På sommaren behandlade en granne dem med ovanliga löv, de var en Victoria Rabarber. Jag har aldrig försökt någonting så, men jag gillade deras smak så mycket att jag bad henne om några frön. Berätta för mig hur mår fröet från rabarber Victoria?

rabarber VictoriaRabarber Victoria – en av de mest utsökta sorter av köksväxter i ordets rätta bemärkelse. Dess saftiga blad kan användas inte bara för sallader eller borsjtj, men även i matlagning. Tyvärr, rabarber möts i förortsområden kan inte så ofta, men förgäves, eftersom att ta hand om honom nästan inte behöver, förutom anläggningen är fortfarande mycket användbar och kommer att förstöra skörden vid en tidpunkt när resten av bäddarna grönsaker just börjat mogna.

Efter att ha planterat en gång på en plats en rabarber, är det möjligt att förse sig med vitaminer under en lång tid, trots allt är det ständigt.

Victoria Rabarber odlas av frön på ett av följande sätt:

  • plantor;
  • såning direkt på trädgården.

Hur odlar rabarberplantor?

rabarberplantor

Före såning av frön måste de skickas för grobarhet. Du kan göra detta under våren på följande sätt:

  • sätt frön i en liten bit tyg;
  • lägg den på en tallrik
  • fuktar rikligt med tyget med vatten;
  • sätt en underlägg på en ljusstråle.

Periodiskt måste vävnaden vara fuktad så att den är våt hela tiden tills groddarna uppträder.

Spruta frön av rabarber bör torkas före sådd. Sedan i den beredda näringsrika jorden noggrant lägga ut fröna, försök att inte skada de bräckliga groddarna. Starkt begravd i marken som de inte behöver, tillräckligt djup på 3 cm.

Vuxna groddar, om nödvändigt, tunnas och odlas i krukor fram till slutet av sommaren, vattna och mata den. I slutet av augusti bör starka buskar transplanteras till en permanent plats på sängen.

Såning frön i öppen mark

rabarber i trädgården

Rabarber gillar rik jord, så innan du planterar på den valda platsen är det nödvändigt att introducera organiskt material och gräva det.

Så rabarber till sängen kan vara både på våren och på vintern.

På platsen för att göra grunda spår och tätt Strö frön på dem (det är nödvändigt att så med en reserv, eftersom frögroning är tillräckligt låg). När grödorna växer, blir starkare och i form av några blad (vanligtvis inte förrän maj månad), bryter de igenom. Det är nödvändigt att lämna ett avstånd på 20 cm mellan plantorna. Ytterligare odling av rabarber växter vattning, hackning sängar och förstöra ogräs.

Växande Rabarber – video