Jag har ett äppelträd, som jag säger “svårt att bära, men det är synd att kasta bort det.” Träet är ganska bra, spridning, på sommaren ger en bra skugga. Men äpplen själva är små och sura, även deras husdjur vill inte äta. Jag tänkte på att remake henne till en päron, men jag vet inte hur. Berätta för mig hur och när kan jag plantera päron på äppelträdet?

päron-äppelträd

Ympning av fruktträd har länge varit populär bland trädgårdsmästare. Om äppelträdet över tiden har försvunnit, har frukterna förlorat sin juiciness och sötma, inte omedelbart tillgripa radikala metoder och uppväxer den. Att ympa en päron på ett äppelträd hjälper till att lönsamt använda ett träd, förutom att få en kvalitativ gröda av stora frukter. Det är inte mindre viktigt att när det planteras en ung planta, tar det flera år att vänta på de första frukterna, och som ett resultat av vaccination minskar väntetiderna betydligt.

Båda träd hör till granatäpplens art och är företrädare för Rosaceae-familjen, så beståndet med transplantatet är i de flesta fall väl etablerade.

När är det bättre att plantera en päron?

Det optimala alternativet för tidpunkten för pärontransplantatet på äppelträdet är tidigt på våren. Så snart dagtidens lufttemperatur når vidhängande plusvärden och nattfrost stoppar kan man fortsätta till ympningsproceduren. Det viktigaste är att ha tid att göra detta till det ögonblick då knopparna är upplösa, så att graviditetstiden sammanfaller med början av aktiv saprörelse. Då kommer han säkert att bli vant.

I de norra regionerna är det bättre att skjuta upp inokuleringen för april, annars finns det risk för att de ympade unga päronskotten kommer att frysa.

Om den långvariga kalla våren nästan omedelbart gick in i den varma sommaren, och ögonblicket missades – du kan också plantera päron på äppelträdet i juli, men inte senare. Vanligtvis, sedan augusti börjar temperaturen redan sjunka, vilket också har en negativ effekt på transplantatet, vilket är känsligt för dess skillnader.

På hösten rekommenderas det att inte vaccinera – det är osannolikt att päron kommer att överleva och kommer att kunna överleva fullt ut hela vintern.

Hur man väljer en rot och ett transplantat?

Om trädgården redan har ett äppelträd är det uppenbart att frågan med valet av lager inte är värt det. I avsaknad av sådant är det lämpligt att gå på scouting till skogen och titta där efter det vilda äpplet som växte upp genom självsåtande. Ett sådant träd kan växa och bära frukt under många år, medan den växer från äppelväxter frön efter vaccination lever i genomsnitt 12-15 år.

Related  Duvfett som gödsel för potatis och tomater

Valet av scion beror helt och hållet på önskat resultat. Till exempel, för att få stora frukter, är det bättre att använda sådana päron sorter som Lyubimitsa Yakovleva eller Stort fruktad Susova. Sticklingar kan klippas från din trädgård, fråga din granne eller köpa dem i plantskolor.

För scion, klippa stekarna från södra sidan av päron kronan.

Hur planterar man en päron på ett äppelträd?

För att vaccinera en päron kan du använda flera metoder:

  1. spirande. I juli skär en ung skjuta från päron, trim bladen, lämna stekarna och skär ut ögat. På en gren eller en stam av ett äppelträd gör ett snitt på barken i form av bokstaven “T” och sätt in ett korshål i det. Anslut kanterna och dra av elektriskt tejp. Det kan ske under våren så snart de första bladen visas.spirande
  2. Kopulirovku. Det rekommenderas för ympning av en päron på ett vildt äpple, odlat från frön. På stekpärlor av päron och äppelträd gör skarpa skivor och tätt pressa grenarna mot varandra så att skivorna sammanfaller.kopulirovka

Video om att vaccinera en päron på ett äppelträd med en vaccinprutare