hø. Hvis diaré ikke går bort, må du søke hjelp fra en veterinær.

Du kan ikke mate kaniner med kjøtt, sjokolade, nøtter, bakt varer eller fettstoffer.

Konsentrert mat inneholder et stort antall proteiner og karbohydrater, så en dag anbefales å gi ikke mer enn to spiseskjeer. Ellers begynner den dekorative kaninen å lide av fedme, og stoffskiftet i kroppen kan forstyrres. For ikke å ha mangel på vitaminer, blir dyr matet bær av villrose og fjellaske, eller de legger til vitaminpreparater til dietten. Det er også ønskelig å gi kaniner et sted hvor de kan ta soling. Dette er nødvendig for dannelsen i kroppen av vitamin D.

Til kaninen var sunn, kjøp ham en saltsteinI dietten av en kanin må være til stede salt. Til dette formål er mineral-salt steiner kjøpt. De er festet inne i buret, og etter behov vil dyret gnave det. En bolle for mat er bedre å velge metall, som en plastisk dekorativ kanin vil gnave. Eared kjæledyr liker ikke å drikke vann fra vanlige skåler, i stedet for dem setter de en flaske-drinker.

Det anbefales ikke å gi rått vann til kaniner, siden det kan være farlige mikroorganismer i den.

Hva burde være buret og hvor mye er kaninene i prydnadssteinene?

Fluffy mirakel liker renslighetDisse eared felines elsker å leve alene, så hvis du planlegger å kjøpe to, så skal det være to celler. Størrelsen på buret for dekorative kaniner er valgt på en slik måte at dyret kan stå i det i full høyde og bevege seg fredelig. Må være et eget hrogtrog. Fyllstoffet på toalettet er valgt naturlig, uten smaker, for eksempel sagflis. Kull bør erstattes daglig, som vann. Til kaninen var mer moro, i burhengende leker som du kan gnave. En gang i måneden må cellene desinfiseres.

Related  Fôring av daglige og voksne kyllinger

Kostnaden for en dekorativ kanin varierer fra 400 til 4000 rublerPrisen på en dekorativ kanin avhenger av sin rase, størrelse, klasse (kjæledyr, rase, show) og stamtavle. Og også på antall krefter og midler investert av barnehagen. Hvis det har dokumenter, og det er vaksinert, kan prisen øke flere ganger. Så uten dokumenter, vil kostnaden være 400-800 rubler, og hvis de er tilgjengelige, kan den nå 3500-4000 rubler. Derfor anbefales det å kjøpe kaniner av ornamental arter bare i spesialiserte dyrebutikker, da eierne vil kunne bekrefte stamtavlen.

Hva du trenger å vite når du kjøper en dekorativ kanin – video