Parning av kaninerUppfödning av husdjur är en komplex process som kräver förberedande förberedelser, inklusive studier av teoretiska fundament. Så, parningskaniner bör ske vid ett visst tillfälle och följa särskilda regler. Detta gör att du kan uppnå befruktning från första gången. Dessutom, att veta några viktiga detaljer bidrar till att få friska avkommor i tid.

När är djuren redo för parning?

Par kaninerVanligtvis kan uppfödning av kaniner börja vid 6 års ålder. Vid denna tid är organisationen av organismen hos kvinnor fullbordad. Hos män uppstår sexuell aktivitet vid 7 års ålder. Den grova rasen kan föras tidigare. Det är dock inte rekommenderat att börja detta innan djuren blir 5 månader gamla. Kaliforniens krypa anses vara en tidig ras, men även dess representanter upp till 4 månader är inte redo att odla.

Att få en stark och hälsosam avkomma är endast möjlig under förutsättning att föräldrarna är stora och välfödda kaniner.

När djur har nått sin sexuella mognad, väljs de bästa företrädarna i hushållet.

Endast friska kaniner behöver behandlasKaniner fångas så fort kaninen har en period av sexuell aktivitet som bestäms av följande tecken:

  • frekvent urinering
  • rastlöst beteende, stor rörlighet;
  • mättad röd färg på sexuell slinga.

För att inseminationsprocessen ska bli framgångsrik måste den sammanfalla med ägglossningsperioden hos kaninen, som i sin tur uppträder vid sexuell jakt.

Du kan tillbringa en dag i 4-6 dagar om dagen. Således är det i slutändan möjligt att uppnå insemination.

Hur paras kaninerna?

När utvalda individer för avel kan du gå direkt till parningen. Det sker i en känd atmosfär för hanen, så en kvinnlig fångar i sin bur. På sommaren bör denna process ske tidigt på morgonen och under den kalla årstiden – när som helst under dagen fram till 16 timmar, medan den är ljus. I buret ska vara fri, bör det avlägsnas från dricksskålar och matare.

Processen med att para kaniner är klar, när hanen föll till sidan, vilket ger ett rumlande ljud, varefter honan kan sättas tillbaka. Vid misslyckande efter flera timmar utförs parningen igen. Om detta försök misslyckas planteras kvinnan till en annan man. Efter 5-6 dagar är en kontrollparring nödvändig. Om kvinnan, med mannen, inte tillåter honom att närma sig, betyder det att hon är befruktad.

Related  Bisykdommer: tegn, legemidler til behandling og forebyggende tiltak

Hur man bestämmer graviditeten hos en kanin?

Resultatet av framgångsrik kopplingEfter 12 dagar efter parning kontrolleras dess effektivitet. För att göra detta måste du känna kvinnans mage i bäckenregionen och sitta på en plan yta och hålla den vid bråken. Om kaninen befruktas, kommer baksidan av buken att vara tät. I det förstorade livmodern efter parningen undersöks små kaniner redan. Bestäm deras närvaro och möjliggör palpation av buken.

Hur lång tid tar graviditeten i kaniner, beror ofta på antalet kaniner i kullen. Ju mer av dem desto kortare är tiden. Om kaninen i kullen är lite, kommer graviditeten att vara längre. Det tar i regel cirka en månad.

Att veta hur mycket en gravid kanin går, är lättare att planera nästa parning. Teoretiskt kan kvinnan ta med kaninen ungefär 10 gånger om året. Samtidigt kan i varje kull deras antal nå 10. Till kvinnan kunde mata ungarna, ofta lämnar bara en del av kaninerna kullen.

När kan en kanin ses ibland efter kön?

Kanin och kaninKaninorganismen är fysiologiskt redo för ny befruktning en dag efter kaninens utseende till ljuset. Men han behöver ge tid att återhämta sig, så brukar parning spendera en månad senare. På den här tiden, exkala redan kaniner från sin mamma och ett par dagar efter att han parat kaniner igen. Om du tar barnen från din mamma innan, kommer de att utvecklas sämre och gå ner i vikt långsammare. Du kan börja parningen när kvinnan har tecken på sexuell jakt.

Det finns också en teknik av komprimerade lober. Det består i att kvinnan är täckt igen på dag 2-3 efter kaninens födelse. Under utfodringen av den första kullen sker den andra kullens embryonala utveckling. Kaninerna tas i 28 dagar efter födseln. Snart visas den nya kaninen i kaninen. Användningen av sådana tekniker påverkar dock djurets organism negativt, det har inte tid att återhämta sig. Därför är användningen av förtätad sexol möjlig under en kort tidsperiod, vanligtvis på sommaren. Om du tillgriper det hela året kan inte djuret stå och förgås. På sommaren är det lättare att utföra komprimerad svamp eftersom det finns en stor mängd billig och saftig mat.

Honan kan vara en andra gångDet finns också en förenklad version av denna metod. Det innebär befruktning 2 veckor efter kaninens födelse, som planteras i detta fall vid 35 års ålder. Ett sådant kön heter halvkonsoliderat. Efter att ha hoppat av kaninen måste du alltid rengöra buret, där kaninen kommer att göra ett bo för en ny avkomma. Genom kondenserad teknik är det svårt att få kvalitetsavkomma för vidare uppfödning. Denna metod möjliggör endast en betydande ökning av antalet djur på kort tid.

Related  Utvalg av automatiske inkubatorer for kyllingegg

Därför utförs gödseln av två kaniner samtidigt i en del gårdar, varav en är stamtavla. Efter hennes kanins födelse ger till en annan kvinna, vars död förstörs. Avelkvinnan kan befrukas omedelbart. Hennes avkommor är sedan lämpliga för vidare uppfödning.

För att underlätta återhämtningsprocessen efter graviditet och uppfödning okrola lämnar bönderna kaninerna, vars antal är en mindre än kaninens bröstvårtor. Det är viktigt att veta hur man bestämmer en kaninas könsbestämning. Hos kvinnor är genitalpor som en långsträckt slits, medan den hos män liknar en långsträckt tubulär. Om köttet hos små kaniner inte bestämdes noggrant, rekommenderas det att göra det igen efter 3 månader. Vid denna tidpunkt kommer könsorganen redan att vara väl särskiljbara hos kvinnor och män.

Regler för parning av kaniner – video