Jag bor i den privata sektorn. Tomten är inte så stor, men nära huset finns en del oanvänd mark. Jag skulle väldigt mycket vilja dekorera den med blommor. Berätta vad jag ska plantera på blomman nära huset?

Att skapa något nytt är alltid intressant, och verkligen skapa en individuell design för din webbplats och ännu mer. I processen att välja vad som ska planteras på blomman nära huset, styrd av två principer:

  • i mitten av blomsterbädden planteras långa växter;
  • vid kanterna av blomsterbäddarna – lågt.

Det är viktigt att blommarbädden är nöjd med ögat från våren och tills blommorna fryser för att förändra varandra i form av blomning. För att göra detta, använd våren primroses, perenner (phloxes, peonies, liljor) och årliga växter. Huvudkompositionen är gjord av fleråriga växter, och de återstående blommorna kompletterar dem.

Stauder på blomsterbädden

Stauder på blomsterbäddenStauder behöver minst vård. En gång planterad, i framtiden bara för att forma buskar, vilket är deras fördel. Samtidigt växer de väldigt långsamt, men resultatet är värt det.

7 arter av perenner tillräckligt för att landa med olika blommande perioder, till ett upplopp av färger är inte avbryts, och de tre typer att välja högre, och resten – är lägre, så att inte täcka varandra.

Den första är redan i början av våren blomster dekorera opretentiösa uppsvällda perenner: påskliljor, snödroppar, liljor, krokus, värd. De måste planteras i mörka platser. En attraktiv blomsterbädd kan skapas tack vare olika tulpanfläckar. I maj kommer primrosor, bananer, iris att blomma.

Och sedan juni blommar i olika färger, medan blommorna är tillräckligt långa, dagslökar, delphinium, kornblommor.

Peonies kommer också att blomstra i början av sommaren. De planteras bäst i bakgrunden av blomsterbäddarna, och framför dem – mindre plantor som kommer att vara fördelaktiga att se mot bakgrunden av frodiga gröna pionbuskar.

Related  Gödselmedel för inomhushibiskus under blomning

Att skapa en blomma säng nära husetI augusti översvämmer en stupefying doft allt runt phloxen. Mellan pionbusken kan du plantera dahlior. Efter att blommorna blommar, skar buskarna, och mellan dem i slutet av augusti – början av september, kommer du att glädja ögat med en mängd nyanser av vacker dahlia.

Urval av årliga växter

Bildandet av en stor blomsterbädd av stauder och årgångarÖkad uppmärksamhet och vård kräver årliga växter. När allt kommer omkring behöver de växa eller köpa plantor varje år. De växer snabbare, blommar tidigare och blommar längre stauder. Dessutom kan du varje år dekorera blomsterbädden på olika sätt. Och några växter av denna art multipliceras med självsåtande.

Mest krävande annueller – Tagetes, är de absolut underhållsfria, har en ihållande lukt, färg från gult till vinrött och kommer att blomma till hösten. De kan såas mellan tulpaner.

Om en torr varm sommare är planerad är det bättre att plantera zinnias. Dessa blommor kräver inte vattning och dekorera blomsterbädden med olika färger.

Klättringsväxter och dekorativa blommor på blomsterbädden

Flowerbed nära stuganBra kommer att vara på blommar och söta ärter med dekorativa röda bönor, speciellt om det är möjligt att skapa ett stöd för dem. Dekorera också blomsträdgården nasturtium, lin av olika nyanser, portalak.

Mot bakgrund av blommande växter kommer prydnadslöv med öppet arbete eller färgglada blad att se bra ut, vilket kommer att dekorera blommarbädden i intervallen mellan blommande.

Dekorering av blomsterbäddar nära huset – video