Familj av getter på gårdenInnehållet i mjölkgetter kommer att ge de sju med en läkande hypoallergenisk dryck. Uppfödning getter hemma för nybörjare verkar inte vara svårt. Av alla husdjur anses geten det mest opretentiösa. Ett rastfritt djur kan emellertid skada förhållandet mellan grannar under lång tid om det är tillåtet att slarvigt behålla det.

Hur man börjar innehållet i en get i ett hushåll

Get med barnDe flesta uppfödda mjölkraser av getter. Om försiktighetsmålet är att få en värdefull Angora-fluff, måste du välja en köttfärsras för avel. För avel kan du köpa en gravid livmoder på rivningar eller vuxna barn. Det är bättre att köpa en avkomma eller get från livmodern, som redan har bekräftat sina positiva egenskaper – kvaliteten på mjölk eller skönheten i fleece. Dessa egenskaper överförs till avkomman längs moderlinjen.

Har valt den framtida sjuksköterskan – ordna det för uppehållstillstånd. Innehållet av getter hemma för nybörjare att organisera enkelt. Vanligtvis är getter halva i stall och går innehåll. Skuret blir torrt och utan drag. På golvet bör det vara ett tjockt lager av skräp, en bänk eller ett block för att ligga på en ren torr plats. I en flok getter hålls utan koppel.

Barn mjölker en getHö i tråget och vatten i behållaren är minsta uppsättning. Om geten är på rivning, bör ägaren veta tiden för lammning. Om de unga köpas, hålls honorarna separat och den första parningen sker vid en och ett halvårs ålder.

Utbytet av avkomman beror direkt på producentens ursprung. Om han föddes från en mjölk get, kommer avkomman också att ha mycket mjölk i yveren.

Om en nyfödd togs till ett varmt hus strax efter lammning, skulle hans mor inte acceptera det. Hon måste slicka varje lamm.

Den första parningen utförs vid 1,5 år gamla honorPå sommaren betar getter på rampen eller matar nyklippt gräs. Men obegränsad tillväxt av hovar kommer att tvinga åtminstone 4 timmar om dagen för att gå på djuret eller regelbundet hov på hovarna. När det inte finns någon bete, används hö, blandat foder och rotgrödor. På vintern ersätts inte frånvaron av hö vid utfodring av getter blandat foder. Temperaturen i en flock bör inte falla under 10 C, för barn, barn är minst 12 grader.

Avståndet där geten placerades måste vara starkt. Hon undersöker alltid alla hörn och försöker lämna. Om getens ytterligare rutt läggs genom staketet till grannarna kommer det att bli en skandal. De betar djur med en besättning under övervakning av en getskytt eller knuten till en pinne. Prata med djur vänligt, behandla en skorpa av bröd och salt.

Flock av getter på beteEtt anspråkslöst djur äter:

  • gräs efter gräsning
  • köksavfall;
  • skära rotgrödor
  • halm, hö, änggräs.

Minimal information om häckande getter hemma ger en uppfattning om getterna till en nybörjare. I framtiden måste du skaffa färdigheter för vård, bekanta dig med ransättningen av utfodring och uppfödning av barn.

Avel, underhåll, vård av getter hemma

Baby getter på artificiell utfodringGoda starka avkommor erhålls från geten i början av vårperioden. För att göra detta bör parning ske i början av hösten. En get i en jakt händer med en man som inte är i släktskap. Om parningen inte inträffade, kommer djuret igen att bli oroat efter 15-22 dagar. Avkomman kommer att visas på 147-150 dagar. Ta barnen ska vara rätt. Barnet torkas, slemen tas bort från näsan och munnen, slickar geten, applicerar på yver eller mjölkar kolostrummet i den första timmen efter födseln. Om temperaturen i barnsavdelningen är mindre än 15 grader tas barnen till ett varmt rum och behandlas och desinficeras med jod genom navelsträngen. Om barnen är på sumpen, bor de hos moderen i ett varmt rum och då går mjölken till sugande. Vid uppfödning av getter ger sugprover en hälsosammare och mer talrik avkomma. Att skapa en besättning, mjölk under det första året kan offras.

Vid artificiell utfodring av getter efter födseln till moder erkänner inte en yver och matas från en dummy. För att inte misstaga att ge getter från de första dagarna av livet, använd bordet.Matar getter från de första dagarna av livet

På tre månader växer barnet redan och tar emot mat på en annan diet. Vid fem månader gamla unga getter har redan en jakt. För att den unga kroppen ska växa starkare är parningen tillåten efter ett och ett halvt år.

Från bordet kan du se hur man matar ungar på 2 månader, hur gradvis ska de lära barnen till gröt, koncentrat och rotgrödor. Tre månader gamla getter ska få mat och kosttillskott:

  • Grönt gräs från gräs, grenar av buskar;
  • grov – hö, halm, torra björkvispar
  • fermenterad grön massa – ensilage;
  • blandad matning;
  • krossat korn
  • vitaminer och mineraler.

Att hålla getter är nödvändigt separat och i tid för att kastrera dem. Vid upprätthållandet av en mjölkget nära en get får mjölken en obehaglig lukt. Därför bör getens hölje hållas borta från mjölkbesättningen.

Getter äter sluttande gräsVuxna djur bör få en diet balanserad under årstiderna. Sommargräs är oersättligt i betesmarker. Men djur kan inte betas i träskig terräng, de groan hovar. Men förutom getter kan ingen hantera övervuxna buskar av glades, branta bergssluttningar, olägenheter. Geten hittar mat där stora djur inte klättrar igenom. De äter gärna en ung eftersmak efter skörden av fälten. Ett vuxendjur äter på dag 6-7, barn 2-4 kg gräs. Om foderet i fälten är litet, måste djur matas på kvällarna. Med en penna bör det alltid finnas en slicka och två drycker om dagen.

Get i ett varmt rum på vinternPå vintern äter getter torrfoder, rotfrukter och blandat foder. Men delikatessen beredd på sommaren blir en behandling och ett vitamintillskott. Gran- och björkgrenar, ek och hassel – allt är lämpligt för utfodring av getbesättningar. Dricka och mat i stallperioden bör vara varm. Varje måltid kompletteras med en blandning av benmjöl och salt, som mineraltillskott. Vandring i friluft är obligatorisk.

Djurna på vintern drabbades inte av kutana parasiter, det är nödvändigt att kamma ut geten varannan dag, en gång i veckan för att blöta håret med läsklösning för att skydda mot löss. Hovar i stallperioden måste beskäras.

Uppfödning getter hemma för nybörjare kommer att vara det första steget i att ge familjen naturliga läkande produkter och nere.

Hem Geitgård – video