Berätta för mig hur korrekt det är att ordna påskliljor på våren och när det är möjligt att göra det? Många buskar växer i landet, men i fjol blommade de inte. Grannen säger att detta beror på att de är mycket tjocka.

påskliljorPåskliljor är de mest opretentiösa av trädgårdsblommor: de kan växa i nästan alla förhållanden, kräver ett minimum av vård, men tidigt på våren är dekorerad med en rabatt de första anbuds knoppar, som är deras främsta fördel. Men för att njuta av den årliga blommande buskar med jämna mellanrum som krävs för att ge plats: För tre eller fyra år, att bygga upp en hel del av påskliljor unga bulblets, och som ett resultat i stället för vita eller gula blommor på långa stjälkar i trädgården pryder täta lövverk.

Den optimala tiden för plantering av förtjockade planteringar är höst, men om du inte har tid att göra detta före vintern är det ganska möjligt att genomföra proceduren på våren. Växten tolererar transplantationsbrunnen och tar snabbt rot.

Från och med våren gräva till buskarna och sitt påskliljor behöver tänka på en sak: lamporna planterade den här säsongen är osannolikt att blomma.

När kan jag sitta ner?pärlor av påskliljor

Du kan inte använda narcissus innan snöskyddet helt försvinner och jorden värms upp minst 20 cm djupt. Beroende på region och lokalt klimat kan planteringsdatum variera från och med mars till april. Utsätt dock inte arbetet fram till maj – då kan blommorna skada efter en transplantation.

Skär buskar bättre vart tredje år, vilket inte tillåter dem att tjockna och att det inte fanns någon avbrott i blomningen.

Hur planterar påskliljor på våren?påskliljor

Först och främst bör du noga gräva ut den gamla bush, noga med att inte skada lökar, och att släppa honom från marken. Alla bitar ska noggrant undersökas och avvisas skära eller ruttna. Om sjuka lökar sågs, och resten är bättre att tvätta med kaliumpermanganat, eller strö fundazol för att förebygga sjukdomen.

Ytterligare landning skiljer sig inte från det vanliga förfarandet för odling av narcissus:

  1. Förbered en säng för nya växter, gräva upp det och gör lite humus och aska.
  2. Gör hålen med tanke på storleken på de separerade glödlamporna (ju mindre de är desto mindre måste den begravas).
  3. Lägg bitarna och kompakta dem runt marken.
  4. Vattnet rikligt.

I allmänhet är våren plantering och omplantering av påskliljor helt acceptabelt, men ännu bättre att göra allt arbete under hösten, och sedan buskarna blommar i god tid och kommer att växa starkare.

Video om vårplantering påskliljor