Ljeti ih susjeda tretira neobičnim lišćem, bili su Victoria rebara. Nikad nisam pokušao ništa slično, ali voljela sam im ukus toliko da sam je pitao za neke sjemenke. Recite mi, kako raste sjeme od rabarbara Victoria?

rabarbara VictoriaRebarbara Victoria je jedna od najukusnijih vrsta vrtne kulture u doslovnom smislu te riječi. Njegova sočna lišća mogu se koristiti ne samo za salate ili pečenje borska, već čak i za kuhanje. Nažalost, rabarbara susret u prigradskim područjima ne mogu tako često, ali uzalud, jer da se brine o njemu gotovo ne treba, osim biljka je još uvijek vrlo korisna i da će pokvariti žetve u vrijeme kada je ostatak od povrća kreveta tek počinju sazrijevati.

Nakon što je nekoć na jednom mjestu posadio rabarbara, moguće je dugo davati vitamine, nakon svega to je trajnica.

Victoria rabarbara se uzgaja iz sjemenja na jedan od sljedećih načina:

  • sadnice;
  • sjetve pravo na vrtu.

Kako uzgajati sadnice rabarbara?

sadnice rabarbara

Prije sjetve sjemena moraju biti poslani za klijanje. To možete učiniti sredinom proljeća na sljedeći način:

  • stavi sjeme u mali komad tkanine;
  • stavite ga na tanjurić;
  • obilno navlažiti tkaninu vodom;
  • stavite tanjur na svjetlost.

Povremeno se tkivo mora namočiti tako da je sve vrijeme vlažno dok se klice ne pojave.

Prosijan sjemenke rabarbara treba se osušiti prije sjetve. Zatim u pripremljenom hranjivom tlu pažljivo rasporediti sjeme, pokušavajući ne oštetiti krhke klice. Duboko ukopani u zemlju ne trebaju, dovoljno dubine od 3 cm.

Odrasle klice, ako je potrebno, razrjeđuju se i uzgajaju u loncima do kraja ljeta, zalijeću i hrane. Krajem kolovoza, snažne grmlje treba presaditi na stalno mjesto na krevetu.

Sjetvu sjemena na otvorenom terenu

rabarbar u vrtu

Rajbarić voli bogatu zemlju, pa prije sadnje na odabranom mjestu potrebno je uvesti organsku tvar i iskopati.

Posijati rabarbara u krevet može biti i u rano proljeće i zimi.

Na mjestu napraviti plitke groove i gusto raspršiti sjeme na njima (potrebno je sijati s rezervom, jer klijavost sjemena je dovoljno niska). Kada usjevi rastu, oni će jačati i formirati nekoliko lišća (obično se to ne događa prije mjeseca svibnja), oni probijaju. Potrebno je ostaviti udaljenost od 20 cm između sadnica. Daljnja uzgoj rabarbara je zalijevanje biljaka, otpuštanje kreveta i uništavanje korova.

Related  Gnojivo od kruha za unutarnje biljke

Uzgoj rajčica – video