Jag växer petuniaplantorna för en lång tid sedan. Av frönen sås våren i en gemensam bricka, överlevde endast hälften transplantationen. Grannen rekommenderade att använda tabletter från torv för plantor. Berätta för mig hur man planterar petunia på plantor i torvpiller?

Torvpulver är den perfekta lösningen för odling av plantor från mycket små frön. Att plantera petunia på plantor i torvtabletter kommer inte bara att underlätta såddsprocessen utan också skapa de mest optimala förutsättningarna för full utveckling av skott. Dessutom minskas förlusten av frösprutning i detta fall avsevärt.

petunia plantor

Framställning av torvtabletter för sådd av frön

Frön av petunia såddas i mars. Du kan göra en tidigare landning, men i så fall måste plantorna markeras utöver det. När du skapar de rätta förutsättningarna för vård av plantor kommer petunia vara redo att överföra till en permanent plats om tre månader.

beredning av tabletter

För petuniaplantor, tillräckligt med tabletter med en diameter av 4 cm, som först måste blötläggas. För att göra detta, längst ner i brickan, där tabletterna läggs, hälls gradvis vatten tills de absorberar det. Som ett resultat av blötläggning ökar tabletterna svullning, ökar i storlek och blir som en cylinder.

Om tabletterna är svullna och det fortfarande finns vatten i facket, måste det tömmas.

Såning av petunia

petunia frön är enkla och i piller

I övre delen av torvcylindern efter blötläggning bildas ett litet hål. Det är nödvändigt att lägga en bit petunia i varje tablett. Små frön är mer lämpliga att ta en våt tandpetare (de håller bara försiktigt fast vid det).

Fröläggning

Fröer av petunia sprider sig enkelt i hålet, inte pressar till torven och inte somnar på toppen.

De dränerade frön kommer att stiga snabbare om de också blötläggs för att mjukna skalet. För att göra detta, sprida ut fröna på fröna, strö något av sprutan, eller till och med bättre – för att varje frö ska droppa med vatten. Efter några minuter ska tandpetaren tryckas lite på dragen så att den smutsas ut.

Related  Växta fikon: två sätt för fikonträdet multiplikation

Växande plantor

skapande av ett växthus

Bricka med torvtabletter, där frön av petunia planterades, bör täckas med lock för att skapa växthusförhållanden. För att få en skott av petunia om en vecka ska behållaren med tabletter sättas på plats med en konstant temperatur på minst 25 grader Celsius. Efter att fröerna har stigit överföres brickan till en kallare plats (18-20 ° C).

skott av petunia i tabletter

Tabletter bör vattnas regelbundet, inte låta dem torka helt, annars kommer plantorna helt enkelt att dö. I detta fall utförs inte vattning från ovan, men in i facket, där de står. Överskott av vatten, kvar i pannan, dränera.

När du bryr dig om petuniaplantor, glöm inte att hög luftfuktighet också dödar det, så brickan med tabletter ska regelbundet ventileras och rengörs upp kondensat som bildas i det. Men i ytterligare gödsling behöver plantor inte – torvtabletter har alla näringsämnen de behöver.

Funktioner för att transplantera plantor från torvstabletter till en kruka

transplantation

Petuniaplantor är redo för omplantering i individuella krukor så snart fyller hela rotsystemet av tabletten och enskilda rötter kommer att visa genom nätet-skalet (ca maj).

När du transplanterar behöver du inte plocka upp plantorna, istället är det tillräckligt att ta bort reticulum noga och du kan plantera plantorna tillsammans med p-piller.

I den beredda potten till botten för att fylla den bördiga jorden, ovanifrån för att sätta en tablett med en planta och fylla jorden i tomrum. En ung petunia buske borde vara i nivå med jorden, den borde inte begravas.

Video om hur man korrekt planterar petunia i torvpiller