På min unga dracene började bladets tips torka upp nyligen. Min vän rådde att mata blomman. Berätta för mig, vilket gödningsmedel används bäst för dracaena hemma?

Att dracaena växte frodigt och gladde ögat med sin ljusa lövhud, den måste regelbundet matas. Växtens rötter upptar snabbt hela potten och sammanfogar helt jordklumpen. Under sådana förhållanden väljer draken mycket snart från jorden alla näringsämnen. Det är nödvändigt att regelbundet fylla i lager av mikroelement, så att blomman har möjlighet att utvecklas. Med sin brist på dracaena lämnar man efterhoppet.

För gödning av dracaena hemma kan du använda:

  • butiksförberedelser
  • folkmekanismer.

Top dressing dracaena bör utföras från våren och fram till november när blomman växer intensivt. Under resten, på vintern, bidrar inte gödselmedel.

Handla droger

agricola för palmer

För toppdragning av dracaena är det möjligt att använda färdiga preparat som är avsedda för prydnadsväxter och innehåller den nödvändiga koncentrationen av näringsämnen, till exempel:

  • herre;
  • stimulus;
  • Agricola för palmer;
  • gödselmedel i pinnar.

pinnar

Mineralbefruktning kan också göras självständigt:

  1. Blanda 0,3 g ammoniumsulfat, 0,5 g kaliumnitrat och 0,4 g kaliumfosfat. Tillsätt den resulterande blandningen till 1 liter vatten. Att ansöka om sprutning på ett ark.
  2. Tillsätt 1 tsk till en liter vatten. NPK. Det är effektivt att byta ut en sådan lösning med införandet av organiska ämnen.

sprutning dracaena

Att mata Dracaena med både mineral och organiska gödningsmedel rekommenderas inte mer än två gånger i månaden.

Folkmekanismer

köttvatten

Dracaena reagerar bra på införandet av gödselmedel, förberedd oberoende av improviserade medel, bland annat från hushållsavfall och gödsel. De vanligaste är de bästa förband:

  1. Fågeldropp eller överfiskning. För att framställa en koncentrerad lösning av skräp, blanda med vatten i ett förhållande av 1: 4 och stå i 5 dagar. Klar för att införa utspädningen med vatten (15 delar vatten för 1 del av lösningen) och vatten draken.
  2. Köttvatten. För vattenplantor användes vatten i vilket rå kött blöts eller tinas.

Med tanke på den speciella lukten av gödsel och kött är det önskvärt att ta potten på balkongen och lämna den under ett par dagar på gatan. Under denna tid kommer den obehagliga lukten att blekna.

Ta hand om dracaena hemma – video

Related  Hur sprider man hibiskus hemma?