fiskedamDammer i forstadsområdet kan brukes ikke bare til dekorative formål, men også til avl av fisk. I et lite kunstig reservoar med en dybde på 2 m, kan mer enn 200 personer med karpe eller krydder karpe holdes. Kreps kan også bli befolket i dammen.

Fukttette belegg

Hvis du ikke styrker veggene i dammen, så vil vannet vaske jorden over tid. For å unngå jordskred og vannlekkasje er innsiden av dammen dekket med en polyetylenfilm som ikke tillater vann å passere gjennom. På en dam med en dybde på 2 m, en bredde på 3,5 m og en lengde på 8 m, vil det ta ca 50 m2 polyetylenfilm.

Tre kutt av en dobbel filmhylse med en lengde på 15 m og en bredde på 3 m må loddes for å få den nødvendige størrelsen på et fuktresistent belegg. Lodding utføres ved hjelp av loddejern for polypropylenrør, oppvarmet til en temperatur på 260OhMed, og regler. Under det varme loddejernet legges en bånd av papir. Etter lodding bør man få to glatte sømmer med en bredde på 1 cm.

Legg filmen i fundamentet, sveiset med et dobbeltlag. Over tid vil topplaget bli ubrukelig. Tolags belegg vil vare lenger.

På omkretsen kan du lage et gjerde slik at dyr ikke faller inn i gropen før du fyller det med vann. I tillegg vil gjerdet tjene som en beskyttelse mot tyver, og støttene er ideelle for å installere belysning.

Belysning installasjon og sikkerhet

Metallstolper 2,5 meter høye installeres langs hele omkretsen av dammen i en avstand på 2,5 m – 3 m fra hverandre. Da de er dekket med et rutenett-rabitsa. Inne i gjerdet trenger du å installere et elektrisk panel med en kontakt for lufteanordningen og en bryter.

På en av stolpene installerer du to LED-lamper. En av dem skal være rettet mot dammen, og den andre – i motsatt retning. Du kan installere en lyssensor på lampene for automatisk å slå på om kvelden eller i overskyet vær.

Strømlufta og lamper vil motta fra det felles med boligstrømmen. For å unngå elektrisk støt er det installert en egen høysensiv RCD i huset. Hvis ledningen går i stykker, pause pumpe eller luftebryteren bryter, vil beskyttelsesapparatet slutte å forsyne strøm.

Arrangement og fylling av dammen

For å avle fisk må du skape alle forholdene for sitt behagelige liv:

  • fyll polyetylen dekselet på bunnen av dammen med leire og sand;
  • lage en dvalemodus for fisk
  • å etablere kunstige burrows og et sted for legging;
  • lå på bunnen av logger, steiner, plante i dammen tang, det vil si skape forhold nær naturlig.

Logger må veies med last slik at de ikke flyter når dammen er fylt med vann. Plassen for bagasjen er en trebaldakin med flere kunstige hull laget av plastrør eller flasker.

Canopy kan heves over vannoverflaten og feste en stige til den. Så i dammen kan du svømme.

På dette stadiet kan du fylle dammen med vann med to tredjedeler og kjøre flere fisk der. Som regel er først 20% av det maksimale antall individer befolket. I en dam som er designet for 250 personer, kan du kjøre 50 små fisk. Det er ønskelig at disse er tre forskjellige typer.

Styrking av dammen og algeplantingen

For planting av planter i dammen brukes potter fylt med leire og sand. Slike potter senkes til en dybde på 20-50 cm og festes med en ledning.

Når du holder potten, må du ikke gjennomsyre polyetylenbelegget. For festing brukes et nylonnettet, under hvilket en rustfritt ståltråd påbegynnes.

I den kunstige dammen plantet høyere alger og myrplanter, for eksempel:

  • gullalger;
  • cryptophytes;
  • ayr marsh.

Etter at plantene er plantet, styrkes dammenes strand med eikestubber. De er spikret til et nylonnett. Dette vil i tillegg beskytte dammen mot jordskred, samt gi beskyttelse mot overløp. For estetikk kan stranden nivelleres ved å hælde sand og leire inn i nivået med stubbe.

Fôr til fisk

Fisken vil vokse sakte, hvis du ikke velger et egnet matlag for det. Lag en fuglmatre og fyll det regelmessig med mat. Som fôr kan du bruke dampet hvete, hirse eller bygg. Som en godbit får fisk gressorm, blodmask eller hvetemalt.

Filtrering av vann

For å filtrere vannet ved siden av dammen, lage en skrånende tank, fyll den med murstein og dekk med fint nett, for eksempel et gammelt gardin. Dette er en bioplatform. Tilfør vann i filtertanken og tilbake i dammen gjennom slangen som passerer gjennom masken.

Forbereder vinteren og limer dammen

Dammen må være forberedt på vinteren. For å gi oksygen til fisken, er siv plassert i vannet. Denne planten vil ikke tillate vannet å fryse, og et naturlig hull dannes.

Om vinteren sover fisken og beveger seg ikke. På grunn av dette er det utsatt for skadedyr. For forebygging av sykdommer i høstkalkningen av dammen utføres. Til 50 m3 vann tilsetter 6 kg kalk.